Wednesday, December 28, 2011

orang yang sebuk nak KE SEKOLAH tapi MERAGAM


salam semua

hari nie adalah 1st day sek buat zahrien , akak daftarkan dia Intaz Seri Lela Manja di Pekan nie .. tmpt nie ok lah , semalam akak bawak dia utk tgk persekitaran tadika , tgk dia ok .. terus try nak tinggalkan dia .. alamakkkk menangis x leh cakap lahh .. pening kepala .. yelahh memikirkan nak tinggalkan dia bila dah start sek minggu depan nanti .. x leh tinggal kat rumah dengan nenek dia huhuhu menakal x tentu hala .

kalau ke tadika at least dia belajar dan berdikari kan  .. itu yg akak nak ..


kelmarin gi beli persiapan sek nina dan riena , alatan2 sek skrg nie semua mahal2 .. yg x nak beli terpaksa beli , dah kegunaan kan .. kalau x beli susah pula , duk ashik buat muke je .. soo kena lah beli .. dan lagi satu duk fikir , kalau beli yg murah tuu x sampai seminggu kegunaannye .. soo kenalah fikir dan beli yg lebih berkualiti ..

tuu kalau yg mampu kan .. kalau mereka yg x mampu , beli je walau murah , janji boleh guna kan ... dan yg pasti anak2 tuu kenalahhh rajin belajar , sbb ukuran kejayaan bukan dengan mahalnye barang2 nie .. tapi dengan usaha sendiri .. ;) ini hanya peralatan rm 170 , x termasuk pakaian sek mereka , semalam baru akak beli pakaian sek mereka .. huhuh campur semua sekali berhabis rm 500++ .. tu beli jenama newberry dan canggih je tu ...

dan ini adalah utk zahrien .. sebuk .. " adik nak beli jugak ibu .. adik nak gi school " .. hurmmmmmmm yelah tuu siap ada mainan layie .. upah utk dia senyap dlm kedai tuu .. harap2 hari nie hantar ke tadika dia , dia ok dan x mengamuk macam semalam .. puas pujuk .. tgk2 pagi2 nie dah siap awal2 mandi ..

macam ok je .. kalau macam tuu , kita tgk macam mana nanti di tadika , kalau tak susah ati akak nie .. esok dah nak masuk kerja ..


24 comments:

  1. heheheh anak el danish tu semangat nak ke sekolah dah..tp xtau lah boleh duduk dlm tu ke x..danish ni confirm x ngis..cuma riso xleh dok diam..sat lg cikgu tgh ajo dia g main nyorok2 lah..usik sn usik sini lah ...hehehe

    ReplyDelete
  2. hehe..sure leh nye..chaiyukk..

    ReplyDelete
  3. anak2 pompuan saya pun saya beli stok stationery untuk setahun...he he...memanjang asik hilang aje...dah takde dah barbie2..kalau belipun ada la tahan 2 minggu je barbie tu...minggu depan siap la kita ye sibuk uruskan anak nak gi sekolah :)

    ReplyDelete
  4. sronok tgk depa teruja nak masuk sekolah kan :-)

    ReplyDelete
  5. Btl la akak, mmg mahal barang sekolah skrg, anak sy 2 org dah cecah 1k tmasuk yuran...huhu...

    Xpelah kita bkorban duit asal anak kita berjaya kan kak..

    ReplyDelete
  6. wah zahrien dah nak sekolah ye...selamat bersekolah zahrien...

    ReplyDelete
  7. terujanya tgk zahrien dah masuk sekolah kak...harap2 dia okay je bila dah betul2 kena gi school...

    mcm2 stationary kena beli kan kak... mmg kena buat stok byk2 kat umah... kalau tak nnti asyik lah nak kena beli tiap kali pegi kedai...

    ReplyDelete
  8. zahrien suka upin ipin lah ni ek sbb tu ibu beli kan..hihihi.. tk ngis kot bila ramai kawan..

    ReplyDelete
  9. eh..tiba2 ada pistol. nak bawak ke sekolah jugak ke si zahrien ni..hehe

    ReplyDelete
  10. owhh anak2..hehehhe adehh saya pon tengah pening nehh abg nak sekolah adek mesti masalah...akekekke

    anyway hope zahrien happy p skool ;)

    ReplyDelete
  11. wahhh semua bz buat persiapan sekolah anak ekk
    kat sini start bulan march so now tadika mcm biasa lagik

    ReplyDelete
  12. akak ieda confirm bz dgn persiapan anak2 yg bakal bersekolah tahun depan, dah abis cuti ke kak Ieda? Saya pun nak cuti sok....alaa..berdua-duaan jenjalan ke Pantai Timur....

    ReplyDelete
  13. hmm nt dh lama2 dh jumpa kawan ok lah tu kot kak =)

    ReplyDelete
  14. Akak pun beli baju sklh jenama canggih pasal tahan lama sikit, kain dia elok..
    Wah..banyaknya peralatan sklh..tp dah keperluan, mau tak mau kena beli jg kan..:)

    ReplyDelete
  15. nanti dia tgk kakak ke sekolah msti dia pun nak kesekolah gak

    ReplyDelete
  16. Waahh Ieda dah siap beli semua persiapan utk anak yer.. bagus laa beli awal2 kalau tak cukup ada masa utk beli lagi.. :)

    ReplyDelete
  17. harap anak ok la kan..memula mungkin tak biasa lagi, lama2 nanti ok kot..

    ReplyDelete
  18. akk belum pon belikan lagi baju2 anak2 akk sis...ingat akhir minggu ni baru nak mula beli...mula2 mungkin menangis la kut..dah lama2 nnt ok lah tu...

    ReplyDelete
  19. ambooooiiii..byk nye barang sek dia...sume ank akk dah sek kan..huhuhuhu..tu yg byk kan..
    thn dpn..ank intan baru sorang yg sek

    ReplyDelete
  20. g belum supping lg brg2 sekolah nureen...tp takpe..abahnya dh belikan dah..g saje nk beli gak buat tambah2.... :)

    ReplyDelete
  21. @eMMe wah berduaa2n ke pantai timur jgn lupe call akak .. leh jumpe :)

    ReplyDelete
  22. @wida ya allah dikkk pistol tuu setiap bulan kena beli dik .. hreghhh geram akak ;)

    ReplyDelete
  23. anak2 yg nk sekolah kite lak yg berdebar2 ek kak..ye la, risau pikir camne die nk hadapi suatu benda baru dalam idup die kan..

    wahhh..upin ipin!

    ReplyDelete
  24. betul la kak.. barang2 sekolah skrg sumer mahal2.. sy pun lum belikan aidil apa2 lg.. 5hb nanti dh nk stat sekolah..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...