Monday, December 12, 2011

alhamdulillah akhirnya 1100D milikku


salam semua

uols ingat tak pada entry yg lepas arituu akak ada cerita pasal 2 perkara yg membuatkan akak happy .. haa satu pasal cek nuffnang kan .. dan satu lagi tuu inilahh dia .. :)
akhirnyaaaaaaaaaaa syukur .. pagi semalam tertunai lah impian utk mendapatkan canon dslr 1100D ini .. :)) sukeeeeeeee sgt2 .. selepas melepaskan pergi nikon D90 kepada adik akak .. akak memang bergantung harap dengan camera hp je .. berlebih2 lahh kamera sony akak tuu dah rosak .. huhuh sedih ..

hurmmm hari nie x perlu sedih2 lagi .. dah dpt apa yg dihajati .. walaupun 1100D ini ada org cakap for beginners , x perlahh akak punn memang beginners punn .. x pro  lagi macam photographer2 lain .. cukup lah bermain dengan yg senang2 dulu kan .. mcm yg akak beli nikon harituu memang kerana minat dan masa tuu akak gi ngan adik .. x sangka lak besar gabak kan ..mahal pun mahal tapi canon ini murah sikit dari nikon D90 tuu ( profesional punyeee ) 
.. alah beza 1 ribuu jewww uhu


haaa dpt yg nie sgt2 puas hati sbb ringgan dan kecik sikit dari nikon D90 tuu .. kira semua nye barulahh .. sbb sblm nie akak x habis xplore nikon , dah beli canon pula sbb suke pic2 dia .. lebih smooth dari nikon !  .. hurmm kenapa ambil warna hitam x ambil merah ?? yeee memang akak nak sgt warna merah .. tapi kebetulan masa beli stok dah habis ..yg ada hanya hitam .. akak nie selokk sikit .. terus je ambil x mo tunggu2 layie ... gores2 sahaja ! ... :))


lepas nie tolong tunjuk ajar akak ye .. mana2 yg sifu dlm tembak menembak nie ... cantik pic yg diambil dari blogger2 hebat yg akak tgk pic dia sgt2 cantik .. macam adik salina ibu aqeel , eb azrin & lily mama qistina .. mohon tunjuk ajar dari uols yaa adik2 sekaliannn :) dan x lupa sifu wan kalamhati .. sukeeeeeeeee ( harituu masa ada D90 , adik ieda je banyak pakai .. dia suke sgt .. last2 jual ke dia je .. senang citer )

33 comments:

  1. Tahniah Ieda. :)

    Kakcik belum mampu nak memiliki DSLR. :(

    ReplyDelete
  2. bestnyer wishlist kak ieda dah tercapai..Alin pun dah berangan2 nih..hehehe

    ReplyDelete
  3. beb tahniah aku pun tingin...mesti gambo santek2!!

    ReplyDelete
  4. luper nak ty..brp RM Kak Ieda?

    ReplyDelete
  5. wah tahniah.... sy pon masih terkial2 lagi guna dslr ni...gambar pon hampeh jek..hihihi

    ReplyDelete
  6. bestnya dah berDSLR kak ieda kita... boleh amik gambar lawa2 lepas ni kak...

    *izan pun tumpang happy... doakan ada pulak rezki utk izan pasni ye...

    ReplyDelete
  7. wah..
    tidur malam ni sambil peluk camera la nampak nye..hehhe

    ReplyDelete
  8. wah@ bestnya kak... lepas ni bolehlah berphotoshoot ye

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah, bestnya. :)

    ReplyDelete
  10. waahhhhhhhhhhhhhhhh..
    bestnyer kak ieda!!!!
    rajin la menenbak pasni..
    gambo pun mmg superduper shantek la...

    kak, dh de dslr ni, acu try godek2 adobe photoshop..
    mmg pakej beno ngan dslr..

    alahai.. bilela kite nk dpt gak ni...
    asbennnn, tlg realisasikan pls!.. ;-p

    ReplyDelete
  11. wah lepas nih makin banyak la gambar2 cantik menghiasi blog akak nih.. x sabar nk tgk.. hehe..

    ReplyDelete
  12. BESTNYERRRRRR...

    canon y ni brape rm yer??? xpe beginner pon..lg pon kt bkn nk jd photo-g kan?? skadar utk potretkan kenangan family. tp bla edit2 pic tu..cun la..mcm photo-g pro tau.. photo-g pro pon akn edit pic dia tau..

    ** lya msh setia dgn nikon.

    ReplyDelete
  13. bestnya...suka suka...canon best apa kak..pic cntik..ehem ehem sy pun pengguna canon...

    ReplyDelete
  14. wah... bestnye...lepas ni byk la gmbr2 cntik dlm blog ni :)

    ReplyDelete
  15. wahhhh pas ni leh tepek pic banyak2 ye kak =)

    ReplyDelete
  16. tahniah kak ieda..... lepas ni mesti gambo gempak2 kat sini kan... hehe

    ReplyDelete
  17. Seronoknyaa..dpt kamera baru lepas nie sure gambar debabomm laa..yer.. dpt kamera cannggih gini.. Tahniah hajat tercapai.. :)

    ReplyDelete
  18. Wah..Bestnye kak..tahniah kak dh dapat apa yg diimpikan..
    Akak..lily pun masih belajar lagi..yg selalu amik gambar tu hubby..lily edit2 sikit jer.. ^^

    ReplyDelete
  19. wahhh...bestnya...tahniah yer dik...seronokkan bila dapat apa yg dihajati....

    ReplyDelete
  20. tahniah kak dpt yg baru.

    mesti bestlah gambar akk lepas ni ;)

    ReplyDelete
  21. wahhh beb!dah ada gadget baruuu..
    nnt tepek gambo byk2 ye..hehe
    alah saya bkn sifu pun.main tembak2 je beb!hehe

    ReplyDelete
  22. Wahh!!!..kamera baruuuu....(^_^). Tahniah!

    ReplyDelete
  23. kak ieda... tembak la gambor nomi satu ngan canon 1100D baru akak tue...kikih

    ReplyDelete
  24. wah..bestnya.
    pasni mesti gmbr2 dlm blog sis cantik2:)

    ReplyDelete
  25. Jeles tengok orang beli DSLR. Diri sendiri nak beli, kena pikir banyak kali. Salah satu sebab saiznya. Susah nak masuk handbag

    ReplyDelete
  26. hamboii...bestnya kak...
    lepas ni bertambah2 superb gambar2 dlm ni..
    mesti rajin je nk posing2...dan bawa anak berfoto shoot...heheee

    ReplyDelete
  27. tahniah dah ada DSLR, akak belum mampu lagi, kalau ada rezeki nak gak beli. nanti gambar kat sini mesti cantikkan.

    ReplyDelete
  28. tak sabar nak tgk gambar2 akak pasni yer

    ReplyDelete
  29. nak jugakkkkk
    el pun ada hajat nk beli dslr
    tp tgklah bajet non ado lg
    bape ribu akk beli

    ReplyDelete
  30. mesti cantik2 gambar akak snap n tepek kt blog pasni..

    ReplyDelete
  31. Huwaaa jeles..

    Kamera idaman tu :)

    ReplyDelete
  32. wahhh lepas ni kencang lar kak ieda tembak menembak haha

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...