Wednesday, November 16, 2011

sambal tumis SARDIN & seri muka .. berseri muka ??


salam semua

nie je makan mlm kami semalam .. huhuhu x der mood campur mcam2 layie .. mood mengemas rumah lahh kan .. penat dan letih x leh cakap .. balik kerja tgk rumah bersepah samee je naik ngan bersepahnye hati nie .. huhuhu aci dok .. sib baik hubby dan anak2  x kesah ..

nak2 dari kelmarin hubby demam .. huhuhu x tahu nak cakap apa dah .. adakalanya akak geram ngan hubby sbb dia degil .. selalu kerja smpai lewat mlm .. sehingga bila dia berhenti buat sesuatu projek tuu dia akan kena demam .. demam pula demam urat pula huhuhuh

 sambal tumis sardin yg biasa2 aje ..

 telur dadar .. masakan org malas !! ... 3 biji telur x pernah cukup huhuhuh

haaa kuih ape nie ??? seri muka kan .. ehh ke akak salah .. ekekek sedap sgt2 .. terasa lemak pulut dan santan tuu .. hurmm akak rajin gak beli kuih nie .. skrg hubby dan anak2 suke sgt ... 

ini sahaja menunya .. suram je kan .. ekekek x perlahh tetap bersyukur dgn rezeki yg allah berikan .. dan berterima kasih kerana akak masih diberi kesempatan utk memasak utk anak2 dan suami


ps : baru balik dari majlis ilmu di auditorium kolej .. oleh Ustaz Badlishah , seronok sgt2 kerana mendapat pengisian hati .. nak selalu mcm nie agar sentiasa mendapat keberkatan dlm hidup nie ..


25 comments:

  1. sedap seri muka
    nk buat gak la ngeeee

    ReplyDelete
  2. baru kelmarin mkn kuih seri muka yg jiran bagi.. sedapnya.. antara kuih feveret sy tu..

    ReplyDelete
  3. sesekali makan sardin mmg lazat...terasa nak makan sardin mlm nie...

    ReplyDelete
  4. sesekali makan cam ni mesti sedap .. tambah2 lagi kalau perut tgh lapar...

    ReplyDelete
  5. sardin & telur dadar mmg terbaekk!!

    ReplyDelete
  6. sardin tu nampak sedap.....

    ReplyDelete
  7. Aduhhhhhh! Sodap eh sardin mo tolo dadar!

    ReplyDelete
  8. kak antara menu feveret sy ni tau. kalo masak sadin mesti kena ade telo dadar.

    oh kak, kalo nk telo dadar tu cukup, ce akak goreng 2 kali tuk 3 bijik telo tu. hihihi. saikoloji ni tau. telo tu nmpk byk sket nanti kan

    ustaz badlishah tu kadi tloh tu ke. mmg best kan dgr ceramah dia.

    ReplyDelete
  9. rezeki tu ieda..alhamdulillah...

    sambal sardin pun sedap apa...

    en hubby ieda tu kerja untuk ieda dan anak2 juga...

    sebagai isteri, kita sokonglah dari belakang kan.

    Moga ieda dan keluarga happy selalu ya...

    ReplyDelete
  10. sedapnye tengok sambal sardin tu kak.. ^_^

    ReplyDelete
  11. sya pun masak sardin jer hari ni kak,malas melanda

    ReplyDelete
  12. sedapnye kak..menu ni selalu menu ibu sye klu sye balik kg..mesti dia hidangkan menu kegemaran..cume tambah syur kacang buncis+cendawan..sedapppp..!!!
    skrang x dpt masak sardin..sbb apong x suke..sob..sob,sob

    ReplyDelete
  13. baru saje masak sambal sardin
    semalam ...seperti biasa mesti
    laku..hehe~

    ReplyDelete
  14. kak td saya msk lunch lauk ikan bilis greng bwg cabai ngan telur dadar jek..tu pun dah selerak abis..hehehe
    lauk sardin telur dadar mmg wajib ado..smggu tu bape kali msk ntah hahahaha

    ReplyDelete
  15. sedapnya sadin...makan lak ngan roti kan...pehhhhh....

    ReplyDelete
  16. Tak tahu lah org lain kan sis..tp akkkk kalau nampak sadin ni terbuka jer selera...akk mlm td pon..cuma masak nasik goreng china jer..ambil lauk dari rumah mak...

    ReplyDelete
  17. sardin is one my fav kak. kalo akak jamu g2, siap ader sambal belacan, ulam & ikan msn. pergh... eB x malu nk tmbh nasik :)

    ReplyDelete
  18. perghh sedapnya sardin + telur dadar.. makan plak taim panas.. isk2 tiba2 plak lapar tengok sardin kak..hihi

    btw salam perkenalan.. saya follow kak..:-)

    ReplyDelete
  19. @..nOj.. aah dikk sedap sgt2 uztaz badlishah .. kalau dia dtg akak memang akan cuba sedaya upaya hadir majlis agama dia :)

    ReplyDelete
  20. @~ yus ~ memang selalu sokong dia yus .. tapi dia selalu tuu x paham sbb ieda nie x mahu dia sakit2 kalau dia sakit2 ieda lah org yg paling susah hati huhuh itu je

    ReplyDelete
  21. @intan_blur oo suami adik x suke ye .. hurmm ada juga lelaki yg x suke kan ..

    ReplyDelete
  22. @SeputihSalju tkasih dikk
    sudi2 singgah selalu ya :)

    ReplyDelete
  23. menu yang paling sedap dan senang sardi ngan telur anak2 pun suker....

    ReplyDelete
  24. Memang org kata kalau goreng sambal sardin judunya ngan goreng telur tuh pun dah cukup sedap.. :)

    ReplyDelete
  25. oklah tu kak..lauk2 tu...sekali skala mkn sardin sedpa jgk...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...