Thursday, November 24, 2011

masak SIMPLE ~ CENDAWAN dan MEE LIDI


salam semua

hurmmm sejak musim ujan bertandang nie .. nafsu makan sebenarnya meluap2 .. ekkeke tapi bagi akak tahun nie kurang sikit sbb nye akak kepenatan pindah umah .. yg ada adalah mood penat dan x lalu makan ..

sib baik anak2 x kesah .. masak ape aje anak2 x komplen .. kebetulan anak2 akak dah tiba mlm memang x akan makan nasi ... soo sejak pindah ke rumah mak akak di pekan , memang akak masak simple2 je .. 

nak2 skrg nie mak dan ayah akak x ada di rumah .. mereka di raub , mcm biasa menanti cucu anak adik akak .. soo bila akak balik dah lewat sikit .. soo kenalah masak yg simple2 je .. yg pasti bukan nasi ! :)

 kelmarin akak grg cendawan dengan tepung yg sedap tu DISINI... hurmmm menyelerakan ! .. anak2 cukup suke .. siap suh buat ari2 .. huhu kdg2 tu akak grg nie je utk dinner kami :) sedap ! ratah panas2 ..

 mee lidi grg campak2 .. x pedas dan senang utk anak2 makan .. akak pun suke .. janji ada rasa masin nyee ! :)

ini jelah menu kami mlm tuu .. simple sgt2 .. mood nak masak x der masa nie sbb duk sebuk pindah dan kemas umah kan .. sooo layan jeee .. oh yaaa dlm pic nie adalah utk akak dan hubby makan .. utk anak2 dah lama habis .. x sempat nak snap pic dahhh , nak2 cendawan grg tuu ekekke :)


32 comments:

  1. Mi lidi? sebab keras macam lidi ke? :)

    ReplyDelete
  2. mee lidi?? cam ne tu??

    ReplyDelete
  3. waaaah..sedap pulak tengok cendawan tu tp skang tengah pantang..sejuk2 xleh lagi huhu.,,,

    selalu juga masak mi lidi ni..mcm2 leh buat..tp kat ipoh xde la..klo nak kt trg banyak huhu,,

    ReplyDelete
  4. Nampak sedap jer...mi lidi yang mana erk? ke...mi kuning...nak cuba buat jugak lah mi lidi tue....nak beri anak makan...

    ReplyDelete
  5. wah sedapnyer akak...time tngahri tgk makanan buat lapar jer...=)

    ReplyDelete
  6. x pernah dgr pon nama mee lidi..mcm mee kuning biasa tu jer kan

    ReplyDelete
  7. walaupun simple tapi mampu buat saya lapo ni kak..huwaaaa

    ReplyDelete
  8. sedapnyer cendawan goreng, penah buat sendiri dulu tp x jadik.. last2 pi kedai beli yg dah siap jerk... haha

    ReplyDelete
  9. nak masak cendawan jugak la petang ni..:)

    ReplyDelete
  10. @Yan ermm x der di KL rasanya , banyak di pantai timur .. lebih sedap dari mee kuning tuu sbb mee kuning ada penwarna kan .. :)

    ReplyDelete
  11. @kakcik x lah kak ekekke dia keras sblm rebus .. lepas rebus bolehlah masak mcm grg mee kuning tuu :)

    ReplyDelete
  12. mee lidi tu kan saya xpernah bli kak
    xreti nk masak mcm mana
    masak mcm mehun gak la ek

    ReplyDelete
  13. asben lely suke sgt mee lidi, sume mende yg kite guna laksa die nk alter ke mee lidi..
    adess, seb bek murah sepaket..
    tp kureng ngam ngan saya..
    prefer laksa ori gak kalo buat laksa terengganu tu..

    ReplyDelete
  14. cendawan goreng tu kalau mkn rasa ayam pun ya jugak kan kak hehe ke tekak sy yg rasa mcmtu =P

    simple tu lah yg sedap :)

    ReplyDelete
  15. sedapyerr... msa skit bru2 i trigin nk mkn mee lidi.. tgh mlm buta mama buat mee lidi. hehe..selera org sakit garut2 sokmo

    ReplyDelete
  16. tak pernah cuba pun kedua2 menu ini...

    nanti nak cubalah..:)

    ReplyDelete
  17. fuhh terliur tgk itu mee lidi ..

    ReplyDelete
  18. dua2 sedap..lapo lak

    ReplyDelete
  19. tak nmpak cam lidi pun kak?

    cam mee besar biasa tu je..

    yg penting semua air tangan akak kan...

    ReplyDelete
  20. klau mak yg masak, confirm licin

    ooooo rbus dulu mi lidi gitu kekdahnya ye

    ReplyDelete
  21. akak dah selamat pindah la ni kak yeak.....penat kan kak...takpe kak, slow2 la kak....buat mane yg patut dulu....

    dlu penah beli kak mee lidi ni...tapi tak reti masak....last2 beli mee kuning jek senang wakkaakak......

    ReplyDelete
  22. sedap nye kak cendawan goreng tuhhh...

    ReplyDelete
  23. akak dah pindah yer.. simple2 pun semua sedap kak.mee tu izan suka tu.tak pedas hehe..mee lidi antara faveret gak.

    bila tah dpt beli tepung tu huhu..nanti la nk tnya kak zura =)

    ReplyDelete
  24. time2 hujan ni..memang cepat jer rasa lapar..
    sedap jer tgk mee lidi tu..^^

    ReplyDelete
  25. Simple pun sedap.. dan anak2 pun suka kan.. :)

    ReplyDelete
  26. Assalamualaikum Ieda

    nyam nyam nyam

    Wassalam

    ReplyDelete
  27. mee lidi tu spaggeti kan...sebab kat kg saya pun panggil mee lidi...bestnyer cendawan goreng rangup2...kak nanti bg gambar ek kalo x bz saya nak design scrap book...

    ReplyDelete
  28. cendawan goreng mmg sedap kan!

    ReplyDelete
  29. cendawan goreng mmg sedap kan!

    ReplyDelete
  30. cendawan goreng ni feberet kami anak beranak ni sis...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...