Sunday, December 18, 2011

lempeng KELAPA bersama kari AYAM KAMPUNG


salam semua

jgn maraaaaaaaaaa .. kelmarin akak buat nie .. pagi2 lagi ummi akak ajak melempeng , dah lama x makan katanya .. kebetulan pula akak cuti nak cabut gigi .. hahahah kebetulan mlm tuu ummi akak masak kari ayam kampung .. hurmm ape lagi .. akak pun xcited lah nak nolong kan .. sebelum ke klinik nak cabut gigi tuu.. makan puas2 dulu .. yelahh kan kalau dah lepas cabut gigi kang sah2 x dpt makan yg panas2 .,. huhuhuh :)

lempeng kelapa .. hurmmm dah lama x makan dan bukan dpt buat selalu , kena tgk juga ada kelapa muda atau tak :)

cicah lak ngan kari ayam kampung nie .. perghhhhhhhhhhh !! mantopssssssssssss

hurmm tinggal sekeping , ini sahaja yg dpt akak selamatkan utk akak .. selebihnya memang x dpt nak ambik gamboor sbb dah kena ngap awal2 lagi .. huhuhuh


15 comments:

  1. Hurmmm...terima kasih sbb bg idea kak. Lia dr td terfikir nk buat apa utk bekfes ni..since hubby ada training ari ni so kita masak simple2 sudah.

    Hihi..tq kak..dh lama gak xmakan lempeng ni. Weheee

    ReplyDelete
  2. nyampah tau akak nih...
    dahla lama tak mkn...
    sedap tuh kak....

    ReplyDelete
  3. Fuhhh!mmg mantoppsss!..debummm..debommmm gitu...;)
    Teringat zaman2 bdk duluu2...suka!

    ReplyDelete
  4. Perghhhh!!! Kak ida, kami udah teringin nih nengok lempeng akak ni.. Nsb bkn pembawakan budak.. Hik3!!!!

    ReplyDelete
  5. Bestnya lempeng kelapa kak Ida..tapi saya tak reti buat huhuhu

    ReplyDelete
  6. sedapnye lempeng.ni kalo buat kt umah dgn ank2 sedara 4org,sekilo tpg pun tak cukup.suka sgt deme cicah gulai ikan.xde kari,asam pedas pun jadi.

    ReplyDelete
  7. rajin betul ieda ni ek? lempeng memang sedap makan dgn kari ayam..

    ReplyDelete
  8. ayah jat rajen gl bt lempeng.dia sorg la duk bertukang kat dapur kalau bt lempeng ni. tp cicah gula je kak.haha

    ReplyDelete
  9. kalau musim hujan lg syok mkn lempeng kelapa ni kak...ratu ske cicah sambal tumis atau asam pedas rebus...

    ReplyDelete
  10. lempeng cicah kari..sedapnye..dah lama tak buat lempeng..

    ReplyDelete
  11. fuhhhh...marveles....mmg terbaikkklahhh

    ReplyDelete
  12. sedapnya kari aym kampung tuh.. telan air liur sy tgk gambo tu.. hihii

    ReplyDelete
  13. sedap kak ida...terliur sy...terbaiklah!

    ReplyDelete
  14. ummp sedapnyer kak ieda...dah lamer tak makan ayam kampung...kalau balik kampung mak selalu gak masak ayam kampung....kekadang masak sup pun best gak...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...