Monday, December 19, 2011

nasi goreng bersama GAIJO


salam semua

bila dah x der idea nak masak ape .. nasi grg biasa2 pun jadilah .. nak2 skrg nie musim hujan x menentu di pekan nie .. duk rumah ashik nak makan je .. kalau dah x der menu lain nak buat sarapan , memang akak akan buat nasi grg biasa2 nie je utk anak2 dan suami .. mereka memang x akan tolak kalau akak buat nasi grg hari2 .. kata mereka kenyang sampai tgh hari ibu .. hahahah tu yg mereka suke sgt .. :)

kali nie akak grg nasi grg bersama gaijo .. gaijo nie asalnya kalau di rebus lagi sedap .. alahhh ala2 yong taufu tuu .. tapi kalau ada geng sedap sikit kan .. selalunya akak buat goreng sahaja .. mudah anak2 nak makan , x yah cicah ape2 punn jadi :)



gaijo yg di goreng utk dimakan bersama nasi grg ..  akak memang selalu goreng nasi grg kena ada nuggets , hot dog atau gaijo nie .. dari dulu lagi .. hurmm semua habis .. gorenglahh ape punn jalann je kalau dengan nasi grg nie :) nie grg sebungkus habis nie ..



19 comments:

  1. sedapnye kak oiiii...terliur tgk....lieya pun cam akak, kalo buat nasi goreng kene ade 'lawan' die...paling malas pun telor mato....tp selalunye nugget ke sosej ke....

    ReplyDelete
  2. tu la..
    nasik goreng mesti nak ada jugak lauk sampingan dia kan..'
    kalau idak kurang selera sikit la..

    ReplyDelete
  3. @lieyalatif ekekke same erkk ngan akak .. akak ingat akak je yg suka buat sarapan kena ada lawan dia .. baru sedap kan dik :)

    ReplyDelete
  4. 1st time dengar gaijo..hehe

    ReplyDelete
  5. sedapnya nasi grg ibu..ptt la anak2 suka :)

    gaijo? tak prnh dgr..mcm tauhu eh?

    ReplyDelete
  6. sedapnya...tapi tak pernah tahu la kak gaijo tu ape

    ReplyDelete
  7. Gambar yg diambil buatkan nasi tu jadi lagi sedap.. heheh... sebab tgk pun cantik jer.. :)

    ReplyDelete
  8. gaijo nie lebih kurang gadjet tambahan ye kak huhuhhhu

    ReplyDelete
  9. sedapnyer nasi goreng ni

    ReplyDelete
  10. @eB ezrin ye dikk yg vege tuuh ..
    kalau makan yong taufu akan ada :)

    ReplyDelete
  11. ummp memang sedap makan nasi goreng time ujan2 ni pastu tido...hehe...memang sonokkan

    ReplyDelete
  12. sukenye kalu time nasik goreng ade sampingan camni...laju jek makannye..

    rase mcm penah makan gaijo ni..tak tau pulak namenye gaijo..

    ReplyDelete
  13. @sahromnasrudin ekekkek lawak lah dikk ekek :) aah leer tuu lebih kurang .. penyedap makan ekek :)

    ReplyDelete
  14. ohh nama benda tu gaijo rupanya.baruku tahu :")

    nasik goreng mkn dgn lauk tambahan baru ngam :)

    ReplyDelete
  15. sy pun br tau nama dia gajio...

    sy pun suka masak nasi goreng, senang..masak satu je.dalam tu semua ada..xyah nk masak lauk2 bagai

    ReplyDelete
  16. nasi goreng mmg sllu pun kami msk kak...anak2 mmg suka..letak telur sj pun sodap dah tu hahahaha..baru tau nama dia gaijo hahaha

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...