Tuesday, November 1, 2011

MANGGA dua & kenderaan OJEK


salam semua

alhamdulillah dah sampai ke tarikh 011111 kan .. wahhh sgt2 cantik no nie .. ada sesiapa yg kawin ?? beranak ?? tahniah diucapkan .. :) semoga kedatangan bulan november ini memberikan kebahagiaan dan kecemerlangan bagi kita semua .. 
hurmmm ok lah nak sambung balik kisah di jakarta nie ... yg seronok nye bila kita pergi tempat orang nie adalah melihat cara hidup mereka .. ternyata di bandar jakarta nie walaupun masyarakat nya kita lihat ada yg hidup susah .. tapi kenderaan yg mereka gunakan sgt2 lah mewah .. honda , inova , estima banyak menjalar di ibu kota nie .. 

kagum lah juga bila tgk situasi mcm nie di bandar yg boleh dikatakan tidak semewah bandar KL .. itu rasanya uols boleh lihat sendiri bila ada peluang kesana nanti .. :)

salah satu kenderaan umum yg digunakan disana .. namanya ojek ! .. same dan serupa mcm yg biasa2 kita tgk dlm sinetron2 indonesia .. sgt2 banyak di jakarta ok ..

money changer sgt2 payah nak jumpa di bandar jakarta nie .. hurmmm kebetulan kami nak tukar wang layie sib baik lahhh buka kedai nieee .. :)

kami ke mangga dua juga .. tapi x sehebat tanah abang .. :)

ramainya org di luar shopping mall mangga dua .. 
huhuh naik takut lahh masa nie ..

wajah2 kepenatan kami huhuhu .. masa nie baru jam 8 waktu mesia dan 7 waktu indonesia tapi gelap dia mcm dah kul 10 mlm .. huhuh

ini adalah barisan ojek2 di sekitar hotel kami .. kebanyakannya dah uzur .. 

di sebelah pengangkutan ojek org menjual grg2 mcm nie .. mcm2 ada .. mee .. nasi .. macam2 lahh .. 

dan kebanyakan ojek2 nie dinaiki org2 tempatan .. akak x nampak layie ojek2 ini dinaiki oleh org2 luar .. agaknya mereka takut .. sama macam kami ekekke


akan bersambung lagi nanti ....


32 comments:

  1. yup..kt sana, kereta kemain hebatt hebatt...

    ReplyDelete
  2. mesti best time nk shopping tu kan... :) murah n meriah rase semua menda nk bli bwk blk.

    ReplyDelete
  3. kat sana harga keta murah sbb kena byr cash bg kereta baru. sbb tu yg berduit sng2 pakai keta besar.
    kenalan indonesia yg ckp la..

    ReplyDelete
  4. FUHH.... ojek tu cam tconggek jer nmpak.. msti byk shopping kan??

    ReplyDelete
  5. nk mkn sng x? confident?

    ReplyDelete
  6. rugi tak rasa kak :) sekali naik mgkin terbang tudung tu kot..hahahhaa...

    ReplyDelete
  7. owhh namanya ojek ya kak hehe mmg kiuttt.

    ReplyDelete
  8. ieda....tetiba teringat pengalaman yus ke mangga dua ni dulu. kami pergi masa tahun 2008. Abid kecik lagi masa tu, bayangkan dah 2 kali pergi sebelum tu dengan suami, tapi yus nak pegi gak kali ke tiga...


    haha sebab ada lagi yg nak di beli, SRD ada kerja belum settle, pembentangan conference dia berjalan hari itu. Yus pegi dengan anak2 aje, naik teksi dari Ancol. Kami menginap di sana. Lepas tu boleh tersesat..haha. Pasttu nak ojek tu, dgn bawa 3 orang anak kecik2, yus pergi sendiri dengan isteri student suami yus....

    mangga dua tu kan sesak...huhu. Ramainya umat!! Yus boleh pegi shopping tempat mcm tu dengan anak2 kecik tanpa suami. Balik sampai mesia citer dengan emak, habis kena marah!! Dia bising yus berani sangat....huhu

    ReplyDelete
  9. Selalu tengok dalam sinetron indon ojek nie...Dengan cerita...pengangkutan ojek gan motor paling murah...

    ReplyDelete
  10. hahahaha...

    kalu ai naik mahu tecabut tayarnye tu

    hehehe

    ReplyDelete
  11. bestnya dpt pegi sana, bershopping

    ReplyDelete
  12. menakutkan ek kak naik bnd alah tu?huhu..cam teringin jek nk cuba..

    ReplyDelete
  13. aktiviti soping ek kt sana kak??
    best gile

    ReplyDelete
  14. klu sye pun takut naik ojek nih..hehhehe.
    akk dah betul2 penat intan tgk..muke pun lesu ;)

    ReplyDelete
  15. cam tak stabil jer ojek ni...kalau corner lipat mau terbonkang jatuh...

    ReplyDelete
  16. kenderaan ojek tu cute jer tgk... hehe.. mesti x boleh naik reramai kan..terbalik kang...hehe

    ReplyDelete
  17. bukan kat sana harga kereta lagi murah dr kita kat sini ke kak? sbb tu ada yg mampu beli..

    pssttt akak, barang shopping tak tunjuk ke?

    ReplyDelete
  18. setuju ngan rozita...kat sana rega keta dorang murah je kak...kat sana avanza baru rm40,000-50,000...murah giler...kita kat sini, 50k tu baru dpt keta local...huhu...

    nasib org malaysia...

    ReplyDelete
  19. yelah..takut nak naik ojek tu. nak2 org bdn besar cam sy ni..tercongek pulak nanti..keh keh

    ReplyDelete
  20. kat sana banyak pakai mpv kan kak ieda....

    ReplyDelete
  21. ojek..... sm x ngan tut tut?...

    ReplyDelete
  22. kak, ojek tu nampak mcm x seimbang je tayarnya.. tu kalo wat drift tu terbalik kot kan.. hik3!!! besnta kal mall tu kak.. mst sesak.. :)

    ReplyDelete
  23. nampak sangat ayu dah lama tak masuk blog k.ieda

    sorry.. sangat2 ya...
    sibuk dengan urusan kedai

    bestnya layan pic percutian k.ieda..

    sweet

    ReplyDelete
  24. suka sangat sopping di sana..mcm2 ada..fenin..

    ReplyDelete
  25. waa ojek hahah rare betul kan

    ReplyDelete
  26. @wahida uhuhuhu tul tu dik .. sedih kan .. tapi org sana masih susah kalau tgk dari mata kasar lahh huhuh

    ReplyDelete
  27. Org indon nie yg kaya mmg kaya betul yg miskin merempat pun ramai gak..

    ReplyDelete
  28. ooo jakarta..hehehee sorry terlepas keretapi..ehehhehe kak, harga ok ka di mangga dua??? ;)

    ReplyDelete
  29. ooo kat Jakarta byk ojek yer, klu kat medan byk tut tut, dl sy p medan naik tut tut je tp masyaAllah dorg pecut xingat dunia, lampu merah pun dorg hentam jln gak, kurus semangat, takut kami xsampai blk M'sia je...hehe

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...