Saturday, November 12, 2011

siap ada JOGET LAMBAK !


salam semua

hurmm bukan main ramai org pilih tarikh istimewa semalam sebagai mencatit sejarah kan .. x lupa jua artis2 kita yg ambil kesempatan menikah pada tarikh tersebut .. salah seorang adalah hos melodi nie ..
tahniah , sgt2 cute dia .. berseri2 wajah dia kan .. seri pengantin lah katakann walaupun dah beranak sorang :)
semoga dia hidup bahagia bersama sumai baru yg tersayang ..


 majlis dah hebat ... tapi sayang ada majlis joget lambak layie .. hurmmmm siap pengantin joget bersama tuuu ... adehhhh .. akak teringat zaman akak kecik2 dulu .. kata ayah joget lambak nie terkenal di majlis2 kawin di johor baharu .. kalau tgk memang meriah , tapi sayanggg 

credit pic : OH BULAN



Tidak cukup dengan muzik dan nyanyian, diadakan pula majlis tari menari joget lambak. Yang muda dan yang tua tak sedar diri berjoget antara lelaki dan wanita, Astagfirullah...
 Islam menyarankan majlis kenduri kahwin tetapi realitinya majlis kenduri kahwin kini menjadi satu majlis yang mengundang pelbagai dosa, bagaimanalah Allah nak memberikan rahmatNya kepada pengantin yang baru berkahwin ini.



5 comments:

  1. yang baik jadikan teladan, yang buruk jadikan sempadan...
    semoga kita terhindar dari perkara2 dosa... Amin..

    ReplyDelete
  2. da macam terikut dgn budaya barat kan diorg ni?hmm.mintak mintak kita tak kearah itu ye kak. :)

    ReplyDelete
  3. erm...tu la dia..
    macam omputeh dah..yang tua pun ikut sama..

    ReplyDelete
  4. selamat pngantin baru...

    emmmmm..no komen..

    ReplyDelete
  5. assalam

    kalau nak diikutkan... bersandingpun hanyalah adat yang kita ikut dari kaum hindu...sama juga dgn berinai, berkompang...johor dan melaka mmg terkenal dengan joget lambaknya dan alunan ghazal semasa majlis2 begini.. joget lambat bukan macam joget kat disko2...tu sebablah org tua2 pun tumpang sekaki..doalah yang terbaik...menegur pun biarlah berhemah ya...belum tentu nikah dengan menggoncang tangan pak imam sahaja...jodoh dijamin ke syurga..itu semua terletak pada individu itu sendiri bagaimana mahu mencorak perkahwinannya diiringi dengan persefahaman dan jalan yang diredhai oleh Allah swt

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...