Friday, December 23, 2011

TIDAK DISANGKA kaki BERDARAH


salam semua

ha nie semua kisah semalam petang .. akak duk sebuk2 nak masak nasi , dah nampak zahrien pegang pinggan kecik masa tu .. dah cakap jgn main .. hurmm tapi dia x endahkan .. bila akak dah selesai masak nasi akak bergegas nak ke toilet utk mandi , tiba2 .. dengar benda jatuh mcm pecah .. hurmmm bila toleh kat ruang tv tuu dah ada pinggan yg jatuh pecah .. dengan wajah zahrien yg selambe tuu akak pun pukul tangan dia .. dah cakap jgn main dgn pinggan tu .. tapi degil kan ..

masa tu dia dah mcm sedih dan duduk di bersandar di sofa .. sementara akak menyuruh kakak2nya mengutip pecahan kaca tu .. sambil beleter marahkan nina dan anggah sbb x tgk kan zahrien , tiba2 tgk zahrien menangis .. ya allahhhh kakinya berdarah !! .. banyak pula tuu , x henti2 .. panik lah akak .. tapid ah dpt rasakan yg kaki dia berdarah pasti terkena serpihan kaca yg pecah tadi .. huhuhuh memang berdebar lah masa tuu .. 

kebetulan memang akak baru lepas guna kamera , soo ape layie .. amiklah gambar saat2 genting tuu .. tapi masa tuu zahrien dah x nangis .. dia nangis mula2 tuu aje mgkin kerana dia terperanjat sbb tgk ada darah kan ..


 puas belek2 tgk kat mana lukanya .. sampai hubby akak balik , dia sapu minyak pada satu kaki .. lepas kering , hubby sapu kaki tuu , baru lah nampak lukanya .. hurmmm luka x besar tapi kata hubby luka tuu kena tang urat dia tuu yg banyak darah kuar ..

masa nie zahrien dah x nangis , yg beria nangis kak ngah dia nie .. duk suh adik jgn nangis tapi dia yg nangis .. kekekek kelakoor lak akak , siap suh amik gamboor layiee .. tahu ibu dia tgh pegang kamera kan ..:) 

hurmm memang kena hati2 .. risau kalau luka tu besar kan .. kalau kecil x perlah .. tapi tgk kan darah macam lukanya besar sahaja .. huhuh nielah anak2 .. dah tegah pun x dgr cakap .. akhirnya kita yg risau x pasal2 ..

26 comments:

  1. adusss... teruknyer bla tgk darah tu.. mmg kalu tkena atas urat..darah mgalir laju je.. huhu..moga luka tu x serius n cpt baik yer

    ReplyDelete
  2. pitam nengok darah yg byk itew...

    ReplyDelete
  3. Banyaknya darah. Smoga luka cpt sembuh.

    ReplyDelete
  4. saya mmg nyeri tengok darah kak...adoii nak pitam

    ReplyDelete
  5. Banyaknye darah..sian Zahrien..
    moga luka tu cepat sembuh..

    ReplyDelete
  6. patut lah org dulu2 selalu bg pinggan ayan je kat anak2 kan kak.tp tgk kaki anak berdarah sape tak cuak kan kak.

    ReplyDelete
  7. alamak...x bleh tgk darah...hik2..

    ReplyDelete
  8. darah byk keluar sbb kena urat kaki kot... seb baik zaharin kuat orgnya... hehe

    ReplyDelete
  9. iangtakan luka besar kak,...darahnya banyak

    ReplyDelete
  10. aduyaiii,

    klu sya mesti kalut gile nmpak darah!

    teror lah akak leh kuat dan rileks...

    jdi kenangan ni kan kak, upah budak baik mmg camtu...hihihi

    ReplyDelete
  11. banyak darah tu! akak memang phobia tengok darah banyak2 gini..

    ReplyDelete
  12. kaca ni bahaya , pijak sikit pun dah luka..ngilu lak tgk darah tu kak..

    ReplyDelete
  13. ala cian nya dia... harap bleh jalan...

    ReplyDelete
  14. banyaknya darah....kaki anak yus pun pernah kena kaca dan darah banyak mcm tu. Seram sejuk juga masa tu kan, tengok darah kuar banyak...

    tapi zahrien kuat kan, sekejap je nangisnya kan...

    ReplyDelete
  15. Alahai Zahrein... auntie tengok gambar dulu baru baca pun ngeri juga.

    Dlm dok sakit kaki masih maintain cute dgn kak ngah:)

    ReplyDelete
  16. Ina plak rasa nak nangis kak.. Teringat kat Aqil hari sabtu lepas dia terpijak something kaki dia luka.. Tp masa tu x nampak apa2.. Cuma naluri ibu ni kuat duk ckp mst ada benda tusuk kat dlm tu.. Tengok2 kulit mcm keras skit tp x nampak apa.. Si Aqil nangis x bg usik langsung.. Sampai terhinjut2 dia brjln kak.. Tgk2 hari selasa lepas teacher dia kata ada luka kat kaki dia.. Cek2 pastu ayah dia potong skit kat tempat kulit keras tu sekali nampak serpihan kaca kecik.. Aduhai kak!! Masa tu ina dah menyumpah2 dalam hati duk salahkan diri sendiri sbb x perasan masa hari dia kena tu.. Kesian dia 3 hari menanggung sakit.. Apa lg terus bwk klinik ke cuci sapu ubt semua.. Takut nanah.. Ni dah baik dah.. Dah sambung melompat blk..
    P/s: Moga Zahrein cpt sembuh ye luka tu syg.. Zahrein kuat!! :)

    ReplyDelete
  17. el pun suka marah kt anak2 el yg suka main2 kat dapur kdg2 tu pgg pinggang cawan kaca..cam nak lepas jek..kita lak riso...

    byk gak darah kuo..bak kata en. huby akk tu kena tang urat..ye gak nok hehehe

    pasni zahrien dah fobia or masih xmo dgr kata mama hahahaha..anak2 mcm2 kan kak

    ReplyDelete
  18. @Salina@IbuAqil aah ina .. akak ada baca kisah ina aqil tuu .. x perlah dik .. sabar ye .. kadag2 kita nie ibu benda2 mcm tuu kita x perasan , bukan niat kita nak abaikan anak2 nie ...

    bila dah ok .,. siap melompat lagi kan .. zahrien tuu siap cakap ibu jgn sentuh yee nanti luka lagi dan berdarah .. lepas tuu terus berlari main .. hurmmmmmmm :))

    ReplyDelete
  19. @Kakzakie aah kak .. posing depan kamera no satu , pantang ada kamera ekekek :)

    ReplyDelete
  20. @~ yus ~ ekkeke tulah yus .... memang sekejapo je dia nangis .. mcm x caya lak .. lepas tuu cool je huhh

    ReplyDelete
  21. @mamaNoriz relaxs memang relaxs sbb dah tahu kena luka kaca .. dan kemungkinan x besar .. kalau besar harus akak pengsan kat situ ekeke :)

    ReplyDelete
  22. @Cikpuan rara nak bagi pinggan plastik dia lak x nak .. nie masa nie dia buat main .. tu yg akak maraha sgt tuu huhuhu

    ReplyDelete
  23. adoiii seriau la pulak sy tgk... sy bab2 darah ni seriau sikit.

    ReplyDelete
  24. banyak darah tu..
    dah la kaki bulat..
    tak pe..hero kena kuat..:p

    ReplyDelete
  25. adoiii..aunty yg rasa ngilu dik..hope tak paper.. :)

    ReplyDelete
  26. adeh la.. tgk darah byk2 camtu sy pun naik seriau.. get well soon ye zahrien yg hensem.. :)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...