Sunday, November 13, 2011

CANON EOS 1100D ~ kemas .. jgn x kemas !


salam semua

hurmmm petang2 nie verangan ngan kamera baru nie ..
bilelahh nak beli gantikan nikonN90 akak tuu .. dah tinggal kenangan nikon tuu , kali nie nak beli yg kecik sikit , senang nak usung kesana kemari kan .. dulu masa x minat berblog x kesah sgt pasal kamera nie ..

tapi sejak beberapa tahun kebelakangan nie , minat dgn bloging makin menjadi .. soo kenalah beli utk melihat hasil yg menawan , lebih2 lagi nak gantikan dengan sony yg dah usang tuu .. dah pun rosak sebenarnya huhuhuh
amacam .. ok tak pilihan akak nie ... dah lama usha dlm tv .. setiap kali tgk iklan yuna tuuu eiiii geram jeee .. 

tungggguuuu akan akak capai jugak nanti !!!! cayuk2 ...

canon EOS 1100D

sambil2 verangan tuu inilah hasil kemas umah dari semalam .. punyalah masih banyak yg perlu di settlekan .. ni buat sorang2 nie .. baru tadi hubby tlg packing pinggan mangkuk .. huhuuh letihhhhh mak nokkkks !



abaikan lahhh keadaan dapur yg dah mcm tongkang pecah .. dari hari sabtu akak masak ala kadar ajeee .. x daya dah nak masak beria .. esok bermulanya mood memasak ke laut .. masak nasi je .. lauk beli luar sbb nak angkut barang hari khamis nie ..

ok lahhh petang nie dah berhajat nak bawak anak2 ke taman bandar .. dah lama x jalan2 sana tgk ikan .. boring dah 2 hari duk mengemas umah je , anak2 dah bosan termasuk ibunyeeee :) .. sesekali jalan ok kann huhuhu


19 comments:

  1. akk amik 600D..pic ngn vdeo lagi power kak..hehe

    ReplyDelete
  2. if Canon, lagi kecil nombor, lagi better.

    terbalik pulak dgn nikon, lagi besar nombor, lagi better.

    currently, I pakai Canon 600D.

    Nice, light, easy to handle...

    ReplyDelete
  3. stil berat jgk tu kak 1100D..eli pun dh jarang usung kamera sbb berat punye psl hihi

    eh akak nk pindah ke?

    ReplyDelete
  4. akak pindah rumah...rumah akak yg skang ni sape jaga...?bila dh jd blogger kamera mmg penting :)

    ReplyDelete
  5. Oh!..sue jg nak tumpang berangan jg la...Sue Lg dasyat kak..skang ni berblogging hanya dgn harapkan kamera hp ja..kikikii..
    Akak!..selamat berpindah dan mengemas ya..jenuh la nak berkemas tu nanti...

    ReplyDelete
  6. Saya x tahu mana camera yang better tapi berkenan bila orang asik puji nikon. Saya prefer jugak yang kecik kenot tapi entah bileh ler nak beli.

    Nak pindah mana?

    ReplyDelete
  7. akak berblog dgn camera h/pon jer..huhu

    sian ieda..mesti letih berkemas pndah rmh kan, akak pun klu dpt pindah mcm tu la jgk..

    ReplyDelete
  8. tadi kami pegi urut kaki. then balik rumah.. boring gak.. malam jalan ke i city, tapi kena hujan. then balikk..sedihhh..

    ReplyDelete
  9. Cantik kamera tu akak..warna dia sgt menarik.. :)

    ReplyDelete
  10. @Teratak Hami pindah balik ke rumah mak ieda kak .. dia ajak duk bersama dia .. kebetulan rumah dah serah atas nama ieda :)

    ReplyDelete
  11. @exora skrg saya amik pic ngan camera hp jugak kak since sony saya dah rosak huhuh

    ReplyDelete
  12. akk kalo nk ringan kena beli mini dslr..baru sng nk usung..hihihih

    ReplyDelete
  13. nanti kak ieda mmg duk kat kg lar yer...ulang-alik lar nanti ke shahputra

    ReplyDelete
  14. sambar aje kak, shantek tu.. =)
    heheh, kite tak dapekkkk lagi.. ;-p

    sama lol kite, mlm td ngemas bilik..
    cam tongkang pecah.. merata menan si alya tu..
    kena 5s sedap sket mandang!

    ReplyDelete
  15. fuh kak
    memang cun ooooooo
    kalau dpt seketul nie...bestnya...

    akak nak pindah ker?
    (nampak sangat ketinggalan cerita akak yerkkk)
    berkemas2 sakan hah!

    ReplyDelete
  16. kemas umah memang sangat memenatkan...

    ReplyDelete
  17. kemas rumah ni akak nak pindah mana?

    ReplyDelete
  18. sy pengguna 1100D . ritu nak beli 600D tapi tak mampu . so , sy suggest tuk akk , akk beli 600D tuh . memang superb ! :)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...