Friday, November 11, 2011

sekeping DUA kisah dimalam RAYA


salam semua

sambungan kisah di mlm menjelag raya haji .. kebetulan dah siap2 masak petang tuu anak2 akak dah sebuk2 berjanji nak main bunga api .. kata mereka ayah su mereka ada menyimpan saki baki bunga api / mercun , apa lagiii melayan mereka lahh mlm tuu .. ok lah jugak .. sambil2 dengan laungan takbir sambil2 tembak mercun ke langgit kelam .. sungguh meriah masa tuuu .. bila dgr2 balik rumah kami ajee yg main bunga api .. ekekkeke yg lain2 senyap sunyiiii ..:)


si ayah punn turut serta .. kenalah awasi .. kalau tidak hurmmm jgn harap akak bagi anak2 main sendiri2 ..tgk lah tuu bukan main suke .. ada pula sepupu2 yg dtg kerumah bermain bersama .. suke sgt lahh

terutama anak teruna akak nie ... hurmm dia no 1 .. dah pandai baling mercun naga tuu .. hurghhhhh x takutt tuu :)

sampai tgh mlm akak melaya anak2 main .. sampai nak ajak masuk rumah si zahrien x nak .. macam2 hal anak2 nie kan .. kalau bab main .. di suruh tidur ngan mercun2 tuu punn sanggup ekekek :)

ermm agaknya kalau mlm raya haji nie kita pasang pelita ok tak ??? 
( soklan yg x tahu nak jawab ape bila anak2 pernah bertanya ... huhuhuh )

24 comments:

  1. Boleh je kalau nak pasang kalau niatnya hanya untuk bagi nampak meriah dan menerangkan laman. :)

    ReplyDelete
  2. wahhh..siap main mercun lagi tu..

    ReplyDelete
  3. meriahnya aidil adha ko kak
    siap main bunga api lagi tu

    ReplyDelete
  4. meriahnya raya haji akak ek..ad mercun2 gtu..me tak rasa sgt, just rasa ms pg raya coz kena sibuk2 uruskan dging korban n mkn2 jamu jran tetangga..hehe

    ReplyDelete
  5. meriahnyer kak, kami rayer kat demc. hu3

    ReplyDelete
  6. meriahnyer kak, kami rayer kat demc. hu3

    ReplyDelete
  7. berani anak2 akak.. kalau aidil dgr mercun je dah takut.. lari masuk rumah.. adeh la.. hehe..

    ReplyDelete
  8. erm.. x jeles ker jiran2 sebelah umah kak ieda nieh.. hehe

    ReplyDelete
  9. hehe..

    tahun ni kami raya tak de sesi main bunga api bagai.. mercun apatah lagi kak.. semua berjalan mcm biasa saje..

    ReplyDelete
  10. meriah juga sambutan raya haji kak ieda ye...

    ReplyDelete
  11. biasa lah kak,kalau nama je budak laki,dye mmg xtakut lah kak.

    ReplyDelete
  12. akak jwb je boleh..selagi namanya 'raya'..hihi =)

    ReplyDelete
  13. suka tgk muka hepi anak-anak kakieda..kalau ank sy ada kt situ mau melompat sakan hehe suasana mcm ni baru meriah :)

    nota: kakakku sayang,fm sy dah terima hari ini..terima kasih banyak-banyak :)

    ReplyDelete
  14. nak pasang pelita tiap2 mlm pun ok...

    ReplyDelete
  15. raya haji taun ni tak balik kg sedih huhu...beraya kat kl jadi tak leh nak main bunga api ker mercun ker...meriahnyer sambutan raya akak...

    ReplyDelete
  16. anak2 saya takut mercun... hehe

    ReplyDelete
  17. meriah betul ni sis..siap main2 mercun bagai ni...

    ReplyDelete
  18. Meriah juga tu kak..siap ada mercun..
    kemain happy anak teruna akak tu.. ^_^

    ReplyDelete
  19. meriah raya akk ye hehehe

    ReplyDelete
  20. seronok tgk anak2 akak.. meriah je diorg.. rapat.. ;)

    ReplyDelete
  21. oh..raya adha pon men mercun er??hehe

    ReplyDelete
  22. bsrnya kaw rumah... mmg syok nk main kjr2 ni.... raya haji kali ni x rasa mcm raya pon.. sbb not feeling well.. merap dlm rmh je

    ReplyDelete
  23. raya kali ni xder lak stok mercun famili akak...heheh

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...