Wednesday, December 28, 2011

dulu SAMUN dan bunuh SEKARANG lain pula !


salam semua

skrg nie kes2 samun dan bakar rumah semakin meningkat .. banyak berita2 macam nie dalam surat khabar skrg nie .. pelik kan .. dah samun , samun lahh kenapa sampai nak bakar rumah .. hurmm memang membimbangkan akak betul .. skrg nie akak duk di kg dengan umi dan ayah akak .. dulu masa mula2 kami pindah ke sini ada juga dgr kes2 org masuk rumah disebabkan pukau .. skrg dah x ada ..

skrg nie ada macam2 kes pula dgr dalam berita .. nak2 kes samun dan bakar nie .. aduhhh memang kita kena hati2 skrrg nie .. mana2 pun x selamat .. harap kita lebih berwaspada .. jgnlahh simpan barang2 kemas di rumah sewenang2nya .. terutama wang ringgit .. simpanlah didalam bank .. insyaallahhh

dan untuk surirumah yg duduk di rumah sewaktu anak2 ke sek .. make sure pintu dan pagar di kunic rapi .. kalau nak jadi perkara x baik punn selepas itu , kita dah redha sbb kita dah punn pentingkan keselamatan kan ..


KAJANG: Penduduk di daerah ini semakin bimbang berikutan kes samun dan bakar rumah yang meningkat sejak kebelakangan ini.

Seorang penduduk yang mahu dikenali sebagai Zul, 51, berkata, kejadian yang berlaku perlu dipandang serius pihak berkuasa kerana ia bukan saja membabitkan kehilangan harta benda, malah boleh menyebabkan kehilangan nyawa.

“Polis sememangnya melaksanakan peranan secara proaktif dalam menangani jenayah namun rondaan perlu ditingkatkan terutamanya di kawasan yang tidak mempunyai pengawal keselamatan,” katanya. 

Seorang lagi penduduk yang dikenali sebagai Mustapa, 56, turut melahirkan kebimbangan dengan peningkatan kes samun dan bakar sejak kebelakangan ini.

Beliau berkata, taman perumahan seharusnya menubuhkan pasukan Rukun Tetangga (RT) yang melakukan rondaan secara berkala terutamanya pada waktu malam.

“Sukar untuk pihak polis mengawal dan mengekang kejadian jenayah, tetapi sebagai penduduk kita seharusnya berganding bahu dengan pihak berkuasa dalam menangani kes jenayah agar keselamatan diri dan harta benda terjamin,” katanya.


sumber : hmetro


sekarang nie kalau tinggalkan rumah selalu make sure semua di kunci rapat .. bila x ada org punn akak akan make sure pintu rumah sentiasa berkunci .. tapi kalau nak buat pukau juga huhuhuh , berserah lahh pada allahhh dia sahaja yg maha melindungi , kita dah usaha kan  :)

8 comments:

  1. mana2 pun rasa tak selamat sekarang.macam kes la kan?

    ReplyDelete
  2. Minta jauh dr perkara x elok ni ye..takutnya. Yang penting kita mesti ambil langkah mengelaknya dan berhati-hati selalu..

    ReplyDelete
  3. skrg ni kak mcm2 benda boleh jadi. yg penting kita kena beringat sblm kena kan...

    ReplyDelete
  4. perghh ni samun pastu dia bakar..cenggitu yer

    ReplyDelete
  5. kena amalkan kak, masuk je rumah terus kunci.

    ReplyDelete
  6. minta simpang benda2 x elok... bhaya d mana2

    ReplyDelete
  7. macam2 la skrg ni..semuanya menakutkan..

    ReplyDelete
  8. takutnya dengar berita macam ni

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...