Tuesday, December 27, 2011

SUP TULANG dan ikan goreng berlada


salam semua

haaaaaaaaaaaa semua dah masak ?? dah makan ?? ekekke sure x akan terliuq nyee bila akak up menu akak tgh ari nie .. selepas balik dari ke bandar ngan mak .. asepantas kilat akak masak sup tulang nie .. hurmmmmmmmm alhamdulillah dah siap .. jgn marah , kebetulan ada sebungkus layie tulang masa korban aritu .. ape layie .. kira last lah nie akak masak sop .. lepas nie tahun depan pula .. bukan ape .. kalau beli tulang di pasar kebanyakannya tulang daging importt .. kurang manis dan lemak nye .. hurmm nie tulang fresh kann sedap lahh ...

macam biasa .. akak kalau dah masak x akan makan dulu .. biar anak2 yg makan dulu .. hurmm bila mereka dah kenyang baru puas hati .. kalau makan terus katanya kurang rasa rempah2 dia kan .. bila dah dipanaskan barulah sedap dan berasa rempah dia ;))


sop tulang nie memang sedap di makan panas2 .. tapi akak lebih suka makan bila dah sejuk sikit .. baru ada nikmat menghirup sop ekekke .. petang tuu apa layie buat cicah rotii leeeeeeeeee :)

akak buat sikit ikan grg berlada .. terasa nak makan lak .. hurmm ok lahhh buat dgn ikan kembung pelaling je .. punn dah mahal skrg nie .. kat pasar yg kasar sikit tuu rm 11.00 sekilooo huhuhhu


ulam2an kena ada .. wajib .. punnn akak je yg makan .. kira nie buat hiasan dulu .. kalau anak2 tuu akak paksa je makan .. pueh nak makan ..
kenapalahhhhhhhhhh budak2 nie payah nak makan sayur .. padahal sayur2 nielahh penyumbang kesihatan dlm badan .. erghhhhhhhhhh ;)



22 comments:

  1. saya jenis kalau mkn nasik, kene ada ulam! kalau takde dalam fridge, kite kutip je pucuk daun kari kat luar rumah tuh! heheh~

    ReplyDelete
  2. PERGHHHHHHHHHHHHHHH...

    nasib baik ena dah lucnh tadi kak.. kalo tak.. mau kecur liur ena nengok.. hehehe

    ReplyDelete
  3. saya pulak tak terliur sbb baru semlm buat sup tulang...sebelum tu buat sup ayam sbb mkn ngan nasi ayam homemade punya...hehe...so minggu ni kenyang mkn sup je la kiteorg...hehe...

    ReplyDelete
  4. anak sya pun tak suka sayur kak

    ReplyDelete
  5. Balik kerja nanti, kakcik pun ingat nak buat kembung goreng berlada je. :)

    ReplyDelete
  6. sup tulang mmg terbaik...

    ReplyDelete
  7. Kak ida! lapar!! hehe..

    ReplyDelete
  8. @wahida lepas nie kita jaranglah makan kan dik .. payah nak dpt tulang yg segar nie :)

    ReplyDelete
  9. Seb baik dah kenyang..klu tak mau meroyan saya tgk ikan akak tu..huhuh

    ReplyDelete
  10. sedapnya..terliur lak..lapo blk ps tgk menu akak ni..hehe

    ReplyDelete
  11. nape dah mkn tp nmpk mknn akak lapar blk,hahah

    ReplyDelete
  12. saya tak makan nasik lagi hari
    ni..
    tengok timun pun saya telan airliur dah,,heheh

    ReplyDelete
  13. salam kenal kak..

    menyelerakan betul makanan tu..yna kalau sup tulang tunggu raa haji jer makan..heheehe

    ReplyDelete
  14. terliur2 dah tgk sup tulang kak ieda tu... slurpppppp!!!!

    ReplyDelete
  15. sib baik dilla ni sup2 tak brape suke..sup daging mmg kureng la..tpi tgk ikan akak tu..slurppp!!..hihi

    ReplyDelete
  16. @diana ekkeke ieda pun baru makan nie D .. perghh dah petang2 nie layan menu macam nie , nambahh nasi ekeke :)

    ReplyDelete
  17. @Syima ~Mama Kyra~ ekkke syima x makan layie ke ??

    ReplyDelete
  18. @kakcik ekkeke akak macam saya lahh .. bila dah tgk menu kawan2 plan lah nak buat jugak :)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...