Tuesday, November 29, 2011

dimana-mana ANGRY BIRD !!


salam semua

Sebut saja Angry Birds semua budak-budak kenal. Mak bapak pun kenal walau pun sebenarnya ramai yang tak tahu apa tu Angry Birds. Ada kawan akak  yang ingat Angry Birds tu ialah sebuah rancangan kartun. Huhu

Angry Birds asalnya ialah permainan smartphone Android sebelum games ini dikongsikan di Internet terutama oleh Google plus. Sebenarnya takde yang hebatnya pun permainan ini cuma mungkin sudah rezeki pencipta games ini, Rovio kerana ia menjadi fenomena.

ada laporan mengatakan di China terbukti Angry Birds menjadi kegilaan kerana di sana telah diadakan permainan Angry Birds di dunia nyata. Namun begitu, permainan ini tidak memiliki lesen rasmi dari pencipta game Rovio.
Burung dan babi yang digunakan dalam permainan ini hanya menggunakan patung yang dibentuk menyerupai keduanya.






mcm x percaya kan , mereka nie sanggup buat game mcm nie disana .. hurmm mula2 tu akak pun x paham apalahhh yg best sgt pasal angry bird nie .. hurmm skrg zahrien punn dah pandai sebut angry bird .. tapi sebutan dia jadi GRY BIRD ahahahhaha , mcm2 hal kan .. bila akak cuba main game nie .. upssssssssssss menarik !!! :)) no wonder menjadi KEGILAAN ramai .. ye ke ???


21 comments:

  1. munna x pernah pun main games angr bird tu kak ieda

    ReplyDelete
  2. berhantu game ni kak
    bile start main mcm ssh nak benti
    hahaa

    ReplyDelete
  3. hai akak.. lama x berjumpa di blog..heee..

    angry bird ada di mana mana juge di rumah saya.. ;}

    ReplyDelete
  4. tgh musim...kek pun nak angry bird bagai hehe...

    ReplyDelete
  5. macam2 game angry bird skrg ni... baju pun byk angry bird... kek pun ada kek angry bird... mcm2 la..hehe

    ReplyDelete
  6. betul sis..kalau dah main sekali, susah nak berhenti..keh keh

    ReplyDelete
  7. sekadar mengisi masa hiburan jer games ni sis..akk pon dah terlibat sama...Yana akk tu tak usah ckp lah..dari baju...beg..kek...semua angry bird...

    ReplyDelete
  8. ya betul heroes dlm umah ni pow giler main gak....sampai dah buhsan ngeee..ai jer yg x main2...x minat sgt bab games2 ni

    ReplyDelete
  9. tak pernah main game ni..
    musim angry bird skrg ni..di mana2 shj ada.. ;)

    ReplyDelete
  10. Sibbaek anak2 k.atie x 'gila-gila' ngan angrybird nih!ngeeeeee

    ReplyDelete
  11. huhu...kat laptop lya ni ada agry bird... siyesss..best game dia.... lya n fain pon masing berlawan sper pegi k level y jauh. ha ha... cam bdk2 j

    ReplyDelete
  12. heh btul mmng jd kgila an skrg nih k ieda... apa2 produk yg ada muka bntg ni confirm laris!

    ReplyDelete
  13. alya pun kemaruk gak ngan angry bird..
    silap aribulan, mak plak angry.. heheheh

    suh ai donlod game angry bird ni,
    tp tade link la.. ;-p

    ReplyDelete
  14. Best nyer kalau game tu ada kat malaysia :)

    ReplyDelete
  15. mula2 dulu amy x suka game ni tapi bila sekali dah terjebak , hamik kau 24 mengadap pun x pe hehe..

    ReplyDelete
  16. ratu pn memula mmg taktau.anak2 yg bgtau.ehehe..betapa advance bdk2 skang...

    ReplyDelete
  17. angry bird ada di mana2 nmpknya..hee

    ira geram je main game angry bird kat lappy..xlepas2..haha

    ReplyDelete
  18. tulah..tak sangka angry bird ni jadik fenomena walhal die game jek kan..zara mmg suke main game ni n lagi terer bnding mama die..huhu..cume nasib baiklah die tak terjebak nk beli barang2 or koleksi angry bird sume tuh..masih setia ngan koleksi Barbie lagi setakat ni..=p

    ReplyDelete
  19. comei sgt angry bird ni...laku betul

    ReplyDelete
  20. phenomenal. mana2..kedai cake pun ada.

    ReplyDelete
  21. hehehe..mcm² kan kak ieda..tapi syok sebab mak dan bapak budak pun sama seronok..ehehehe

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...