Friday, December 9, 2011

nasi LEMAK buah BIDARA tapi x ade lah bidaranyaaa


salam semua

ini lagi kisah hujung minggu akak , dah x tahu nak buat apa untuk sarapan pagi kan .. kata ummi buat nasi lemak lahhh .. kali nie akak dah kuarkan daging segar ( korban ) siap2 .. buat daging grg cili sos pula .. hurmm senang je .. last sekali tuang cili sos bersama bawang besar .. hurmm sedapppp manis :) 

kata pepatah , nasi lemak buah bidara , sayang selasih kuturut kan ?? eh eh .. tul ke apa yg akak tulis niee ekekkeke .. layan jelahhh


bila dah terhidang atas meja nie .. wahh banyak nyee menu pagi tuu ... rasa mcm biasa2 je .. bila dah mula makan semua nak rasa ekkeke :)



ayam grg berempah .. konon nak buat ala2 KFC kan .. x jadiiiiiiiiiiiii huhuhu

ini nasi lemak akak ! ... seee sikit je tuuuuuuuuu muhahhahah


21 comments:

  1. wah nasik lemak meriah g2 kak eida? nakkkkkkkkk :)

    ReplyDelete
  2. meriah nye nasi lemak...lapar balik aku ni.

    ReplyDelete
  3. plan nak buat nasi lemak esok....tunggu mak dtg mlm ni..hehe

    ReplyDelete
  4. wah menariknya....banyak gila lauk

    ReplyDelete
  5. baru tengok pun dah lapar... mantab gilerr...!!!

    Info Event For Blogger: Percuma Samsung Galaxy Ace & RM1000, it's very easy to get, let's come and get it --> http://www.streetdirectory.com.my/streetdirectorymalaysia/

    ReplyDelete
  6. ya ampun sedapnya kak ieda!!! kalau saya mkn ni sambil nyanyi lahh hehehe

    ReplyDelete
  7. mak aiii meriah hidangan tu semua...ni yang buat tingin ni

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum Ieda

    wawwww
    penuh satu meja

    Wassalam

    ReplyDelete
  9. amboi, penuh meja ha....mmg terliur tengoknya..:)

    ReplyDelete
  10. wah akak byknye laukkkkkkkkkkkkk...mmg juling biji mata sme nk rase...

    ReplyDelete
  11. kak!!! byknye lauk sampingan nasi lemak...meriah meja hah.....lieya terliur tgk daging tu...mmg nampak sedap .....

    ReplyDelete
  12. bestnya dpt mkn nasik lemak dgn mcm2 lauk..ni sepinggan sy mmg tak cukup :") hehe mau mau 2-3 pinggan baru kenyang :P

    ReplyDelete
  13. wahhhhh...meriah gituuuuu..

    kalu dilla dpt gini, mau mkn tak ingat dunia nih....terliur tgk ayam goreng tu kak!

    ReplyDelete
  14. ich kalau bertambah sedap tu.heee.

    ReplyDelete
  15. salam ieda..pekaba?

    wah tergoda tgk nasi lemak tu..hehe

    ReplyDelete
  16. @mamyharraz ekekekk selalunya kalau nasi lemak nie kami ulang2 makan dik .. sampai lah kepetang .. hurmm tu kalau masak x pernah sikit sure kena masak banyak :)

    ReplyDelete
  17. @Kalamhati sihat2 je wan .. ngantuk nie .. kat office x leh online sgt skrg nie .. huhuh macam2 fitnah ada .. sedih sgt2 .. kenapalahh manusia nie busuk hati kan ?? kita x kacau org , dia kacau kita .. ?:(

    ReplyDelete
  18. perbaiki diri sendiri dan cuba elak kata2@perbuatan yg boleh mendatangkan fitnah dari org lain...
    punca kadang2 tu dari diri kita sendiri....

    ReplyDelete
  19. @mamaharisz ye adakalanya dari kita .. tapi org x pernah sedar sedangkan diri sendiri juga banyak kesilapan .. jgn ashik menunding jari dan mencari kesilapan org sedangkan jari2 selebihnya banyak ke arah diri sendiri ..

    kalau kita dah cuba yg terbaik tapi hati manusia masih busuk utk mencari kesilapan org macam mana ??

    x kan diri kita x tahu nak perbaiki diri .. ?? kalau salah dan tersalah , adat dlm kehidupan , hari2 kita belajar utk perbaiki diri .. apa salahnya menerima kelemahan org kerana org yg suke mencari kelemahan org itu selalu juga ada buat kesilapan cuma x diperkatakan sahaja ..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...