Tuesday, November 29, 2011

masak LEMAK CILI API DAGING & durian oh durian !


salam semua

hurmm nie kisah minggu lepas .. daging masih banyak .. kebetulan ujan .. siap awal2 pesan kat hubby suh kuarkan daging korban yg masih berbaki .. nak makan ari2 punn x larat kan .. soo kena selang seli ..

kebetulan mak dan ayah akak x der .. soo akak masak x banyak .. x banyak punn habis .. banyak punn habis .. memang kami2 nie suke makan masak lemakkk .. nak2 ujan kann menternak lemak lah kannnn

OMG zarida oh zarida kena ingatttt kg dah naikkk tuuu ! huwaaaaaaaaaaaa


lepas siap2 masak dan makan petang tuu , hubby bawak kuar durian lakk .. haaaaaa nie durian kg yg masih berbaki di kebun bapa saudar akak .. hurmmm memang dinanti2kan .. sbb musim deyan dah x der kan .. bila berbaki nie tuu lah paling dinanti .. nak2 isinya kuning mcm nie .. perghhhhh ! .. jgn maraaaaaaa

budak baru bangun tidu , xcited nak makan deyan .. merah2 muke ekkeke

geram tgk zahrien senggeh mcm nie ! erghhhhhhhhhh

tgk lah tuuu .. eiiii geram ! ..



26 comments:

  1. Amboi! macam tu gayanya Zahrein makan durian ya? :)

    ReplyDelete
  2. eeee nak jugak bleh x? ekekekekekkeekek

    ReplyDelete
  3. mak doyan sgt2 gebush..bak sikit kt auntie zahrein..dah terliur ni
    ahad lepas el msk golai lemak cili api ayam terangkat body hehehe
    seronok tgk suami mkn bertambah :)

    ReplyDelete
  4. sedapnya tgk akak masak lemak cili api daging tu. izan pun sama cam akak, skali skla masak daging kompem licin trus.

    ReplyDelete
  5. meleleh air liur nengok.. :)

    ReplyDelete
  6. sedapnya durian..

    ada musim lagi kan..heee

    ReplyDelete
  7. tdpun masak daging korban terakhir tapi masak singgang jer... tak terfikir langsung nak masak lemak cili api... durian... memang tersembul biji mata tengok isinyer yang cun melecuntu... isyh sedapnyer...

    ReplyDelete
  8. nmpk sedap.....


    sorry lama sangat tak singah sini

    ReplyDelete
  9. terangkat masak lemak cili api kak ieda ni...mkn time lunch sedapp ni..hehe

    saya pun layan doyan hari sabtu...hehe

    ReplyDelete
  10. comel la anak akak .. mcm rupa mat saleh ....

    ReplyDelete
  11. lah... gitu gaya makan deyan anak2 zaman sekarang ni yerk... huhu

    sedapnya.....

    ReplyDelete
  12. kat rumah sypon ada daging korban yang dah siap disalai..mau masak lemak cili api juga...jom ternak lemak sama2..hehehe

    ReplyDelete
  13. dappp rrrrrrrr...

    ter bau2 durian ni

    ReplyDelete
  14. durian tu yang buatkan dada ayu ala2 mau gugur........
    nakkkkk

    ReplyDelete
  15. bestnya durian.... nak sikit Zahrien

    ReplyDelete
  16. Siapa tak suka tengok zahrein. Bangun tidur pun tetap comel kan ieda...

    ReplyDelete
  17. chomeynya zahrien, terliur aunty tau tengok zahrien makan durian tu.
    like daging masak lemak tu juga la kakieda

    ReplyDelete
  18. mmmg nmpk sgt feveret die doyan kan :)

    ReplyDelete
  19. perghhhhhh!! kak ida, ina tgk doyan tu x tahan tu.. ;D

    ReplyDelete
  20. hencemla zahrein ni..ummp sedap nyer durian...

    ReplyDelete
  21. wah..zahrien makan durian tak pandang kiri kanan dah tu hehe..

    ReplyDelete
  22. tak leh tgk deyan tu la sis..akk ni dah lah deyan lovers..meleleh ayaq liuq ...

    ReplyDelete
  23. best nyer durian.... ieda ada kebun sendiri ker? Pekan kat mana?

    ReplyDelete
  24. @ita bukan kebun ieda ia , tapi kebun bapa saudara .. :)

    ReplyDelete
  25. @Eye_nee ahahha ye ke akak .. kalau akak ada masa jalan2 sini , kena musim deyan nie .. kenyang deyan je kak :)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...