Friday, October 7, 2011

walau JANDA ok ape ~ bakal menantu CHEF WAN


salam semua

kisah pertunangan mereka nie dah lama lah jugak kan tapi akak saje nak review sbb nak menceritakan  beruntunganya seseorang itu .. dah jodoh dia .. dan jodoh dia punn bukan calang2 orangnya .. orang senang .. ada kedudukan .. ada wajah .. ada semuanya lahh yg paling syok tukang masak naaaaa :)

akak tumpang suke sbb tunang anak chef nie sgt2 cantik .. harap2 seindah budi pekertinya .. kalau tidak x kan chef wan leh setuju kan .. dia nie agak rumit orgnya ( melihatkan betapa telitinya dia dlm penganjuran majlis kawin serina ) ... hermmm kalau hebatnya perkahwinan serina dulu ,
bagaimana gah agaknya perkahwinan satu2nya anak lelaki dia nie .. hurmmm duit dah banyak kannn , haruslah laburkan buat anak2 tersayang dua org nie ... bertuahhhhhhhhhh badan ! :)

 tidak diakui .. betapa cantiknya dia .. tapi nie ada make up , kalau x make up agak2 cantik takkk ??
satt nak bayangkan dan nak bandingkan ngan akak muhahahahhaa


 beruntungkan dpt kakak ipar yg x cerewet mcm serina nie .. suka tgk dia nie .. sbb ramai cakap dia x sombong ... huhuhu , sooo sweet kan mereka nie


sumber : NARA


jodoh dan ajal semua ditangan allah , semua percaturan dia .. bertunang bukanlah tiket utk perkahwinan malah ujian buat pasangan , pasang surut perhubungan sgt2 getir berbanding di alam perkahwinan , 

dan sebab itu bila dah berkahwin , nak buat sesuatu keputusan melibatkan perhubungan suami isteri sgt2 payah .. banyak hal perlu diambil kira .. berbanding bertunang .. bila2 masa boleh putus dan tidak menjadi kehairanan orang ,  sbb x ada status berbanding bila dah berkahwin kann :)




30 comments:

  1. Serina tu bukan adik ae kak? semoga mrk bahagia :)

    ReplyDelete
  2. janda 2 kali tu tapi ngalahkan anak dara...
    hantaran bukan main...huhu

    ReplyDelete
  3. eh serina ni adik ke, serina kakak???konpius...

    tapi baju tunang dia cantik la kak...

    ReplyDelete
  4. lembut je ana dahlia nie..memula tgk muke dia terus jatuh suke..

    ReplyDelete
  5. tak kesah status apa yang penting budi pekerti mesti mau baek!!

    ReplyDelete
  6. janda tp mcm anak dara

    ReplyDelete
  7. at least dia memang janda.. yang anak dara kawen tapi dah "janda" per cerita...

    ReplyDelete
  8. cantik, mcm ank dara gitu :)

    ReplyDelete
  9. dia ni pelakon kan..kerap gak tguk dia berlakon..dah nk jd menntu chef wan rupanya..untungnya dia..

    ReplyDelete
  10. dpt menantu sorg lagi la chef wan ya..

    ReplyDelete
  11. lawalah ana nih :D

    status apa sekali pun moga depa bahagia ke akhir hayat :))

    ReplyDelete
  12. mmg cantik ana ni.. padan la ngan riz yg ensem tu..

    sama2 la kite doakan jodoh diorg smpai ke jinjang pelamin ye kak.. :)

    ReplyDelete
  13. dulu masa serina n hani mohsein, bkn main lagi d tentangnya..duda katanya, walhal baik jer org tu...
    tp tu la kan...ada hikmah d sebaliknya.

    ReplyDelete
  14. huhu... body dia mcm anak dara haa.. kita ni anak dara , body cm anak dah 5... kahkah :D

    -apa2 pun hrap2 dorang kekal smpai bila2

    ReplyDelete
  15. tu la cntik kot huhu ;)

    ReplyDelete
  16. @Cho Zila ahahah ada erkk macam tuu dik ekekek :)

    ReplyDelete
  17. orang cantikkan kak,mudah je bertemu jodohnye :D

    ReplyDelete
  18. cantiknya baju tunang dia...

    terpukau tgk..ehheheh

    ReplyDelete
  19. cantiknya badan.. suka i tgk.. bila lah nak dpt bdn cam tu lagi ye..huu.huuu..

    ReplyDelete
  20. memang sungguh gorgeous bakal menanti chef wann

    ReplyDelete
  21. Ramai yg kata tunang chef riz ni ayu cantik jelita...mmg nmpak lawa laa kan..nampak manisss aje.

    ReplyDelete
  22. sumpah geram ngan baju tunang tu...cantik sgt!!

    ReplyDelete
  23. janda pun laku.... tp dia cntk....

    ReplyDelete
  24. mmg sgt cntik..untungnya jd menamtu DCW..

    ReplyDelete
  25. cantiknyaa dress diaaa...
    beruntunglah badan...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...