Thursday, December 22, 2011

dari pekan ke NILAI sampai ke PUTRAJAYA


salam semua

bermula lah kisah perjalanan kami ke putrajaya minggu lepas untuk menghadiri majlis perkahwinan sepupu akak sebelah ayah akak .. anak bongsu perempuan pak itam ali akak .. pergi pun 2 hari je ( sbb x dpt cuti ) .. so akak satu family , umi , ayah dan family kak long berlepas bersama2 , naik sebuah kereta je .. sudah pasti bawak MPV akak tu lahh :) 

alhamdulillah perjalanan yg menyeronokkan disamping sejuk yg amat sgt sbb hujan kan .. :) anak2 duk dlm kereta pun seronok tidur je :) ok lahh x yah omel panjang2 nanti boring nak baca .. kan ekekke , jommm layan pic2 sepanjang destinasi kami , selected je nie .. banyak sebenarnya , x daya nak edit2 kan .. :))


zahrien yg sepanjang jalan duk depan dengan akak .. hubby akak x ikut sbb dia ada kerja .. BIL yg drive :)

dah sampaii dengan wajah2 lapoor ekekek ... lokasi di Presint 11 , Putrajaya :) kami x menginap di rumah bapa saudara akak tu , walaupun rumah dia 3 tingkat , kami dah siap2 sewa homestay di presint 9 .. ok lahhh selesa :)

nenek yg kebetulan sakit kaki :)

jamuan buffet stail , menu dan catering dari MAN KAJANG ! .. mantopsss





menu2 yg dihidangkan .. hurmmm semua menarik KECUALI daging kambing .. huhuh sbb akak x makannnn huwaaaaaaaaaaaaaaaa :)
see .. akak makan nie je .. sbb dah nampak banyak desert , soo nasi kena kurangkan .. lauk pun akak amik kuah lauk kambing je .. daging nyeee sorry .. memang x leh makan huhuhuh

end by part 1 .. banyak layie entry kisah2 kami di majlis nie ..
sabar menanti dan jgn bosan ye :)


22 comments:

  1. wahhhhhhh. suker tgk gambor 1st tuh :)

    ReplyDelete
  2. ape benda yang macam bergentel tu?gambar yg kelima tu?

    ReplyDelete
  3. giler best....mmg gempak la kalau man kajang...

    ReplyDelete
  4. sedapnya menu2 tu..
    siap ada pecal/gado2 lagi...wahh...teringin sangat nak makan!

    ReplyDelete
  5. bessnyer aku tengok lauk pauk tu...meriah u.!!!

    ReplyDelete
  6. handsomenya anak teruna kak ieda.. serius!! ai x bohong u.. ;) Nyum3!! Sdap nya makanan.. ;)

    ReplyDelete
  7. makanan semua best2..nseb baek tengah mkn..hihi

    ReplyDelete
  8. sedapnya...kuih bakar feveret saya pon ada

    ReplyDelete
  9. laaaa...sebelah rumah dkna jer nie..huhuuuu..perasan sangat la khemah nie..

    ReplyDelete
  10. Ada "tolong" makankan bubur pulut hitam untuk saya tak?? terliur tengok.

    ReplyDelete
  11. cantik dekor khemah kenduri ni..akk tinggal homestay presint 9..dekat jer ngan umah saya tu

    ReplyDelete
  12. @AnneRaini ikan grg tepung dik .. macam ala2 makan di hotel tuu :)

    ReplyDelete
  13. @Adylia Qarissa ooh dkna duk presint 11 .. loor awat x mai kenduri .. ada jemputan x ?? sbb sebelah je kan ..:)

    ReplyDelete
  14. @Teratak Hami ekekekek saya kak .. masa mula2 sampai sgt tgk desert dia dulu sekali tgk ada bubur pulut hitam nie .. perghh yg tu saya makan dulu kak ! .. x menahan tgk :)

    ReplyDelete
  15. @syariza09 oh ye ke .. uhuhu kalau dah lama plan leh war2 kan dlm blog .. leh jumpe kejap kan :)

    ReplyDelete
  16. gambar lawa2 la eida..:)

    ReplyDelete
  17. sy dulu duk presint 11

    nice pics

    ReplyDelete
  18. erkkk..jadi lapo balik kak tgk gambar2 ni..lagi2 skang tgh ujan..keje makan jek...huhuhu

    ReplyDelete
  19. bknan plak tngok priuk buffet tu...
    sdap nasi briyani tu kak!

    ReplyDelete
  20. laaaaaaa awat tak singgah umah gee...hehe{mcmlah g ada kat umah masa tu..kalo hari minggu tu g kat melaka}

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...