Thursday, December 29, 2011

masak LEMAK KOBIS , PATOLA & cendawan


salam semua

hurmm semalam masak nie utk lunch anak2 .. mereka memang suke .. tapi macam biasa yg tinggal banyak adalah cendawan tuu , akak x sure nama cendawan nie ..  mereka x suke cendawan .. semua jenis cendawan .. tapi akak suke je .. soo akak dan mak yg habiskan .. tapi sayang masih ada setengah periuk kecil tapi dah basi .. x tahu apa sebab basi .. memang akak buat masak lemak nie pakai santan peket .. mgkin sbb santan itu atau ape ?? huhuhu

sedihhh , nasib baik dah makan banyak .. x lah terkilan sgt kan ..


kat rumah akak jarang masak lauk yg bersantan nie .. memang kena kurangkan .. almaklumlahh anak2 semua jenis sihat2 :)) .. selalu akak masak asam2 dan grg2 je .. tapi bila sesekali masak lemak nie , berladung dlm pinggan mereka isi .. nak2 sabriena .. kira masak lemak nie mudah juga penyediaannye ..


20 comments:

  1. Perhhhhhh!! Sedap tu kak cendawan.. Ina suka.. ;D

    ReplyDelete
  2. wallaweiiii, i lioke. :)

    ReplyDelete
  3. oh, cendawan hitam tu ke? tapi sedap nampaknya tu kak..

    ReplyDelete
  4. Aduhai..bertambah nasi nanti..
    Masuk ikan goreng..+ sambal belacannya...lagi2lah mantoppss!!heheh

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum Ieda

    saya suka masak lemak... he he

    Wassalam

    ReplyDelete
  6. erm, cendawan itam tu masz x berapa gemor sgt, kalu cendawan biasa tu xper... hehe

    sedap wat masak lemak..

    ReplyDelete
  7. perghhh nmpak sdap !
    nyummy

    ReplyDelete
  8. sedapnya..saya panggil cendawan telinga kera..hehe

    ReplyDelete
  9. Perghhhh..ni klu makan ngan ayam goreng berempah, sambal belacan n ulam2 mmg best nih..

    ReplyDelete
  10. cendawan biaso tuh papa mifz mkn la..yg hitam nih tak pernah try lagi...

    ReplyDelete
  11. sy sk sayur msk lemak ni kak.. mkn nasi kuah penuh hihii

    ReplyDelete
  12. cendawan tu fevret dilla..kalu letak dalam tomyam pun bez, rase kenyal2 jek..

    ReplyDelete
  13. memang fveret betul sayur lemak ptola ni kak..nak2 ada suhun tu..walla..

    ReplyDelete
  14. nyum2..lawan ngan smbl tumis or smbl belacan...mantop bebeh

    ReplyDelete
  15. sedapnya..terliur balik :D

    masakan santan mmg cpt basi..apa kata tkr bahan santan ke susu segar..lmbt basi dan kolestrol pun kurang :)

    ReplyDelete
  16. biasa msk kuah mcm ni dgn sawi.. pastu mkn dgn belacan..mmg syokk

    ReplyDelete
  17. meleleh air liur, sedapnya kak, tina jarang masak lauk mcm ni, sebab dah malam kan tak kuasa nak mengulai

    tapi kalau dpt cendawan petola ni semua, bertambah nasik hihi

    ReplyDelete
  18. memang kesukaan anak2 ni kak...hehe

    ReplyDelete
  19. perghhhh sedap kak...tp kan biasanya budak2 mmg sukakan masak lemak putih ni kan..anak2 sy pun suka...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...