Sunday, November 13, 2011

ada yg HILANG ANAK @ segaja DITINGGALKAN ??


salam semua

pagi2 lagi dan dijamukan dengan berita sedih mengenai kanak2 yg ditinggalkan .. kali nie kanak2 ini berusia 1 setengah tahun .. haaaaaaaa kenal tak ?? ada macam pernah nampak tak ?? 

yaaaaaaaaaa kanak2 ini ditinggalkan oleh seorang lelaki di tepi tandas lelaki di Mahkota Prade Melaka semalam .. sedihhh menangis x henti2 budak nie .. huhuhu x dpt bayangkan betapa takutnya budak ini .. pasti dlm hatinya berkata2 dimana ibu dan ayahnya .. huwaaaaaaaaaaaaaa

sgt2 cumei kan .. kanak2 ini di panggil sofea , since tidak diketahui identitinya

MELAKA: Seorang kanak-kanak perempuan berusia setahun setengah menangis ketakutan ditinggalkan bersendirian di tepi tandas lelaki di pusat beli-belah Mahkota Parade dekat sini, malam Sabtu lalu. Dalam kejadian kira-kira jam 9 malam itu, kanak-kanak malang terbabit dilihat ditinggalkan seorang lelaki sebelum ditemui kakitangan pusat beli-belah berkenaan.

Kakitangan terbabit menunggu beberapa ketika, namun tiada sesiapa tampil mengambilnya sebelum memaklumkan perkara berkenaan kepada pengawal keselamatan. Pengawal keselamatan turut membuat pengumuman bagi mengesan penjaga kanak-kanak terbabit, namun tiada yang tampil sebelum menghubungi polis.

Pegawai Pelindung Kanak-Kanak Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) Daerah Melaka Tengah, Rozana Ngawamin berkata, kanak-kanak seberat 11 kilogram itu diserahkan kepada polis kira-kira jam 11.45 malam pada hari kejadian. Katanya, polis kemudian membuat laporan sebelum membawa kanak-kanak malang itu ke Hospital Melaka (HM) bagi menjalani pemeriksaan.

“Siasatan awal dan berdasarkan rakaman kamera litar tertutup (CCTV) pusat beli-belah itu mendapati, kanak-kanak perempuan ini ditinggalkan sehelai sepinggang oleh seorang lelaki di tepi tandas lelaki.

sumber : DISINI

akak rasalahhh lelaki tuu ada niat nak tinggalkan anak dia @ budak nie disitu .. mgkin kerana x mahu @ x sanggup nak menjaganya lagi .. adakah ibu bapa yg sanggup tinggalkan anak mcm tuu ?? huhuhuh ada kann sbb nasib baik budak nie x di dera sblm ditinggalkan @ dibunuh ! .. haaaaaa tu lagi teruk kan .. sekurang2nya budak ini masih sihat .. skrg budak nie dibawah perlindungan sementara JKM Daerah Melaka Tengah

ibu .... ayahhhh ... 
TOLONGLAH JGN TINGGALKAN SAYA ... :(


3 comments:

  1. Kesiannya..
    kalau sengaja ditinggalkan mmg tak patut betul lah!

    ReplyDelete
  2. cam muka si alya le, sob,sob,sob!!!

    ReplyDelete
  3. kalu tak nk bg jer kat saya ni ha...boleh gak buat main ngn amani...comel plak budak tu..nanti dh besar jgn terhegeh2 plak nk mintak...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...