Saturday, November 12, 2011

QUEHTIAW grg x bermaya bersama DAGING GRG je


salam semua

ini kisah kelmarin .. lately nie balik kerja je x der dah mood nak masak2 .. huhuh mgkin kerana kerja yg banyak di office menyebabkan mood nak masak dah hilang akibat kepenatan .. huhuhu sedih .. makanya akak buat goreng2an sahaja .. x daya sebenarnya .. nasib baik anak2 x kesah .. hari2 buat grg mcm nie mereka suke je .. sbb almaklumlah kann anak2 akak x leh makan nasi malam2 nie .. soo kalau grg2 nie ok lah sikit kan .. minyak yg akak gunee punn minyak matahari soo bolehh lahhh :)

nak2 skrg nie sehari dua lagi akak akan pindah umah .. skrg nie tgh gigih memungah dan mengemas umah , masuk dlm kotak .. dlm bekas2 yg mana patut ... ya tuhannnnnnnnnnnnnnnn penat x leh cakap lahhh , sakit belakang mula terasa .. huhuhu tulah kalau ikutkan memang x nak pindah umah nie .. tapi nak buat mcm mana kan .. tuan rumah dah calling2 kan .. dan baiklah kemas2 dan pindah skrg sementara cuti sek .. x nak lah kelam kabut bila persekolahan dah mula .. 

ok lahhh moh layan pic akak masak quehtiaw grg dan daging grg mlm tuuu .. daging nie daging korban memang sedap lahh .. akak masak juga nasi utk hubby balik tgh malam .. soo dia akan makan dgn daging nie .. :)




hari nie akak gigihkan juga kemas2 .. kalau x buat sikit2 buat dlm satu masa penant juga .. hubby akak ?? huhu geram , bila x buat kerja je .. dia sakit kepala lahh .. sakit badan lahhh .. nie minta tlg kemas2 dari tadi diamm je .. huwaaaaaaaaa , malas nak buat sarapan ! yelah kann akak nie x daya nak kemas sorang2 .. sakit pinggang kalau buat sorang2 nie .. harap kan anak dara berdua tuu hurmmmm alamatnya x kemas lahhh duk bergalokkk je .. erghhhhhhhh

ada sesiapa nak tolong ??? moh ke umah akak jap uhuhu


12 comments:

  1. sedapnye tgk kuehtiaw tu kak..

    Letih tu nak kemas2 barang nak pindah..pas dah pindah nak kemas semula plak..huhu..apapun selamat mengemas ye kak.. ^_^

    ReplyDelete
  2. Sedap keowteow tu kak..kemas slowly ye kak.Apa-apa pun good luck ye

    ReplyDelete
  3. Kakak lebih suka kwee tiew dari mee kuning. Mesti anak-anak ieda dah sedia tahu tahun depan pergi sekolah dari rumah baru... Itulah ieda pindah rumah memang satu kerja yg amat memenatkan

    ReplyDelete
  4. kalau sy keatiaw goreng sedap letak ayam/kerang/udang jugak. kalau letak daging cam x sedap..hehehe

    penatnya pindah rumah..kesian sis

    ReplyDelete
  5. memang siksa bila kena pindah2 rumah ni kan ieda...

    yus dulu pernah kena gak. Tuan rumah bagi notis sebulan je minta pindah sbb dia nak duduk rumah dia semula...huhu.

    Skrg alhamdulillah, dah duduk rumah sendiri ni, harap takdelah pindah2 lagi...:)

    ReplyDelete
  6. nampak ok , sedap je kotiew akak ..

    lama x ke sini .. kak nk kena pindah erkk ...

    ReplyDelete
  7. sedap nya kuehtiaw..bubuh kerang lagi sedap..kan??

    tuan rumah tu nak jual rumah tu ke eida??nak kemas2 tu mau makan masa seminggu jugak tu..bab kain baju dan pinggan mangkuk la yang paling payah sikit..hehehh

    ReplyDelete
  8. Buat mane yg larat jer..nnt bile dh ok sambung lagi kerja2 rumah dia..

    ReplyDelete
  9. Assalam Kak...
    Simple pun sodaaaapppp...

    ReplyDelete
  10. kalo kat umah akak ni, daging goreng hari2 pun takpe

    ReplyDelete
  11. fav sy daging goreng tu...nak!!!!

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...