Wednesday, November 16, 2011

siapa SYIELA ini ??


salam semua

tadi masuk blog abang NARA ..baca berita perkahwinan artis nie .. tapi x kenal lahhh  boleh tahan hebat perkahwinan dia nie .. ermm katanya berkahwin dengan VVIP .. dan x mahu mendedahkan siapa VVIP tuu .. agak2 nya dia 2nd wife koot .. kira menghormatilah kan ..

yg hebat disini adalah kenyataan dibawah nie .. wow ! hadiah rumah 5 juta tuuuuuuuuu , terbeliak mata akak membacanya .. bertuah dia kan .. tuah manusia siapa yg tahu .. :)

dia sgt cantik dlm persalinan pernikahan dia ..


Khabarnya majlis itu dilangsungkan secara besar-besaran, khemah kenduri saja 17 buah. Walau bagaimana pun, Syella masih enggan menamakan suaminya kepada media atau orang ramai. Ini ialah gambar Syella pada malam berinai 

Memang saya telah berkahwin dengan seorang VVIP baru-baru ini, tetapi majlis pernikahan kami bukan pada Jumaat lepas (11 November). Kami telah bernikah pada bulan September lalu. Gambar-gambar yang tersiar di internet itu adalah gambar-gambar ketika majlis resepsi di rumah ibu bapa saya di Cheras pada 11- 13 Nov lalu. Tentang hantaran mewah itu pula, memang benar saya mendapat sebuah banglo bernilai RM 5 juta, tetapi hantaran sebuah Mini Cooper itu tidak betul. Suami saya berikan kereta Audi R8. Mini Cooper itu hanya digunakan sementara kerana kereta Audi itu masih belum sampai.

Kami rasa patutlah kita hormati permintaannya itu. Syella memang nampak jelita semasa majlis perkahwinannya dan terima kasih pada Syella kerana gambar-gambar yang cantik dari ArtchanAli Photography, kami sudah mengesyorkan team fotografi tersebut kepada saudara-mara yang bakal berkahwin. Fakta perkahwinan Syella:
1)    Syella enggan mendedahkan nama suami serta gelaran yang diperolehinya selepas berkahwin (Datin, Datin Sri atau Puan Sri) kerana menghormati permintaan VVIP itu.
2)    Syella juga enggan mengulas sama ada dia berkongsi suami atau tidak.

3)    Syella ambil keputusan berkahwin dengan suaminya sekarang ini setelah mendapat petunjuk ketika menunaikan umrah pada April lalu.

4)    Syella menafikan dia berkahwin kerana harta. Jelasnya, dia sudah memiliki kemewahan daripada beberapa perniagaan yang dijalankan.

5)    Dua pasang gaun yang digayakan ketika majlis resepsi itu adalah rekaan Hatta Dolmat dan setiap  satu daripadanya berharga RM60,000.

6)    Pasangan ini telah berbulan madu selama dua minggu di Eropah pada September lalu.

7)    Syella dan suami merancang untuk menimang cahayamata dalam waktu terdekat.

sumber : abang NARA

akak tetap bersyukur dengan rezeki yg allah berikan selama nie .. walau x seberapa tetap syukur sbb ada ramai lagi org diluar sana yg miskin dan kebuluran .. kenapa erkk org yg senang2 nie x nak mendermalebih sikit  kesenangan mereka dan membantu mereka2 yg susah .. kenapa kita nampak banyak pembaziran berlaku .. atau kita x nampak mereka dah menderma kooot ??? uhuhuh



ps : lepas nie blog akak nie mgkin akan slow dlm update sbb mula esok dah start punggah2 barang dan internet di rumah pun akan di padamkan .. soo akan berpindah ke rumah baru akak .. lepas nie mgkin ari sabtu atau ahad akan online balik .. tunggu ye .. akak akan BW kemudian .. doakan semua nya berjalan lancar .. :) tapi kalau rajin akak update juga ekekkee :))


52 comments:

  1. erm... tgok kat blog yg lain wedding dia siap ada tarian pakaian separuh lagik... huhu

    smpai skrg saya x tau sapa artis nieh...

    ReplyDelete
  2. siap pakai baju nmpk pusat lagi, apakah?

    teringat dlu kt mjlh mangga, die kemain susah, adik beradik ramai, tgl rumah flat, huhu

    ReplyDelete
  3. betul la kak, kadang pelik diaorang ni mewah2 belaka, haraplah mereka2 yang mampu ni ada menderma pada orang yang susah..

    ReplyDelete
  4. Syella Kamaruddin nama penuh dia..mmg terkenal dgn keseksiannya..b4 this dia bersanding pakai sari yg nmpk pusat..huhuhu

    ReplyDelete
  5. ooo...dia ni...
    artis zaman saya dulu ni..tak inagt pulak lagu apa dia ni.tapi dia memang seksi la..dulu orang miskin..dato mana entah taja dia buka bisnes terus la kaya..

    ReplyDelete
  6. TAK KENAL SGT DIA NI... BOLEH PULAK DIA KAHWIN LEPAS TU SANDING SORANG2... MACAM2

    ReplyDelete
  7. fuyooooo
    kawen bkn sbb harta..bagus budak ni
    hahaa

    dulu dia ni susah kak..ade la kuar melodi dia jual nasi tepi jln sume..pastu buat salon
    tp tak pasti dia artis dlm bidang ape..hehee

    rezeki dia la ni dpt laki kayo!!! xyah susah2 cari duit utk family dah

    ReplyDelete
  8. Selamat pengatin Baru...

    ReplyDelete
  9. tanjat boboiii 5 juta harga rmh!! *sambil tepuk2 dada sbb tersedak* =P

    untung badan..dia pun lawa mesti ramai yg terpikat..

    ReplyDelete
  10. Alahai kak derita merindu lah ina pd akak nnt.. ;) apapun doa ina sntiasa mengiringi kak ida.. Dipermudahkn sgalanya.. Amin!! Nnt jgn x jenguk kami ye kak.. ;)

    ReplyDelete
  11. Syiela ni dl susah, adik beradik ramai, dok rmh flat je, tp lps xmjadi bila jd artis dia bk bisnes, bisnes mjadi dengarnyer...Tahniah la utk dia..

    ooo.. akak dh nk pindah rmh mak akak tu yer, slmt bkemas yer, hrp semuanyer bjalan lancar..hehe

    ReplyDelete
  12. igt shiela anak ND lala td..

    ReplyDelete
  13. ieda..macam mana kenduri 17 khemah..tapi pengantin lelaki disorok..macam2 kan..

    ReplyDelete
  14. asben ena pernah juga keje sama ngan dier.. dier ada jugak butik andaman.. asben photo-g customer dier time tu..

    kakak ipar pulak kawan ngan adik dier.. memg dier susah dulu kak.. adik beradik ramai..

    rezeki dier la kan dapat kehidupan mewah cam skrg.. tp harap jgn sampai lupa diri.. yg pasti dier memg cantik dan seksi..

    ReplyDelete
  15. @diana tulh D .. artis zaman skrg kan ..
    kalau ieda x nak lahh sanding sorang2 huhuh

    ReplyDelete
  16. @Salina@IbuAqil ekekke insyaallah ina .. kalau x pun ada entry autopublish utk ina .. :)

    ReplyDelete
  17. @~Siti Hajar~ ye dik .. akak nak pindah umah mak tuu .. banyak yg nak dikemaskan .. urusan tmnet .. astro dan macam2 layie .. doakan2 semua bejalan lancar tau :)

    ReplyDelete
  18. @Acik Erna aah acik ekekek mcm2 hal dunia artis skrg kan .. hurmm :)

    ReplyDelete
  19. @Ena yelah ena .. harap2 macam tulah dia x lupa asal usul .. akak seyes x kenal dia nie ..

    aah seksi sgt2 dia nie :)

    ReplyDelete
  20. uih akak...

    ila gigih baca sebab xtau pun..ketinggalan neh..mula2 tgk fuhh macam patung da dia neh...wakkaka

    xpa akak...selamat masuk rumah baru..;-)

    ReplyDelete
  21. Masalahnya .. saya tak kenal pun .. haha .. artis ke.. cerita apa erkk dia berlakon ...

    kawen macam x ikhlas or takut bini je VVIP tu ... hahaha

    ReplyDelete
  22. Selamat pindah umah baru beb!!nnt jgn lupa jemput ke rumah baru..hihi

    ReplyDelete
  23. dia ni penyanyi...
    tp x tau la lagu dia yg popular ada ke x...
    mewahnya perkahwinan dia...tp syp2 jer

    ReplyDelete
  24. Tak kenal sape artis ni...tapi dia mmng cantik....

    selamat berpindah ke rumah baru....harap2 semuanya berjalan dgn lancar...

    ReplyDelete
  25. Untungnya dia berjuta2 rete dia hihi, kak ieda nnti tepek gmbr Umah baru ek ;)

    ReplyDelete
  26. maner gambar suami dier...hehe..memang lawa..putih gebu gitu...apepun selamat berpindah yer kak..

    ReplyDelete
  27. terbeliak lieya bace hantaran n adiah die dapat...mmg bukan calang vvip tu huhuhu....

    ReplyDelete
  28. selamat berpindah ke rumah baru...

    ReplyDelete
  29. Takut isteri pertama marah hihihi

    ReplyDelete
  30. tahu takpe, siapa ntah dia ni.

    ReplyDelete
  31. dia ada kelebihan paras rupa..tp seksi sgtlah..

    ReplyDelete
  32. Artis lama.. nie.. tapi suam2 kuku jerk..

    Bertuah badan dikurniakan wajah yang cantik dan mulus.. Moga perkahwinan ini akan kekal bahagia laa hingga akhir hayat..

    ReplyDelete
  33. kalo dah jodoh xkan kemana..

    ReplyDelete
  34. bertuah badan..sy tak kenal dia nih..pelakon ke apa?

    ReplyDelete
  35. DIA NI PENYANYI YG KURANG BERNASEB BAIK...eh sori huruf besar lak....dulu2 panggil syella...wahh tak sangka dpt tangkap vvip..tp sian tangkap gambar kawen sorg2...huhuh...

    makin lama makin seksi dia ni..tak sanggup tgk gambar2 dia kalau google..huhuhu

    ReplyDelete
  36. dgr cite laki dia juga bilal masjid tapi xtau kesahihannya..kita tunggu je..moga lepas kahwin ni lebih sopan cara berpakaiannya..insyaAllah.

    ReplyDelete
  37. sapalah agaknya artis ni...x cam pon, harap2 perkahwinan ni berkekalanlah

    ReplyDelete
  38. tak kenal jugak...tp bertuahnya badan..hee~

    apapun tetap bersyukur dgn apa yang ada pd diri sndiri, hidup sederhana lg selesa ^_^..Insyaallah..

    ReplyDelete
  39. kakak klu sume org kaya adalah dermawan, mmg takde rakyat semekin kat Mesia neh..masalahnyer org kaya neh nak ke igt kat org2 yg susah??huhu...

    ReplyDelete
  40. byk baca pasal wedding dia ni kat blog gosip artis...ada persalinan dia seksi kak sampai nampak pusat...hehe...

    ReplyDelete
  41. makkk aiii.. rumah 5 juta u..

    untung badan.

    ReplyDelete
  42. 5 juta?? dermalah 1 juta tu kat sy kan bagus..kehkehkeh

    ReplyDelete
  43. selamat berpindah kak, ya..semoga segala urusan dipermudahkan

    ReplyDelete
  44. Tak dinafikan Syella ni mmg cantik..
    Baju dia semua cantik2, padanlah dengan harga..

    Tp macam Syella kata kemewahan dari bisnes yg dia buat.. No komen..
    Banglo 5j + Audi R8.. Woowww!!!

    ReplyDelete
  45. dia ni penyanyi suam2 kuku jer... besa tgk dia nyani dulu2...

    ReplyDelete
  46. Tak kenal dia ni. Baru tau pasal dpt banglo 5 juta je

    ReplyDelete
  47. kenal lah jgk dia ni..artis suam2 kuku..tp dia sgt cntik!

    ReplyDelete
  48. dia siap pkai sari yg tayang pusat tu lg kak..adeiiiiiiii..eli kenal artis ni.dulu² dia duk flat je sbb family dia org susah..kompom ada org kaya taja dia ni sbb tetiba dia wat bisnes butik pengantin

    ntah² bini ke 3 :P

    ReplyDelete
  49. rzeki orang
    doakan yg terbaik jer laa ye dak

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...