Thursday, December 8, 2011

senyum dlm DUKA , wajah menggambarkan segalanya


salam semua

hurmmm dua tiga hari ini , akak memang x cukup masa .. komitment kerja yg banyak membuatkan akak rasa kurang selesa dengan keadaan sekarang .. hakikatnya ia diluar kemampuan akak .. akak berusaha untuk buat yg terbaik .. itulah hakikatnya .

dengan blog ini pun , semua entry2 sblm nie kebanyakannya entry autopublish , akak hanya mampu BW sesekali di pejabat , itupunn waktu rehat dan lewat petang .. selalunya dengan blog lah akak melepaskan tekanan dan dpt sedikit menenangkan minda dan perasaan .. tapi skrg nie , nak buka berita online punn x terdaya .. huhuhu :(

inilah yg dinamakan komitment terhadap kerja , banyak perkara baru yang akak perlu pelajari dan fahami memandangkan akak sudah pun bertukar program dari UTM ke UiTM .. mungkin ada yang sedia maklum program UiTM lebih mencabar berbanding UTM .. mahu berlagak pandai ? tidak juga , kerana tahu kelemahan diri pasti ada dan setiap manusia tidak sama kebolehannya . Akak tahu tahap kemampuan akak setakat mana

tulahh .. kerja dengan kerja , balik rumah dah penat kerana akak travel dari pekan ke ktn ( akak dah pindah ke pekan kannn ) .. sampai je rumah badan dah sgt2 letih , tapi akak gagahkan diri juga utk bersama umi ke surau untuk sembahyang dan mendengar bacaan kitab , mcm mlm nie akak ke surau untuk bacaan yassin .. walau dlm kepenatan dan mengantuk yg amat sgt , akak kuatkan jua , demi mencari keredhaan dan x pernah lupa akan tanggungjawab akak sebagai org islam .. insyaallahh ..

meminjam sebahagian dari kata2 blogger LM 



Mengapa tak mau berkongsi kesedihan? Hipokrit? tak sebenarnya...akak cuba melalui saat sukar dengan tenang. Akak cuba melalui onak duri itu dengan tabah walau dalam sinar mata tak tergambar kerana senyuman yang ada hanya terpalit sinar duka. Kebahagian tanpa sinar akan nampak hambar sebenarnya




ps : tension dgn tutor thread comment tuu .. dah cuba baiki dan buat semula .. still x jadi .. ada sesiapa yg boleh tolong tgkkan HTML akak nie ????  huhuhu 



13 comments:

  1. take time mmg kak.memula ni mmg nampak letih sbb akak perlu sesuaikan diri dgn keadaan baru.insyaAllah bila dah lelama sok akak dah ble ngam kuranglah skit penat tu nanti :)

    ReplyDelete
  2. ieda....

    anggap apa yang ieda lalui satu dugaan dariNya. Takpe luahkan saja di sini, ramai yang sudi berkongsi suka duka ieda di sini...

    jangan tension sangat dgn thread comment tu....

    cuba pelan2 ya..:)

    ReplyDelete
  3. Tulah antara dugaan dan cabaran orang bekerja. Harap bersabar, kang takde kerja, bosan pulak dok melangut kat office... hehe

    Atleast malam boleh tenangkan diri di masjid/surau.

    ReplyDelete
  4. @~ yus ~
    testing balas dari saya sendiri...:)

    ReplyDelete
  5. Semoga akak cepat dapat sesuaikan diri dgn keadaan sekarang....Saboo ya kak..

    ReplyDelete
  6. Take ur time kak..
    moga semuanye nnt kembali normal..
    jgn tension2 kak..^^

    ReplyDelete
  7. @~ yus ~ tkasih yus .. huhuh harap2 dptlah sesuaikan diri cepat .. x daya sebenarnya .. :(

    anyway thanx alots .. suke .. dah jadi :) jasa mu ku kenang friend !

    ReplyDelete
  8. @ibh thanx sue :) dah lama x mai umah sue .. sue selalu online FB kan :)

    ReplyDelete
  9. @LiLy @ MumMyQiStInA thanx lily .. insyaallah .. tapi tekanan tuu memang x dpt nak elakkan huhuh

    ReplyDelete
  10. @ieda
    ok ke pilihan warna ni? harap ieda ok je, kalau tak pun ieda boleh tukar sendiri warna background tu...:)

    take care ya...

    ReplyDelete
  11. sabar eh kak.Allah selalu uji org yg dye syg.akk mkn lah vitamin lebih sket.bg bdn x letih sgt.

    owh komen akk dh lain.

    ReplyDelete
  12. dilla pun kalu bab coding2 ni cepat hangin..tu yg malas nk wat canggih manggih sgt...

    jgn tension2 kak..dugaan dalam idup jek sume tu..sabar ye..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...