Wednesday, December 21, 2011

LALAT oh LALAT


salam semua

adoiii x tahan akak .. dah dua mlm lalat banyak di rumah ..
x tahu kenapa 
hurmm pelik sbb asal malam je lalat banyak mcm mengurung sesuatu kata hubby sbb ujan nie

hujan yg x menentu .. kebetulan belakang rumah akak nie ada dua 
tiga ekor lembu yg ditambat hubby

tapi macam x logik je alasan tuu kan , sbb dah lama punn lembu tu 
di belakang rumah mak akak nie .. x der punn lalatnye ..

huhuh ke skrg nie memang musim lalat banyak
x tahan .. sgt2 sampai ke dalam bilik punn dia dtg mengurung kami 
herghhhhhhhhh , dan petang tadi , balik dari kerja awal2 lagi lalat dah masuk dlm kereta .. aduhhhh

tadi petang nak menggoreng pun duk sebuk bertampo2 ngan lalat , siap masuk dlm air lagi .. aduhhhhhhhhhh mencik !!! rumah uolsss sekarang nie 
banyak tak lalat ??



15 comments:

  1. selalu ada lalat time ayam mengawan...hihi.

    Kat kawasan rumah yus ni ada tempat orang pelihara ayam yang banyak, mmg ladang ayam lah, so mmg time ayam mengawan kata orang, lalat penuh...huhuhu

    ReplyDelete
  2. hurmmm..kat sini xd plak lalat tp byk semut..benciiiii T_T

    ReplyDelete
  3. memang rimas bilabanyak lalat.

    ReplyDelete
  4. lalat bary netas la tu..ujan2 ni, maybe sekejap je tu..Insya Allah..saya penah tgk rumah org dekat dgn ladang ayam..kesian, masa gi raya rumah dia..semua biskut2 n air dihurung lalat..tp saya makan jugak niat tk nak kecik kan hati tuan rumah..

    ReplyDelete
  5. xde plak lalat2 ni kak.huhu

    ReplyDelete
  6. mmg tensen kak kalau byk lalat.tp biasa mmg musim2 hujan ni dia byk.umah ratu pun tgk musim gak.skang ni ngah byk semut halus2 tu...

    ReplyDelete
  7. kat umah akak takde lak lalat, tapi semut mmg byk. tak boleh biar makanan sesuka ati. akak ada tanya ngan en. abah. katanya kalo ada lembu, byk gak lalat yg menyinggah

    ReplyDelete
  8. @~ yus ~ tapi yus .. umah ieda tuu ayam semua dlm reban dia .. ermm entahlah .. pelik2 skrg nie kan .. huhuh yg pasti nya bencik tul ngan lalat nie huuhu

    ReplyDelete
  9. @KaK LimAh Si SupiR ekekek ye ke dik .. hurmmm semut umah akak x der pulak :(

    ReplyDelete
  10. @Tihara huhuhu yelah dik .. akak rasa ye jugak mgkin sbb ujan nie .. hurmm :)

    ReplyDelete
  11. @♥MAMASYAZA♥ hurmm sblm2 nie ok je kak .. 2-3 ari sejak ujan x henti2 nie .. hurmm mgkin sbb lembu dan ujan koot .. sejukkk nie lalat punn lapoor ekekek :)

    ReplyDelete
  12. kak ieda- btulla kak,rumah saya pun tetiba ada lalat smpai ke malam.ada la dlm 3ekor terkurung walopun sikit still tensen sbb annoying btoi..time tgh nk makan tu la dia sibuk terbang2 kt kita..

    ReplyDelete
  13. kt umah el pun 1 2 eko je lalat..yg byk semut...

    cuba akk amek daun kari letak kt dlm umah atas meja ke...dgr kata tu petua nak alau lalat :)

    ReplyDelete
  14. lalat tak banyak..semut yang banyak..

    ReplyDelete
  15. kt rumah sendiri x penah ader masalah lalat.. nk jupe sekor pun payah.. tp kalau balik kg mertua ader masanya memang byk lalat.. kena beli gam yg perangkap lalat tuh.. tu pun lalatnya x berkurang.. huhu..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...