Friday, December 23, 2011

IBU BAPA setan !! huhuhu sedihnyaaaaaaaaaaaa



salam semua

dari pagi tadi akak x dpt baca berita online lagi .. hurmm nie lah baru dpt baca .. sedih bila belek2 berita dlm negara kita nie .. entah apa nak jadi kan .. kalau x baca x tahu pula kisah2 dlm negara kan .. kalau baca tulah yg x daya .. sedih je memanjang , apa nak jadi dengan dunia skrg nie ...

semoga allah berikan kita perlindungi di akhir2 zaman ini huhuhu

 ha nie berkenaan artikel ini .. mak dan ayah yg durjana , sanggup membiarkan anak OKU mereka berusia 17 tahun berkhalwat dengan teman lelaki nya .. what ?? OKU .. teman lelaki ?? huhuhu paling sedih , bapa si budak nie adalah seorang GURU ... aduhhhhhhhhhhhhh apa nak jadi nie ??



LEDANG: Seorang ibu tergamak membiarkan anak perempuannya yang dikategorikan orang kelainan upaya (OKU) berusia 17 tahun berkhalwat dengan teman lelaki di rumah mereka di Taman Tangkak Jaya di sini, jam 1.10 pagi semalam.

Lebih menjijikkan, suami baru kepada wanita terbabit yang bertugas sebagai guru di sebuah sekolah rendah di daerah ini juga hanya mendiamkan diri walaupun tahu perbuatan anak tirinya itu haram di sisi agama. 

Kegiatan pasangan kekasih terbabit bagaimanapun terbongkar selepas Penguat Kuasa Pejabat Agama Daerah Ledang (PPADL) menyerbu kediaman itu selepas mendapat aduan daripada orang ramai.
Serbuan dijalankan lima pegawai PPADL yang diketuai Pegawai Penguat Kuasa, Mohd Zainal Kadiran bersama dua anggota polis. Menurut Zainal, selepas pasukannya memberi salam dan mengetuk pintu, mereka terpaksa menunggu hampir 10 minit sebelum ibu remaja perempuan terbabit membuka pintu.

sumber :hmetro


semua ini menyedihkan kita bila membaca .. huhuh agaknya remaja OKU nie tahu tak apa yg sedang berlaku ?? bukankah OKU nie .. ermmm entah lahh susah nak cakap .. tapi yg pastinya benci dgn mak dan ayah remaja nie :(


DUNIA AKHIR ZAMAN
Akan datang kepada manusia tahun-tahun yang penuh dengan penipuan. Pada waktu itu orang yang berdusta dikatakan benar, dan orang yang benar dikatakan berdusta. Orang khianat akan disuruh memegang amanah, dan orang yang amanah dikatakan pengkhianat, dan yang berpeluang bercakap hanyalah golongan ‘Ruwaibidhah’. Sahabat bertanya, apakah Ruwaibidhah wahai Rasulullah? Nabi menjawab, orang bodoh yang bercakap mengenai urusan orang ramai.
[HR Ahmad]


ps ; akak bercuti hai nie .. sehinggalah rabu nanti , seronoknya bila dpt rehat2 kan diri dirumah , tapi huhuh still ada kerja sehingga nak update blog punn terbatas .. nie baru lepas makan dan uruskan anak2 makan .. kain baju punn banyak x lipat layiee .. x kering sebenarnya .. huhuh letih sbb dari semalam matahari nak x nakk je kuar ;(


19 comments:

  1. tanda tanda kiamat semakin hampir

    ReplyDelete
  2. erm.. bila ibubapa pun buat tak kisah nak kata apa? siapa lg yg harus disalahkan?

    ReplyDelete
  3. @QueeN TerataI sedih kan dik
    kalau dulu selalu org cakap sehingga skrg , hormatilah ibu dan bapa .. tapi dlm kes nie .. macam mana ?? :(

    ReplyDelete
  4. mcm2 kan skrg ni... moga di jauhi kpd kita semua... amin..

    ReplyDelete
  5. astaghfirullaalazim.... nape la sanggup biar anak OKU jadi mangsa depan mata.. x der perikemanusiaan betul la..

    ReplyDelete
  6. macam2 kan.. takut bila pk dunia hampir nk kiamat.. huhu..

    ReplyDelete
  7. astagfirullah..

    betul la kak sekarang ptg jek hujan...saya tukar schedule..suhuh basuh baju at least pukul 10 pagi ada cahaya matahari sikit...then sempat la kering sebelum hujan pukul 2 or 3 ptg :)

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum Ieda

    subhanallah
    moga mereka bertaubat

    Wassalam

    ReplyDelete
  9. teruknya ibu bapa tu...sampai hati kan.
    mcm2 kan dunia sekarang ni

    ReplyDelete
  10. la..apa jenis mak ayah tu??
    zaman muda depa cemana la gamaknye..

    saya pun sibuk hari ni..
    semalam demam jadi
    banyak kerja rumah terpaksa diuruskan hari ni..
    aduhai..kain baju la banyak nak diuruskan..heheh

    ReplyDelete
  11. Gila... iulah yg kakak nak kata. Hukuman terlalu remaeh sekarang nie... kalau ikut hudud baru bagus.

    ReplyDelete
  12. Dunia akhir zaman kak. Macam2 perkara pelik berlaku..Nauzubillah

    ReplyDelete
  13. mak ayah yang memang tak der otak la ni

    ReplyDelete
  14. @Kakzakie haa ye kak .. saya setuju sgt ngan hukum hudud tuu .. skrg nie hukuman macam tuu aje yg layak menyedarkan masyarakat , jgn dipandang remneh agama islam nie .. tapi pemerintah kita takut .. konon cakap zalim ..

    kepala hotak dia !! erghhhhhhhhhhhhhh

    ReplyDelete
  15. astarfiruulalazim....macam2 sekarang ni..

    ReplyDelete
  16. mesti ada apa2 yang tak kena ni..

    ReplyDelete
  17. Ya allah...apa nak jadi lah skang nih.

    Kak, mcm mana nak buat kotak komen mcm nih? Nampak kemas & cantiklah.

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...