Tuesday, November 1, 2011

taman MINI INDONESIA


salam semua

ok lah nak teruskan lagi nie .. ekekek jgn bosan2 tau ... enjoylah dengan pic2 yg agak banyak nie .. kalau bosan .. ermmmm jgn lah bosan .. rasanya dah x banyak dah pic nyeee .. ok2 nie kisah kami dihari ke3 .. kami decide nak ke TAMAN MINI INDONESIA je .. x jadi nak ke ANCHOL sbb nya masa x mengizinkan .. dlm taman mini nie je dah luas ya amat .. x terjalan oleh kami .. dlm erti kata lain x leh jalan kaki lahh kena bawa kenderaaan .. dari satu rumah ke satu rumah .. 

memang sungguh x sama dengan taman mini malaysia .. kat sini kita boleh jump to jump je kan dari rumah mini ke rumah mini yg lain .. tapi di taman mini indonesia nie sgt2 luas kawasannya .. fuhh susah nak digambarkan dengan kata2 lahh .. jumlah tgk pic .. :))


posing dulu dengan anak teruna akak nie .. :)

anak2 dara yg teruja nak naik SKY LIFT nie ...


ada pula mamat2 maskot nie dtg dekat ajak bergambar .. rupanya bila bergambar dia minta duit uuuu .. huhuh sib baik x kenakan bayaran tetap huhuhu kalau tidak haru lah jugak :)



okkkk ibunya punn sama teruja .. dah lama x naik kan .. last naik skylift nie masa di genting 5 tahun dahulu huhuhu


dlm skylift bersama ibu .. gayat x leh cakap .. akak x berani pandang bawah lahh huhuhu

permandangan dari atas skylift kami


salah satu permandangan indah dari skylift sekitar dalam taman mini indonesia ini ..

ada pula mamat bulu nie .. huhuh geli tuhan je yg tahu .. tapi zahrien mcm biasa x takut langsung ! fuhhh memang lah budak bertuah tuuu .. pandai monyet nie .. dah buat persembahan dia usung kesana kesini tin kosong minta duit .. huhuhuh macam2 tull !




ini semua rumah2 dlm taman mini indonesia .. banyak layie .. rumah JAWA , KALIMANTAN , SOLO dan macam2 layielahh .. ada pic , tapi semua dari kamera adik akak .. so kena sabar menanti update2 terbaru dari akak ok ...


27 comments:

  1. encem betul anak teruna tu.....

    ReplyDelete
  2. menariknya skylift tu..nak kena tahan gayatlah kalau naik benda tu..hehe masa nilah nak mencuba kan kak :)

    ReplyDelete
  3. curlastt
    yg castle tue dah mcm castle Disneyland la cuma beza kat color jer

    ReplyDelete
  4. cantik la tmn mini dia...ala2 castle lagi...

    ReplyDelete
  5. comel sgt// teruja tgk bgunan cam istana tu.. x pegi k kt situ..klo ambik gmbr kt situ sure cantik

    ReplyDelete
  6. Cantiknye akak tempat nih..
    Bijaknye monyet tu.. ;)

    ReplyDelete
  7. cantiknya macam fairytale pun ada istana tu.

    ReplyDelete
  8. erm, kat sana pon ada taman mini yerk.. yg kat malaysia pon x terpegi,bila lah pulak nak pi yg kat indonesia ni yerk... huhu

    ReplyDelete
  9. bestnyerrr dpt tumpang tgk gambar2 ni semua..
    pandai mamat2 tu cari makan ekkk.. teringat masa kawan blogger yg pegi mkn angin kat satu tempat tu (lupa dah kat mana tp negara2 arablah gitu.. turki ke mana lupalah) ada org bagi makanan burung & suruh kita tabur kat burung2 yg berterbangan tu.. rupa2nya lepas kita tabur dia mintak bayaran.. hahaha..

    ReplyDelete
  10. terima kasih kak kongsi gambar... teringin nak gi tp anak2 kecik ni payah la nak jalan.. leh tengok gambar akak pun dah kira ok dah ni..

    ReplyDelete
  11. patutler husband kata taman mini dia memang besar amat... anchortu pun best dia kata... ah kita yang tak pernah pergi..

    ReplyDelete
  12. baru sempat marathon entry cuti2 indo akak.. bestnya tgk gambar2.. bila la berpeluang ke sana gak.. huhu..

    ReplyDelete
  13. wahh bestnya...kak taman mini indonesia ni terletak kat mana ehh

    ReplyDelete
  14. sukenya anak2 kak ieda dpt posing ngan maskot...
    hehe... bestnya dpt ronda taman mini indonesia...mcm2 ada...

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum Ieda

    saya tak sempat naik skylife tu hari..

    pulau2 di dalam tasik tu merupakan peta indonesia

    Wassalam

    ReplyDelete
  16. nmpak semua hepi kan...

    tu yg penting, anak2 terhibur dan bio diorang ingat susah payah mak pak nak hepikan mereka kan kak...

    ReplyDelete
  17. best layan gmbar2 nanti ada rzeki nk pg la jugak ;D

    ReplyDelete
  18. Sonoknyerrr, bila la myra nak merasa p sana jugak :)


    **Kak, payment advice tu akan dapat lepas sebulan dari cashout, maksudnya akak cashout semalam, so akak akan terima thru mail payment advice ni hujung bulan depan..

    ReplyDelete
  19. salam beb!!

    wahhh bestnye bercutiiii!!!seronok tgk gamba2 percutian..=)

    ReplyDelete
  20. bes x naik ojek..heehehe
    hbs tu kenderaan nama tut-tut mcmn plk yer..igt yg tu..

    ReplyDelete
  21. @Myra Jay oh tkasih dik .. akak risau jugak lah kan .. hurmm x sabar nak merasa 1st payment nie :)

    ReplyDelete
  22. eh bergmbr dgn maskot pon kena byr duit yer..
    serba serbi duit..hehe

    ReplyDelete
  23. wa beznye kak
    xdapat g tgk gmbr pon jadi la

    ReplyDelete
  24. cantik juga taman mini dorang ye kak...

    ReplyDelete
  25. Kiranya klu p tmn mini indonesia tu kita blh kenal semua masyarat indonesia la yer, xpyh nk tya2 @ baca sejarah dorg dah, semua ada kat tmn tuh..

    Alahai monyet pun pandai cari rezeki..hehe

    ReplyDelete
  26. nak pegi nak pegi...


    tahn depan insyaAllah

    ReplyDelete
  27. wah seronoknyer naik sky lift...memang gayatkan...sayer sekali jer naik dkt langkawi raser tak nak naik dah lepas tu gayat sangat...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...