Monday, November 14, 2011

DAGING GRG BERLADA & PETAI REBUS menu org malas


salam semua

ok .. nie menu tgh ari kami semalam .. alhamdulillah walau pun penat akak masih boleh masak , stok daging korban masih banyak dirumah .. maklumlah hubby akak banyak menolong dan hasilnya juga banyak .. jadi slow2 lah masak menu daging nie .. x leh masak ari2 bosan nantikan .. :)

daging grg berlada .. akak taruk gula sikit .. sbb risau lada nie pedas .. mcm nie anak2 suke sgt2 :)


 kari ikan jemuduk .. akak beli di warung belakang umah .. rm 5 sahaja .. :)

inilah dia menu simple dari akak utk lunch kami haritu  .. paling x tahan bila da petai rebus nie .. masa beli kari ikan tuu pakcik di warung tuu bagi akak percuma .. akak cakap x pernah layie makan petai rebus ... selalu makan yg fresh2 tuu .. dia pun bagi .. rupenyaaa sedap tuuu buat ulam makan nasi panas2 ngan kari ikan nie .. menambah2 akak makan ... huhuhuh :)


ps : slow2 akak BW , penat masih terasa smlm mengemas umah .. huhuh x habis layieee .. akak ada meeting nie .. seee uuu aolss ..

27 comments:

  1. sedappppppnyerrrrrr.. neleh dah ni.

    ReplyDelete
  2. Bestnya lauk...mcm2 ada...paling best petai rebus tu...kak cek suka...cecah ngan sambal belacan...fuyoooo...memang sedappp..:D

    ReplyDelete
  3. petai rebus ni tokwan saya selalu buat masa saya kecik2 dulu.:p

    ReplyDelete
  4. pantang sebut petai mesti dah teringat2 makan ngan sambal belacan . petai tak kira rebusker, freshker, jerukker... semua suka... akak kalau yang fresh makan ngan kulit2 sekali...

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum Ieda

    petai pembuka selera.....he he

    Wassalam

    ReplyDelete
  6. daging tu terlior sungguh kak
    dah ler tak bekpes lg ni

    ReplyDelete
  7. alamak..ada bau petai lah.hehe
    anak2 sis pon mkn petai ker?

    ReplyDelete
  8. wah..pepagi tengok makanan ni terus lapar sudah..sedap2 plak tu.. ^_^

    ReplyDelete
  9. nasib baik eida xmakan petai....ikan jemuduk???? oooo xpenah dengar la kak..kekkekeke

    ReplyDelete
  10. kakkkk... petai rebus tuh cicah budu bestnyer....
    tp dah peknen nih xleh mkn sgt ulam yg berbau nih...
    takut berbau masa checkup... heheheh

    ReplyDelete
  11. lapo la kak negok nie..
    nak sket

    ReplyDelete
  12. Dalam pada penat dan malas kata ieda tapi kakak tengok banyak yg dibuat, ini bukan malas. Rajin sangat pada kakak... kalau malas daging tak jadi masak macam itu...

    Pelan-pelan kemas ieda...pindah rumah memang penat kan

    ReplyDelete
  13. menambah kak kalau makan lauk camni hehe

    ReplyDelete
  14. daging goreng berlada, leh buat nieh...

    kat umah masz pon byk lg daging korban, x tau nak masak ape..

    ReplyDelete
  15. mmg banyak dapat daging korban tahun ni

    ReplyDelete
  16. petai rebus mmg best. eB suker :)

    ReplyDelete
  17. mmg berselera kalau makan ni..ade petai rebus tuu...

    ReplyDelete
  18. pishii sou...menu kg mmg terbaek la

    ReplyDelete
  19. menu akk mmg tak pernah hampakan sy (ewahh) hehe mmg tiap kali publish menu semua lazattttt

    paling tak tahan petai rebus tu...sedapssss :")

    ReplyDelete
  20. festaim dgr ikan jemuduk..ikan sungai ke kak?

    ReplyDelete
  21. Salam ziarah kak..

    Ok la tu, biar simple janji suami n anak2 makan hasil air tangan sendiri kan..

    ReplyDelete
  22. simple camnilaa sodap!!!

    ReplyDelete
  23. sedapnya kak...tapi munna petai rebus atau mentah tak boleh telan lah kak...kalau buat sambal boleh pulak makan

    ReplyDelete
  24. @wahida jemuduk ikan laut dlm dik .. sedaopppp ala2 ikan merah tuu daging dia :)

    ReplyDelete
  25. petai rebus camtu kalo ada sambal belacan, lagila berselera makan nasi

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...