Thursday, November 3, 2011

pabila sedih ~ KU TATAP WAJAH KALIAN


salam semua

macam2 perasaan berbaur dlm hati akak nie .. bosan , x der mood .. sedih .. nak nangis punn ada .. tapi x ada air mata .. mcm mana nak cakap erkk .. huhuhu nak luah salah .. x luah salah .. duk dlm hati nie sampai bila kan .. paling tidak kena juga buat keputusan , apa guna kita menahan kalau sudah tidak mampu dan berdaya lagi .. adehhhhhhhhh .. banyak yg difikirkan .. tanggungjawab kepada anak2 .. keluarga .. huhuhu 

kesian kat anak2 , hubby .. semua lahhh .. hurmmm
banyak betul dugaan yg allah berikan .. x ada kesudahan .. akak tetap redha .. selagi akak termampu menahan akak tahan .. kalau dah x berdaya lagi akan ada noktahnye ..

melihatkan anak2 , kenakalan dan  keletahan mereka .. hati yg x keruan ini jadi terhibur seketika .. macam mana rasa kalau x ada anak2 disisi kita ... huhuhu x mo bayangkanlah .. mereka kekuatan akak skrg nie ..


 tgk lah zahrien nie .. x sangka sebanrnya dia boleh pose mcm nie ngan mama ann dia .. adehhhhh zahrienn oh zahriennn .. sukeee sgt2 pic nieeeeeeee !

 dia yg semakin nakal dan meligat ! ... kuat makan .. kuat minum susu dan kuat merajuk .. huhuhu IBU LOVE UU dan kakak2 muuu nak ... :(



merekalah nyawaku .. x tahu nak cakap apa lagi .. x tahu nak huraikan apa lagi  .. x tahu nak jelaskan apa lagi .. serabut .. serabuttt serabutttt .. dlm hati tuhan sahaja yg tahu .. duk luahkan kat sini punnn serba salah nak jelaskan secara terperinci .. x perlahh sekurang2nya ada sedikit tenang dihati sbb keputusan muktamad sudah menghampiri :)

oh ya ..  bermula 01/11/11 ini akak tidak lagi menjadi executive bagi program UTM , tapi UiTM , 10 tahun berkhidmat dlm program ini .. masuk program baru agak kabur sana dan sini .. semoga allah permudahkan urusan akak dan terus berikan kekuatan utk harungi semua dugaan .. doakan utk akak ye :)


39 comments:

  1. semoga dipermudahkan semua nyer kak,amin..

    ReplyDelete
  2. nape ni kak....semacam jek bunyi nye....akak cool okey...insyaallah semoga semua dipermudahkan tuk akak yeak......

    comel posing zahrien nie...pandai pose...cute2 sume posing die tau kak!

    ReplyDelete
  3. naper kak???? saspenla kak...
    apepon dugaan tuh... hrp akak dpt hadapinya yer...
    smoga dipermudahkn segalanya... amin..

    rindula kt akak... lama kita tak jmpa kan??? huhu

    ReplyDelete
  4. insyaAllah Kak Ieda..bawak bersabar dan tenang..semoga dipermudahkan segala urusan..senyum ok :)

    ReplyDelete
  5. akak pindah uitm ker?

    keputusan muktamat menghampiri?

    akakkkkkkkkk

    apekah?????

    ReplyDelete
  6. Semoga segalanya dipermudahkan.

    Sekali imbas, Zahrein tu macam anak mat saleh la...:)

    ReplyDelete
  7. la awat ni kak? pasal kerja ke? semoga dipermudahkan semua lah ya.. sy pon skrg tgh memndam rasa...geram jek rasa tp sabor jek...

    ReplyDelete
  8. sbr ye kak..stiap org pasti dpt ujian drNYA..ttp Allah telah menjanjikan yg terbaik stiap ape yg berlaku

    ReplyDelete
  9. suka tau buat suspen..
    hehhe...

    semoga kuat menempuh ujian dari Allah..;)

    ReplyDelete
  10. akak...izan doakan moga k.ieda kuat dlm mengharungi semua dugaan.

    mmg betul kak...bila tgk muka anak2 mereka semualah sumber kekuatan bila kita dlm kesedihan kan.

    ReplyDelete
  11. @NM02 ish ... ish ... x baik tebak2 mcm tuu ekekkeke :)
    doakan semua dipermudahkan ye dikk ! muah !!!

    ReplyDelete
  12. @diana D nie bukan suspen tau .. nie luahan perasaan .. x semua kena tulis kat sini .. kena tapis2 gak kan .. kang org cakap OBER ... ekekke :)

    ReplyDelete
  13. kak ieda, jgn risau2 ya..
    insya allah, dipermudahkan segalanya..
    teruskan dgn semangat!! ;)

    ReplyDelete
  14. x pe lah kak, luahkan jer apa yg terbuku...
    mmg betul, x semuanya kita dpt crita kt sini, tp luahan yg sikit ni pun, mampu buat kita tenang

    harap akk kuat menempuh dugaan Allah ni

    ReplyDelete
  15. moga akak diberikan kekuatan utk hadapi semua ni & dipermudahkan segalanye..

    ReplyDelete
  16. walau apa pun yg menganggu fkiran akak hope akak di berikan kekuatan dan ketabahan

    ReplyDelete
  17. bykkan berdoa spy tabah hadapi stiap dugaan kannn

    anak~~~harta yang tak ternilai
    seperti ibu juga !!!!!!! heheh

    ReplyDelete
  18. byk2 bsabar kak...
    insyallah..apa y blaku ada hikmatnya..

    ReplyDelete
  19. Assalam,

    Whatever your problem is, jgn berhenti berharap, berdoalah dan bertawakallah...semoga semuanya akan selamat dan sejahtera...setiap kepahitan akan dihirup kemanisan dipenghujungnya...moga Allah merahmati ieda sekeluarga...tanpa ujian, hidup jadi hambar...terlebih ujian..maknanya Allah mengingati kita dan menguji kita kerana menyayangi hambanya...

    ReplyDelete
  20. berdoa yer kak.. insyaallah...

    suke tgk pic keluarga bahagia akak...hehe

    ReplyDelete
  21. takpe kak, kekadang ada yang tak terluah, akak luah kan je pada Dia, insyaallah, Dia maha mendengar lagi memahami

    comel2 belaka anak2 akak

    ReplyDelete
  22. anak bujang akk mmg hensem.

    kaletah anak ni yg nakal lah tulah jd penghibur kita..bila diingat2 balik mmg bahagia je rasa..

    apapun moga akk tabah hadapi dugaan ni ya kak :)

    ReplyDelete
  23. semoga semuanya dipermudahkan..insyaallah...

    memang betul kak..anak la penghibur kita...hilang rasa duka bila tgk gelagat anak2...

    ReplyDelete
  24. sabar yer sis..
    semoga Allah mempermudahkan semua urusan sis, amin

    ReplyDelete
  25. sabar ye kak.. setiap dugaan pasti ader hikmah di sebaliknya..

    ReplyDelete
  26. Assalamualaikum Ieda

    banyak mendekati Allah
    Insyaallah
    semua masaalah akan dipermudahkan

    Wassalam

    ReplyDelete
  27. akakkk sabarlah kak....tabah..kuat...
    istiharah byk2 kak...apa jua keputusan yg diambil..moga2 ianya yg terbaik buat akak dan keluarga...

    ReplyDelete
  28. suke tgk gelagat dia..terserlah kecomelannya...

    semoga urusan akak dipermudahkan dalm menggalas tanggungjawab baru nie ya

    ReplyDelete
  29. makin hencemla zarin ni...sentiasa doakan yang terbaek ...amin

    ReplyDelete
  30. @atuk terima kasih tuk ..

    TERIMA KASIH SEMUA .. LOVE UOLSS sekurang2nya sedikit masalah dan runsing ini terubat dengan kata2 uolsss :)

    ReplyDelete
  31. @mami tkasih mami .. akan ieda ingat kata2 ituuu :)

    ReplyDelete
  32. sabar ye kak dgn dugaan yg dtg...ada hikmah disebaliknya...keluargalah kekuatan kita...

    ReplyDelete
  33. NAPE NI..IEDA KENA PINDAH TMPT KERJA KE?
    insyaAllah smg Allah permudahkan semua urusan, ada hikmah yg ieda belum nampak tu..smg byk bersabar..
    jgn stress..

    ReplyDelete
  34. Alahai kak!! Kak, dlm hati kita ada ruang yg halus sbb tu kadangkala kita mudah berasa emosional kan kak.. tapi Allah swt sgt2 adil dikurniakan kita kekutan disamping kita utk kita terus kuat & bertahan.. wahai sang hati, bertabahlah.. ;) Akak take care ye.. Moga segala kekusutan tu hilang nanti.. :D

    ReplyDelete
  35. Sga dipermudahkan semuanyer kak...km doakan yg terbaik utk akak..

    ReplyDelete
  36. el tgk zahrien tu mcm anak omputeh la kak..dulu ms ngandungkan dia akk dok teringat or terkenan kt sape..hahahaha

    smoga akk tabah n smoga dipermudahkan segala hal ok k..take care..muchi2 oritee

    ReplyDelete
  37. SEMOGA ALLAH SWT PERMUDAHKAN URUSAN IEDA. ANAK-ANAK DAPAT MENGUBAT HATI KITA DISAAT SUKA MAHUPUN DUKAKAN.GOOD LUCK IEDA.

    ReplyDelete
  38. Emoga dipermudahkan semuanya kak ieda

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...