Friday, December 30, 2011

Mengapa ALLAH tidak memakbulkan doa kita


salam semua


salam di pagi ceria penghulu segala hari , semoga kita mendapat keberkatan dalam menjalani kehidupan ini .. aminnnnnnnnnnnn






Aku minta pada Allah setangkai bunga segar, aku terima kaktus berduri…
Aku minta pada Allah binatang yang comel dan cantik, aku terima ulat bulu…
Aku sedih, protes, kecewa, betapa tidak adilnya ini…
Namun kemudian…

Kaktus itu berbunga sangat cantik, Ulat itu membesar dan berubah menjadi rama-rama yang sangat cantik.

Kadangkala Allah hilangkan sekejap matahari, kemudian Dia datangkan pula guruh dan petir, puas kita menangis mencari dimanakah matahari?? “: Ternyata Allah ingin hadiahkan kita pelangi

Itulah jalan Allah, indah pada waktunya Allah tidak memberi apa yang kita harapkan, tapi Dia memberi apa yang kita perlukan. Yakin saja kepada Allah kerana setiap masalah Insya Allah dapat diselesaikan jika kita berusaha.

Dan syukurilah apa yang kita punya.Jangan menunggu bahagia baru bersyukur, tapi bersyukurlah, maka kita akan bahagia..

” Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui.” (Surah Al-Baqarah:216)


mgkin tanpa sedar banyak dosa yg telah kita lakukan , maka berdoalah agar kita dapat kekal didalam peliharaannya , seandainya kita tersedar , segeralah bertaubat kerana setiap kesilapan itu adalah dugaan dan ujian dari allah buat kita , kerana kita x pernah sempurna , jgn menunding jari kepada org lain kerana jari yg selebihnya ke arah kita dan kita tiada kurangnya .. wallahualam


ps : semalam tgk wayang dgn anak2 .. tgk OMBAK RINDU .. wahhhh not bad lahh ceritanya .. tapi overall boleh bagi 3 dari 5 aje .. kenapa ?? sbb pada akak cerita dia so and so aje .. bolehlah di tonton oleh masyarakat kita , x terlalu berat .. mgkin kehebatan cerita ini daripada pelakonnya .. sape x minat AARON kan .. nak2 ada LISA dan MAYA .. akak suke watak MAYA .. tapi ending dia macam kakuuu .. huhuh .. ape2 punnn ok lahh x buang masa pi tgk jauh2 .. kami layan wayang di RUMAH aje ;)


7 comments:

  1. betapa kekuasaan Allah, setiap yang diberikan kepada kita tentu ada hikmahnye di hujung sana kan...

    Alhamdulillah...

    ReplyDelete
  2. @maszmadi ye dik .. kita je adakalanya x sedar huhuh

    ReplyDelete
  3. hikmahnya mungkin tidak dapat dilihat skrg..mungkin 10 tahun lagi...semasa itu baharulah kita sedar....

    ReplyDelete
  4. Allah menguji kita seadanya...

    ReplyDelete
  5. Segala yang berlaku itu ada hikmah di sebaliknyaa..

    Wahh dah layan dah dirumah OR.. kita layan kat YTube semalam hehehe.. :)

    ReplyDelete
  6. saya jugak la tak tgk lagi Ombak Rindu tu kak...huhu...

    ReplyDelete
  7. Waaaaa...akak pun dah tgk ombak rindu. bila turn sy ni...huhu...layan vcd jelah nmpknyer...hehe

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...