Thursday, December 29, 2011

anak yg pelbagai RAGAM


salam semua

ini kisah anak2 dara akak nie .. niena dan riena .. semalam mereka duk rumah , kena tinggal , akak kuar ngan mak akak ke bandar .. bila balik rumah je mereka tanye .. " ibu nie ashik kuar je .. gi mana ?? " hurmm akak pun selamba jawab " ibu ke bandar ada urusan lahh .. kenapa nye ?? " , hurmmm x derlahh kami nie x makan layie lah ibu , ibu x masak ke ?? adehhh " kan ada ibu masak tuu , kenapa akak x nampak ke ?? " mereka menjawab .. " nak makan macam mana ibu .. ibu x masak nasinyaaaaaaaaaa " ... ahhahahaha

loorrrrrrrrrr ibu lupa masak nasi lahh ekekkeke .. sabor jelahhh , sampai ke hari nie akak teringatkan kata2 dan dialog tuu .. lucu lak .. boleh akak lupe nak masak nasi .. lauk dah siap masak .. ye tak ye jugak macam mana mereka nak makan kan :)



sejak anak dara akak dah besar nie , mereka memang pandai mengomel dan komplain .. macam2 hal .. adakalanya naik rimas .. selalu berdengki mereka berdua nie .. ada aje yg x kena ..


tapi anak akak yg paling disayang oleh zahrien adalah sabriena nie .. dia memang rajin berbanding kakak nina nya .. rajin melayan adik nyeee .. dan sgt2 penyabar ;)


nie masa di majlis rumah sepupu akak kawin tu .. masa nie zahrien dan raihan sedang menikmati aiskrim .. hurmm skrg dah pandai warning2 akak , semalam siap dia sound akak .. " ibu , jgn pukul adik tau , nanti adik x mo gi sekolah .. " ekekek macam2 hal budak2 nie .. sampai sakit perut duk gelakkan dialog zahrien tuu :)


dan dengan sabrien nie akak memang lega sikit sbb dia memang rajin dan boleh diharap .. kakak nina dia boleh juga tapi ada certain2 perkara .. kata org kita x leh lebihkan anak yg mana2 kan .. semua kena sama rata .. tapi tulah , lain anak lain caranya .. punnn x sama .. perangai punn lagilah ketara x sama .. cuma akak berharap akak x akan membezakan mereka bertiga , itu aje :)
kerana mereka lah nyawa akak !


22 comments:

  1. riena yang no 2 eyh kak?anak buah yna pun macam tu kalau yang no.2 memang ringan tulang sikit..memang sifat anak no.2 kot..tapi baran pun anak no.2 la..manja pun anak no.2 la..haha..entahla..

    ReplyDelete
  2. @Prettywrite aah lah dikk
    tul tuu .. macam akak .. adakalanya terfikir , riena nie sebijik ikut akak .. keras kepala pun ya , yg penting ringgan tulang ;)

    ReplyDelete
  3. erm, anak kak long masz pon yg no 2 rajin, yg 1st ada malas sikit... agaknyer anak memnag mcm tu ker?...

    ReplyDelete
  4. amboi2..pandai main ugut2 tu..hahhaha..
    bijak zahrein ni..
    kalaU dalam adik beradik saya yang no 2 memang rajin..senang dibawak berbincang.tak macam kakak sulung saya..cukup malas lagi2 bab memasak.hehehh..
    *****
    eida..seo ni macam apa kata kunci yang eida nak cari kat enjin carian.contohnya macam eida nak cari pasal KEVIN ZAHARI yang anaknye bergambar dengan pokok krismas tu. .kemudian eida pi kat google dan taip kata kunci nye "kevin zahri perjelaskan isu pokok krismas" .itu lah SEO.sebab itu bila kita buat post2 yang melibatkan berita2 panas kita kena letak tajuk yang berkemungkinan orang akan search kat google.kemungkinan post kita tu akan duduk kat atas sekali.itu cukup baik sebab traffic mesti tinggi punye.saya tengok eida ada banyak jugak post2 pasal artis..kan??tapi tajuk nye tak mesra seo.kalau mesra seo mesti traffic tinggi yang datangnya dari search google.

    ReplyDelete
  5. pandai kakak jaga adiknya

    ReplyDelete
  6. hi kak..
    peluk cium saya buat mereka ye kak:)

    ReplyDelete
  7. dah boleh ajar mereka masak nasi sendiri tu ieda...hehe

    ReplyDelete
  8. haha. agaknya macam tu la mak saya pandang kami adik beradik dulu. :D

    ReplyDelete
  9. alala...saya pun selalu je lupa masak nasi.tp klu tinggal anak lupa msk nasi lauk ada mmg naya tu kak.adehh. pasni leh ajar kakak sulung ni blajar msk nasi.

    ReplyDelete
  10. budak2 macam2 ragam kan..... salam kenal... :)

    ReplyDelete
  11. betul kak lain anak lain ragamnya..

    mcm sy danish tu sy sellau marah dia..yelah dah ebsar kan byk ragamnya...sy marah pun sy tetap syg dia..Allah je yg tau betapa sy sygkan dia....

    sy pun bharap sy xbezakan anak2 sy

    ReplyDelete
  12. @diana OOOOOOOOOOOO ekekek baru tau lah D .. hurmmm inilah dipanggil SEO ye .. hurmm ok2 .. kena tgk jugak , kena ngan entry atau tidak kan .. kalau x der kena mengena , nanti kena boo lak ekekek .. OK2 paham ;)

    ReplyDelete
  13. @~ yus ~ hahhaah mau terbalik dapurr yus :))

    ReplyDelete
  14. @Lydia Miza(Aidyl Azim) ekekke aah .. lepas nie kena belajar lah ..
    haii lepas nie , mak nye kira gyg2ngan kaki lerrr ekekke

    ReplyDelete
  15. @Softtouch [Hanim] yelah dik .. kita risau kita akan bezakan mereka .. hendaknye kita nak mengajar kan .. dlm mengajar tuu risau nampak kita lebih kan anak itu dan ini ..
    insyaallahh ;)

    ReplyDelete
  16. saye yg baru 2 nipon kdg2 rase cam eh,bias ke aku ni? cpt2 ilangkan hasutan syaitan tu, btol,sume anak2 adalah nyawa kite ;)

    ReplyDelete
  17. kak ida, anak yus pun sama..tak boleh dekat...gaduh manjang tapi kalau salah sorg takda (tido umah nenek) mesti komplen suruh kita cepat2 amik yg sorg di sana...takpe...itu proses dorg membesar ..kita dulu pun cmtu jugak kan...yus lah..

    ReplyDelete
  18. macam tu la anak2 eida..10 orang anak 10 macam ragam tapi itu yg seronoknya kita mak bapak nak handle dorang.

    ReplyDelete
  19. lama x tengok muke cahrien sejak mia bercuti..rindunya :-)

    ReplyDelete
  20. @mia-ina tulah mia dah lama x singgah sini .. cuti sakan sekolah kan ;)

    ReplyDelete
  21. @YY ye samelah ngan anak2 akak tuu .. dekat selalu gaduh , tapi bila nak tidur selalu nak sama x nak berenggang ;)

    ReplyDelete
  22. @mama_umar_maryam ye dikk .. insyaallahh , kalau tu risau jugak kan ;)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...