Monday, December 12, 2011

internet DOWN & BANJIR di PANTAI TIMUR dah bermula


salam semua

huishhh sejukkk je lately nie .. yelahhh dah dgr berita pasal banjir dan air pasang besar akan berlaku bermula semalam .. uhuhu seronok campur risau .. yelah kan .. dah lama x banjir besar negeri pahang nie , last banjir yg agak besar sikit adalah pada tahun 2007 x silap akak lah .. hurmm x tahulah , kalau kali nie banjir besar lagi ..

cuaca memang mendung sahaja dari semalam , hujan x henti2 .. kalau berhenti punn renyai2 dan lebat kembali , dgr pula berita pagi2 tadi , hujan yg lebat ini akan berterusan sehingga ke hari rabu nie .. wah2 :)) 

sepanjang perjalanan ke ktn nie tadi punn akak tgk kebanyakan rumah2 di sebelah kanan dan kiri jalan dah pun di tengelami air .. dan air2 dari sungai sudah mula melimpah membanjiri rumah2 org kg yg kebanyakannya duduk di tepi2 sungai dan paya .. huhuh suasan pagi tadi nie memang agak meriah dgn org2 ramai yg terpaksa letakkan kereta di bahu2 jalan ... 

kawasan rumah akak x tahulah .. tapi pagi2 tadi dah ada pokok yg tumbang dan menutupi jalan untuk keluar kg , dan ada juga jalan2 kg yg mula dinaiki air , memutuskan jalan keluar ke bandar .. hohoho akak sempatlah keluar sbb keluar melalui jalan short cut kg di belakang .. perghhh mencabar juga pagi2 nie tadi ..
hurmm nak cerita juga pasal intenet di rumah .. geram .. disebabkan hujan lebat dan petir kelmarin , line internet di rumah akak terputus , kabel DSL berkelip2 x henti2 .. ada juga akak call streamix tmline .. tapi jawapan mereka x menyenangkan , konon2 nya tergendala akibat proses pertukaran line internet dari rumah lama ke rumah baru akak nie .. so what ?? problem I ke ?? huhuhuh masalahnye kan .. akak dah guna 3 minggu line internet nie .. tapi tiba2 semalam DSL berkelip2 balik dan org tm boleh cakap sebab kan itu .. 
adehhhhhhhhhhh !! x masuk dik AKAL !!! 

memang EMO pagi2 nie .. dah lah x leh online internet di rumah ! ... lebih2 lah x leh nak BW ! , hari ini nak call dan try tanye lagi .. ada can org TM kena hamunnn ngan akak nie !! ...

SABO ieda SABOOOO
..huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


ps : dgr berita pagi nie .. banjir di PAHANG , dah 300 ++ org dipindahkan , di bera dan bentung seramai 100 org ... mendebarkan lahhh

18 comments:

  1. Sabo tu kan sebahagian dari iman? :)

    ReplyDelete
  2. Musim bermain air kini bermula

    ReplyDelete
  3. tu la dengar radio pagi tadi, banjir sana banjir sini. risau takut lepas ni kedah lak yg banjir

    ReplyDelete
  4. kakak pun dengar berita radi0o pagi tadi kata banjir dah melanda di pahang...

    dah ramai org kena dgn streamyx ieda... mesti ada alasan mereka membuat kita tertunggu macam nak gila...

    ReplyDelete
  5. yelah kak ieda.... kuantan dah banjir kan. harap2lah takde banjir besar cam 2007 tu..

    ReplyDelete
  6. TC akak...
    jgn main air banjar taw bahaya
    semoga selamat semuanyer IA

    ReplyDelete
  7. tu le kak...kene amik langkah berjage2 ni kak...dulu2 pun ade kes ke umah akak naik air kak...mcm umah mak lieya kat johor mmg selalu naik air ...tu masing2 dok berjage2 tu.....

    erm biase la kak....mcm tu le bile kite buat aduan....ade jek jawapan takmasuk akal!....tukar unifi jek la kak...he he he

    ReplyDelete
  8. Bila sejuk2 tengkujuh nii...perut pun asyik berkeroncong jee...
    Kena sabouuu gak nii...:)

    ReplyDelete
  9. agaknya nak suruh akak bertukar ke unifi kot

    ReplyDelete
  10. semoga Allah permudahkan urusan kita semua.Amin.

    ReplyDelete
  11. mmg emo kalu internet takde ni..rase serba tak kena la dibuatnye!

    ReplyDelete
  12. depa ingat pelanggan ni tak reti apa kot..sebab tu selalu bagi alasan tak masuk akal.

    ReplyDelete
  13. depa ingat pelanggan ni tak reti apa kot..sebab tu selalu bagi alasan tak masuk akal.

    ReplyDelete
  14. sabar ye ieda..biasa lah tu..

    ReplyDelete
  15. sabar ye kak..sama gak dgn P1..kalau kol..asyik bg alasan yg sama jer..

    ReplyDelete
  16. cuaca kt tganu ni pun mnedung juga..tapi hujan tak lebat sangat..ermm biasa la kalau internet tu..ada je jawapam dorang..dulu akak juga penah sembur TNB..hahaha..geram sgt2..dah 3 4 kali call sebab letrik terputus tak datang baiki..last2 lepas kena marah, tghmalam buta dorang datang baiki..boleh pulak datang.

    ReplyDelete
  17. erm..... down coz opis tm banjir kut kak ieda....

    ReplyDelete
  18. musim tengkujuh skrg ni kak....moga2 tempat akak xkenalah..hati2 yer kak...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...