Monday, December 19, 2011

remaja DIROGOL sehingga PENDARAHAN


salam semua

huhuhu seram dan meremang bulu roma akak bila baca berita nie pagi2 .. huhuh remaja perempuan ini dirogol oleh teman lelakinya sampai mengalami pendarahan .. adoiii sakitnyaaaaaaaaaa .. huhuh x tahu lah kenapa sampai kena pendarahan , x terkata dan x terbayang akak nie .. yang pastinya sgt2 sedih .. kesian pun ada .. 


MELAKA: Seorang pelajar sebuah institusi pengajian tinggi awam (IPTA) ditemui dalam keadaan tidak bermaya dan mengalami pendarahan selepas dipercayai dirogol teman lelakinya di sebuah hotel bajet di bandar raya ini, malam kelmarin.

Dalam kejadian kira-kira jam 7 malam itu, ketika ditemui anggota polis, gadis berusia 20 tahun itu sedang menangis dan bersandar di kaki lima hotel bajet berkenaan. 

Difahamkan, mangsa yang berkenalan dengan kekasihnya berusia 22 tahun itu sejak dua tahun lalu, keluar ke bandar raya ini bersama tiga lagi rakannya. Sumber berkata, gadis itu dikatakan mengikuti teman lelakinya ke hotel berkenaan sebelum dia dirogol di situ.

selanjutnya DISINI


diharap2kan remaja2 diluar sana berhati2 lah .. takut sgt2 kalau semua ini terjadi kepada anak2 , adik beradik atau kenalan2 kita .. semoga ia jadi pengajaran , jgn lah mudah percaya dengan org2 yg tidak dikenali dengan rapat .. kalau rapat punn adakah ia tiket utk kita bebas bersama dia ke mana2 sahaja .. 

skrg nie akak tgk di mana2 sahajalah , remaja2 seawal usia 14-16 tahun dah pandai berpegangan tangan di khalayak ramai .. x der rasa segan dan malu , bila di pandang , mereka buat dono aje .. hurmmm minta di jauhkanlah dari kita semua .. dan semoga allah sentiasa melindungi kita .. aminnnnnnnnnnnn

17 comments:

  1. kesian..tapi dia ni tak fikir panjang orang nak buat benda tak elok kat dia yang dia ngikut sampai hotel tu apesal? huhu

    ReplyDelete
  2. aduhai....nape laa pandai sangat leh ikut jantan tu kemane2....pegi hotel lak tu.....ish ish.....

    yg penting kite yg ade anak pompuan kene perhati n jage betul2....kene awasi kemane dieorg pergi dan ngan sape laaa dieorg berkawan...biar laa nampak mengongkong dari tau2 dah jadi mcm nie.....

    ReplyDelete
  3. sgt2 menakutkan dgn arus perubahan dunia ni...

    ReplyDelete
  4. masalah remaja zaman s'rang yang buat kita pening kepala..... risau dan takut dengan arus kemajuan yang semakin merosakkan remaja sekarang...

    ReplyDelete
  5. nasi dah jd bubur tak guna dah...
    kena beringat sebelum kena...
    takut dengar berita camni...

    ReplyDelete
  6. Kalau diikutkan kewarasan akal dan kebijaksanaan seseorang pelajar IPTA...sepatutnya mereka menolak utk tidak ikut sampai ke hotel dan menjaga tingkahlaku yang bermoral!..
    Namun mungkin kerohanian dalaman tidak kuat..maka mudahlah tertipu!.... :(

    Sedih + simpati nihh..!

    ReplyDelete
  7. ya allah takutnya lah baca cerita mcm ni, mintak dijauhkan lah perkara2 tak baik pada anak2 kita kan kak

    remaja sekarang ni terlampau berani, takut tengok dorang sebenarnya

    ReplyDelete
  8. awat la yg di ikut p otel tue ekk
    jaga anak dara sekrang mcm jd intan berlian
    takut tercalar or hilang di cuti org...

    ReplyDelete
  9. kejadian mcm ni lah yg selalu buat akk takuttt sgt sis....walaupun dah kenal 2 thn dgn teman lelaki tu..jgn sekali2 terpedaya dgn pujukan utk ketempat2 yg boleh mendatangkan mudarat pd diri sendiri....

    ReplyDelete
  10. kan? teringat g tgk wayang kelmarin pasangan muda budak sekolah ddk main pegang2 peluk2 kak..ini baru yg sekolah menengah dah terdedah dgn benda2 camni..

    ReplyDelete
  11. Subahanallah!!! Akak!! Risaunya kak.. Risau bila anak2 kita dah pandai mula bergaul.. Moga Allah swt lindungi mereka kak.. AMin!!!

    ReplyDelete
  12. @Pn Kartini ye kak .. kerohanian tuu x cukup .. terapan agama terlalu sikit huhu

    ReplyDelete
  13. @❤ eyeme ❤ tu yg sek menengah dik .. yg akak tgk budak darjah 6 huhu cam rasa nak lempang je budak2 tuu huhu

    ReplyDelete
  14. ada bc dalam metro tadi...tak boleh nak baca habis..geram..

    ReplyDelete
  15. sy pun takut dgr cite2 mcm ni..minta dijauhkan ngan family sy ni...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...