Thursday, November 10, 2011

rendang AYAM KAMPUNG di hari raya KORBAN


salam semua

kebetulan sehari sebelum raya tuuu kamera akak jadi ok balik .. uols sure ingat yg akak cakap kamera akak rosak sbb terjatuh kan .. huhuh selepas tu akak bawa ke kedai .. katanya lens dia rosak dan kena baiki .. rm 300 ++ .. soo akak memang tengah fikir2 nie sama ada nak beli baru atau tidak .. dah lah duk kumpul duit nak beli canon nie .. sbb dah jatuh cinta ngan canon .. 

jadi sementara tuu nak pakai kamera ape kan huwaaaaaaaaa ... haa masa gi cek kat kedai kamera tuu camera akak nie leh lak guna ... lens dia dah ok .. jadi akak bawa balik .. konon2 dlm ati selamatt dah kamera aku ... rupenya lepas akak snap beberapa pic siang dan mlm raya tuu dia jadi semula ... jam lagiiii .. lens x leh kuar ... huhuhu terpaksalah nekad utk betulkan @ beli yg baru ... mencik ! ... kena sabar dulu .. :)

ok lahhh back too  tajuk lah kan .. haa hari raya arituu akak x masak beria punn .. decide dgn mak nak masak simple2 sbb adik beradik akak ramai x ada .. x ramai mana punn kami 4 beradik kan .. 2 org dari kami x balik .. sooo umi dan akak masak rendang ayam kg , lontong , kuah kacang dan ketupat nasi je .. hurmm jadilahhh buat makan2 mlm dan pagi raya .. bukan ada org dtg punn kann .. kebiasannyalahhh ..


ini lah rendang ayam kg akak ... sebanyak 6 ekor ayam kg telah dikorbankan tgh arituu .. masak2 utk makan kami sekeluarga .. bukan beso noo ayam2 nye .. ayam sederhana tua .. :)

 
yaaaaaaaaaaa tu dia ... yg setia menemani utk masak .. hubby akak .. sebenarnya bukan tolong sgt punn dia kacoo2 tuu sbb x tahan nak makan dahhh ekekekke 


konon2 tunjuk skill tolong isteri lah tuu .. ekekkeke ... aduhhh bila tgk balik pic nie .. awat peyut hubby akak nampak buncit kann ..  ahahhahah adatlahhh org dah berkeluarga .. treadmark tuu , lelaki yg dah kawin kebanyakannya buncit perutnya .. sbbnya mereka punn ngandung jugakkk ! ... mengandungi lemak muhahahhahah .. :)


28 comments:

  1. percaya x if ayu ckp x pernah makan ayam kg??? sebab org kata liat sket isinyer ekk...ker sama jer???

    ReplyDelete
  2. sedapnya rendang ayam kampung, dulu2 masa arwah abah ada & bela ayam, ktorg sembelih sendiri je ayam tu, tak penah beli pun lgpun mahal kan

    ReplyDelete
  3. bestnya kak dpt mkn ayam kampung..sekuali pulak tu bestnya mkn dgn nasi panas tak yah lauk lain pun dah terangkat..

    ReplyDelete
  4. rendang ayam kg...sedapppppp

    ReplyDelete
  5. sedap nya eida...ayam kampaung ni yang bestnya sebab bila makan kita ralit..hheheheh

    ReplyDelete
  6. hebatt la hubby akak masak.....;-)santai ja..heheh

    banyak tu ayamnya..nak ckit..hehe..

    mana da muncit kak...tu tanda bahagia..heheh

    ReplyDelete
  7. wah sedap tu kak..
    lily pun tak pernah lagi makan ayam KG.. :)

    ReplyDelete
  8. Perhh sedap tu k.ieda.. Makin lapar tgk rendang tu tghari cmni..huhu..

    ReplyDelete
  9. ayam kampung memang sedap di buat rendang...:)

    ReplyDelete
  10. Sedapnya rendang ayam kampung ☺☺

    ReplyDelete
  11. rendang ayam.. sedapnyer.....

    ReplyDelete
  12. Suka gak ngan ayam kg nie.. tapi tu ler..kena masak lama sikit kan..

    Wah curlast siap cekak pinggang lagik..tolong masak kat dapur yer..leh jadi suami mithali..nie.. :)

    ReplyDelete
  13. Sedapnya ayam kampung mesti isinya manis....Lagipun ayam kampung elok untuk makan....tak ada penyakit...

    ReplyDelete
  14. ayam kampung buat rendang memang sedapkan kak...

    ReplyDelete
  15. xmakan ayam kg tapi makan ayam hutan tapi kalau dah siap masak xbgtau ayam kg bantai gak..

    ReplyDelete
  16. haihh memang sedap kak !
    lapar dibuatnya

    ReplyDelete
  17. kak, ayam kampung liat kan?

    ReplyDelete
  18. Hubby kakak lagi besar kandungannya berbanding hubby ieda. Dia nak lawan kita yg ngandung 9 bulan dia bertahun-tahun ieda hahaha.....

    ReplyDelete
  19. Amboi2..cik abg akak..cekak pinggang sambil masak tu..kikikikiii..Sue pun masak rendang ayam kampung juga kak tahun ni..

    ReplyDelete
  20. ayam kampung kak?....aduhai sedapnya

    ReplyDelete
  21. sekali sekala suami turun dapur..apa salahnya...hehehe

    ReplyDelete
  22. mesti sedap husband akak masakkan... terliur ngan rendang ayam tu...

    ReplyDelete
  23. perghhhh kak mst sodap.. mak ina mask rendang ayam kampung gak tp style N9.. ;D

    ReplyDelete
  24. kak,.ade lagi x rendangnye? hi hi hi,.

    xpe,.buncit2 pun,sebab akak masak sedap,.hui,.kelas!,.hehe

    ReplyDelete
  25. air tgn incik suami mesti sodap sehingga menjilat hidung nih..hehe

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...