Monday, December 5, 2011

NASI LEMAK DAUN PISANG ~ roti canai pula huhuhh


salam semua

hurmm ini kisah kelmarin .. bila hari2 minggu nie akak memang cemuih jugak nak buat sarapan kan .. kebetulan mak dan ayah akak sampai lewat dari raub arituu .. soo akak dah decide ngan hubby dari malam nak beli je nasi lemak daun pisang dan roti canai utk sarapan kami .. hurmm dah lama x makan nie .. bila bincang2 jee dah sampai ke tekak nasi lemak nyee ekekek , nak2 nasi lemak daun pisang nie ..

bukan selalu dpt makan kan .. akak kalau makan hanya ujung minggu je .. takut gak nak makan selalu .. tapi bila kenangkan aroma daun pisang nyeee menyucuk2 ke hidung tuu yg kena beli jugak :)

skrg susah nak dpt nasi lemak daun pisang berharga RM 1.00 .. haaaaaaaa percaya tak .. dah lah sedapp .. nasi penuh .. pueh ati lahh akak nie jual .. dah lama dia meniaga nasi lemak daun pisang nie .. kira dah tradisi dari mak ayah dia .. hurmmm asal nasi lemak nie harganya rm 0.50 sahaja .. haaaaaaa percaya ??


dan roti canai nie buat hubby .. tapi lepas habis roti dia makan pula nasi lemak .. mana leh tahan kann tgk je akak dan zahrien makan ekkeke

hubby makan cicah susu .. pelik2 tau hubby akak nie .. 
tapi sedap gak bila tgk tuuu

yee nielahh wajah budak lapoor bagun pagi .. dia habis makan nasi lemak di tangan tuu .. lepas makan nasi lemak , dia makan roti canai pula .. nak ikut ayah katanyaaa .. huhuhu subhanallahh kuat makan !!!


24 comments:

  1. baru makan pagi kejap tadi dgn nasi lemak daun pisang ni...

    ReplyDelete
  2. nasi lemak daun pisang dan roti canai. Memang sedaplah makan ieda. Yus pun ada makan gak hujung minggu baru ini...hehe

    ReplyDelete
  3. nasi lemak memang best... roti canai baru jer saya mkn pagi td akak...hehe

    ReplyDelete
  4. nasi lemak daun pisang kalau kena sambalnya memang besttttt!;)

    ReplyDelete
  5. takpe kak anak kuat makan jgn jadi macam saya ni anak pulak taknak makan.. lagi susah tau..

    ReplyDelete
  6. sedappppp... tapi tak nak makan! hahahhaha konon diet tapi badan makin membulat la kak... adoi tekanan!

    ReplyDelete
  7. my fav, nasik lemak daun pisang :)

    ReplyDelete
  8. kak...roti canai cicah susu adalah kegemaran saya dan adik2 sy dan jugak anak2 sy telah mewarisinya...ehehehehhehee

    ReplyDelete
  9. kat sini tak de jumpe dah
    nasik lemak daun pisang ni..

    ReplyDelete
  10. baru jumaat mlm lalu akk pekena nasik lemak daun pisang...2 bungkus akk mkan...cukup akk suka...aroma daun pisang tu buat penyedapppp...

    ReplyDelete
  11. mmg murah gile la kakkkkkk...dh la telur pun byk gak..ada yg jual singgit ni, telur punye la sikit

    eli pun mkn roti canai ngan susu jgk hihihi sedappppppp

    p/s: org yg dengki ngan eli tu, org yg terdekat ngan eli jgk..so eli xleh nk buat tak tahu sbb mcm²mana pun akan jumpa jgk jantan keparat tu huhuh

    ReplyDelete
  12. kekadang mmg ade yg suke makan ngan susu manis roti canai ni kan kak..tpi dilla tak pandai pulak, rase tak kena..mesti nk ade kari n sambal bilis..baru la terangkat mkn roti canai..

    ReplyDelete
  13. nasi lemak daun pisang memang best kan...

    ReplyDelete
  14. mmg nampak sedappp....leleh!!

    ReplyDelete
  15. Nasi lemak daun pisang memang sedap..^^

    ReplyDelete
  16. memang sedap kan kak, mkn nasi lemak terasa daun pisangnya

    ReplyDelete
  17. Sarapan yg mantap.. Sedap tuh.. tgk nasi lemak daun pisang..ngan ikan bilis pun nampak.. :)

    ReplyDelete
  18. ya ampun akak terlioq ni
    kena beli daun pisang la nak buat nasik lemak gini uwaaaaa

    ReplyDelete
  19. opismate sy suka makan roti canai + susu camtu, sedap katanyer, sy xpnh cuba lg pun..

    Zahrien ikut ayahnyer la konon padahal xkenyang sbb nasi lemak tu kan kecik je...hehe

    ReplyDelete
  20. ye sy tau nasi lemak tu...ms harga dia 50 sen selalunya sy makan 2 bungkus haha...sedap kan x mcm rasa nasi lemak kat kedai2 bese nih cuma ada kat pekan saja

    ReplyDelete
  21. akak... sedap tau makan roti canai cicah susu pekat ni.. anak2 saya suka sangat

    ReplyDelete
  22. ada lagi eh yg jual nasi lemak 50sen
    sure sedap tu kak..mmg x thn kalo mkn nasi lemak daun pisan gmenusuk2 idung baunya..hahahaha

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...