Monday, November 14, 2011

TASEK BANDAR ~ dah ada yg memancing huhuh


salam semua

lepas penat mengemas rumah ( kemas sgt lahh kan .. huhuh ) anak2 dah sound .. ibuu seharian duk umah jomlah jalan2 ke bandar ibu .. hurmm merunggut kat ibu juga .. dah lah hubby akak x berapa nak sihat .. last2 pujukan anak dan ibunya tertunai sudahh .. kami decide petang tuu nak ke tasek bandar .. 

dah lama x kesini .. tgk ikan lahh apa layie .. sblm tuu beli roti siap2 kuar dari rumah , nak2 zahrien bukan main suke bila cakap nak tgk ikan .. hurmmmm :)
hilang boring anak2 kejap petang tuuu

tgk wajah xcited ibunyeee ekekke .. ibu pun dah lama x beriadah mcm nie kann huhuhu , sok2 dah pindah susah lahh nak jalan2 sini dahh huhuhu

petang tuu x berapa ramai org sbb cuaca x macam elok .. mendung je .. 2-3 kali kami lari berteduh di bawah tempat berteduh tuu .. dah mcm kartun .. ujan pula kejap turun kejap tidak .. :)

mcm biasa .. wajah ibu dan ayah harus ada .. anak2 x sempat akk nak take pic , sampai je dah pandai bawa diri .. main mana yg patut ..:) akak cuma tgk dari jauh

tapi sayang , tasek bandar ini dah punn dicemari dgn sikap segelintir pengunjung yg berani menaguk ikan disini .. patutlah ikan2 x mau nak timbul makan .. rupenya lari sbb ada org yg menagguk ikan disini .. haaaaaaa tgk tuu perempuan layie .. dia dtg dengan hubbynya .. gaya2 mcm baru lepas beriadah ... selambeee je kan huhuh

kebetulan pula ada small boot race masa tuu ... lagilah ikan lari x nak dtg dekat huhuh

mcm biasa zahrien yg xcited .. naik buai x nak turun2 .. dah lama bagi makan ikan , dia pula beriadah .. akak sempatlah buat xtvt senaman sikit .. janji adalah juga peluh yg kuar kan .. lepas tuu kami beredar dan decide nak makan luar je .. mood nak masak dah x der huhuhhu

cer teka kami makan dimana ?? dan makan apa ??? ekkekek


21 comments:

  1. inilah takrif yang paling tepat menafsirkan masa berkualiti bersama keluarga

    ReplyDelete
  2. mcm biase la mama excited lebih dr anak..kekeke..

    ReplyDelete
  3. bestkan kak dpt riadah satu family mcmni. sy suka sgt kalau dpt jln2 dekat pun jadilah asalkan berjln-jln :)

    nak teka akk mkn kt kedai mamak mungkin hehe ;)

    ReplyDelete
  4. sesekali riadah dgn family mmg best kan

    ReplyDelete
  5. tgok bot tu mmg best kan kak...

    mesti terasa nak naik seklai..hehe

    ReplyDelete
  6. best tgk ikan, kalau bawa ammar mau tak nak balik dia tu

    ReplyDelete
  7. ala sayang lah xder gambo ikan gedik2 dalam tasik tu kan..

    erm, tasik bandar ni kat mane kak ieda?

    ReplyDelete
  8. ada tak kapel buat port bercinta?

    ReplyDelete
  9. dkt sgt dah ngn umah sy ni kak..mmg port kami melepak..hehe

    ReplyDelete
  10. akak gi la jalan2 kat tg api lak... best gak kat situ...

    ReplyDelete
  11. ratu pun sejak dah tak keje jrg dah g beriadah.makin tak smpat hehe...tp seronok kan kak kalau slalu dpt camni...

    ReplyDelete
  12. Seronok tgk sekeluarg jln2 bersama2 mengeratkan kasih sayang..

    Comeinyaa Zahrien seronok tgk dia dpt berbuai.. :)

    ReplyDelete
  13. wah2,, excited tui mama nye ..

    kt area mana tasik tu kak ?? ni kalau adik ipor ku tau sure dia pi terjah nk memancing

    ReplyDelete
  14. saya pon dah lama tak gi tmn bdr ni kak...
    klu anak2 suker sgtla bg mkn ikan2 kt sini....

    akak mesti gi mkn kt medan selera jungle tuh kan????
    sbb situ jer yg paling dkt dgn tmn bdr... ekekek... main teka jerk... hehhe....

    ReplyDelete
  15. ala tak reti lah nk teka2 sis.hehehe.hmm comelsss je anak akk yg bongsu tu kan.

    ReplyDelete
  16. @Zue AnnaLeeya ekekek aah akak pun dah lama x mai sini nie
    hurmm salahhhh ! .. x makan pun kat jugle tuu kami ke bandar ... :)

    ReplyDelete
  17. bestnya dapat bg ikan2 tu makan

    ReplyDelete
  18. Akak pun dah lama tak pergi taman ni..
    Memang sesuai bawa anak2 kat sini..:)

    ReplyDelete
  19. bestnyer dapat jalan2 taman...kat kl ni dah tak tau gi taman maner lagi dah...last2 pegi ikea jamu mata makan meatball....akak nanti bagi gambar ek saya nak buat scrap k....

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...