Thursday, December 15, 2011

DIA yg tercantik diantara YG CANTIK


salam semua

akak memang minat lizz taylor nie dari zaman dia muda2 dulu .. pernah tgk cerita masa dia muda .. sgt2 cantik orgnya .. kira sgt2 sempurna ciptaan buat dia .. kata org org2 di sebelah barat sana keturunan mereka lebih dekat dengan kelahiran dan keturunan para nabi2 kita kan .. hurmmm kira dia nie lagenda lah ..

baru2 nie ada buat lelongan barang2 dia .. perghhh laku sehingga 300++ juta malaysia yuuuuuuuuuu , dan semua nya sedia maklum Lizz Taylor adalah diantara wanita tercantik di dunia ..

 ANTARA wanita tercantik ketika usia muda.

NEW YORK: Koleksi barang kemas milik Elizabeth Taylor yang dilelong dalam satu acara lelongan di New York, mencecah AS$115 juta (RM367 juta), rekod tertinggi setakat ini, termasuk AS$11.8 juta (RM37.6 juta ) untuk kalung mutiara dan AS$8.8 juta (RM 28.02 juta) untuk sebentuk cincin berlian, kedua-duanya pemberian Richard Burton.

Kalung mutiara yang mengandungi sebuah mutiara bersejarah dikenali sebagai ‘La Peragrina’ dibeli oleh Burton pada 1969 yang waktu itu berharga AS$37,000 (RM117,852).
 
meninggal dunia di usia 79 tahun

Kalung yang dilelong malam tadi mencapai rekod dunia AS$11,842,500 (RM37.6 juta)
Kalung itu dianggarkan dapat dijual pada harga AS$2 (RM6.37 juta) hingga AS$3 juta (RM9.6 juta) dalam lelongan yang dibuat oleh pusat lelongan barangan kemas Christie serta barangan memorabilia kepunyaan mendiang.

Dia yang pernah berlakon sebagai Cleopatra dan dalam filem ‘Who’s Afraid of Viginia Woolf?’, meninggal dunia di Los Angeles Mac lalu, ketika usianya 79 tahun. Elizabeth adalah seorang daripada wanita tercantik dunia, pernah berkahwin lapan kali dan sering dihadiahkan barang kemas oleh peminatnya.

info : hmetro

dan buat anda semua diluar sana , pegangan agama adalah segalanya dlm kehidupan kita , kerana cantik itu tidak menjaminkan apa2 bila disana nanti .
Jika anda tidak cantik, tak usah bersusah hati sebab tidak semua lelaki mementingkan kecantikan wajah sebagai syarat berteman. Ada lelaki yang tidak kisah sama ada cantik atau tidak asalkan hatinya berkenan, 
bersumberkanlah keikhlasan, budi pekerti serta pegangan agama yang mantap, sekiranya anda dikhabarkan cantik dan sempurna orangnya,  bersyukurlah kerana ia adalah satu BONUS sebenarnya  .. :)

19 comments:

  1. el pun suka dia ni kak
    tu marilyn monroe tu pun lawo
    suka tgk deme ni..luarbiasa canteknya...

    ReplyDelete
  2. Mmg cantik Liz Taylor ni..

    Tp kita pun cantik gak jika kukuh pegangan agama, kan kak :)

    ReplyDelete
  3. suka gak tgk lizz taylor nih.. cantikkan dia masa muda2 dulu..

    ReplyDelete
  4. cantiknya Elizabeth Taylor masa masih muda.kecantikan itu terserlah hingga ke tua kan.
    *setuju dgn kakieda, cantik itu tidak menjaminkan apa2 bila disana nanti kan.hati yang bersih dan fizikal yang bersih itulah yang terbaekk punya :)

    ReplyDelete
  5. cantik betul masa dia muda kan....

    ReplyDelete
  6. saya pulak takut tengok muka dia..
    siyes..!seram la kalau pandang betul2..
    ekekeke

    masa dia muda cantik..dah tua
    jadi seram pulak..

    ReplyDelete
  7. sama mcm diana, seram tgk muka dia masa dah berumur tu, muda2 oklah, tp stil biasa2 je di mata yus...huhu

    ReplyDelete
  8. memang waktu muda dulu dia sangat2 cantik..cam Elvis Presley yang sgt ensem..

    ReplyDelete
  9. mmg cantik lizz taylor ni..bila dah mamah usia kecantikan pun hilang..ramai betul peminat dia smpi 8 kali kawin..hehe

    ReplyDelete
  10. dia mmg wanita yg cantik

    ReplyDelete
  11. @Myra Jay yedikk .. kita doakan agar sinar agama yg menyerlahkan kecantikan wajah kita :) insyaallahh aminnnnnnnnnnnnnnnnnnn

    ReplyDelete
  12. cantek dalaman yg terbaik kan..:)

    ReplyDelete
  13. jat sokong 2 kak,kcntikan x kekal abadi.

    ReplyDelete
  14. dihadiahkan brg kemas oleh peminat... mmg dasyat peminat2 dia ni...

    p/s : kecantikan dalaman lg penting kan kak.. :-)

    ReplyDelete
  15. btul tu kak..die mmg cantik orgnye..

    tp die ni kan yg kawen byk tu kan kalu tak silap dilla..org cantik tp tak bahagia pun sian jugak kan..

    ReplyDelete
  16. cantiknyeeee...xkenal la plk die sblum ni tp mmg fanatik la peminat dia smpai habis berjuta2...huhu

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...