Monday, October 31, 2011

TUGU MONAS ~ luas pandang JAKARTA


salam semua

ok kita sambung cerita di jakarta ok .. jgn bosan2 tau .. banyak lagi pic nie .. maklumlahh pergi ramai kan .. soo memang banyak lah amik gambar .. :) ok2 .. sblm kami masuk jalan2 di muzium nasional nie , sempatlah akak dan anak2 bergambar dengan salah satu tugu di persekitaran monas nie .. salah satunya adalah tugu berkuda nie .. x sempat nak baca kisah di sebalik tugu nie .. tinggi ya amat .. kita dibawah kecik je ..

mak , ayah dan pak jamal tunggu di kaunter utk masuk ke muzium sbb masa tuu muzium nasional ini x buka lagi ... melalui situ kami terus ke menara monas :)

anak2 berposing sakan .. :)

panas mentari x leh cakap lah .. sib baik sekejap je masa kat situ :)


bersama adik .. 


dah masuk dlm muzium nie ada pula org menjual aiskrim .. hurmmm macam biasa , anak2 akak sure nak kan .. termasuklah tuk mereka .. 

v


v


v


v


v


v


suke sgt pic nie .. so sweet .. cayunk nye zahrien kat tuk ayah nyeee :)




ahahaha mood masa nie dah layuuu :)

masa ni kami dah pun berada di altar tugu monas .. sejuk sgt2 keadaan diatas .. angin kuat .. dan boleh lah lihat persekitaran jakarta .. sama je ngan KL tower , cuma KL tower diatas nya lebih luas kan .. di altar tugu monas nie kawasan x luas .. kecil je ..


cantik kan ..


anak2 yg xcited .. nak tgk guna teropong tuu kena masukkan duit .. 5000 ribu rupiah untuk 5 minit .... huhuh

merenung jauh .. huhuh risau pun ada .. manalah tahukan ekkeke


waktu nak ke parkir kereta kami , dari tugu monas kami naik keretapi mini yg disediakan utk pelancong2 yg melawat tugu monas .. haaaaaaaaaaa nie percuma :)) anak2 siap nak naik 2-3 kali ekekke


ps : nak BW jap .. nanti tunggu sambungannya yaaaaaaaaaaa :)

19 comments:

  1. agum tg luaran muzium tu

    ReplyDelete
  2. ish awat huruf "k" tak nak keluar,kagum tgk luaran muzium tu.hehehe

    ReplyDelete
  3. Memang cutecara Zaein layan tuk dia. Kakak pun suka tengok gambar ini...

    ReplyDelete
  4. 10 minit kat blog ni saya sibuk jamu mata je...
    ekekeke..

    ReplyDelete
  5. waaa,seronoknye kak!,.ishh,jeles oke,.hehe,.

    ReplyDelete
  6. gambar ke tiga... hamboi kakak... lentik badan. hehehe

    ReplyDelete
  7. dlm muzium tu kosong aje ye takde pengunjung lain.. seram plak tgk.. kekeke...

    ReplyDelete
  8. syok nyer jejln...
    akak nampak kurus la...diet ker?

    ReplyDelete
  9. bestnya kak , jeles ni sebab percutian amy terpaksa di batalkan gara2 demam denggi baru nie huhuhu....

    ReplyDelete
  10. seronoknya diaorang jalan-jalan....

    ReplyDelete
  11. bestnya g jenjalan tmpt org

    ReplyDelete
  12. syoknya jln2....
    cpt upload gambo soping kak...
    ekekekek...

    ReplyDelete
  13. wow! cuti2 jakarta rupanya :)

    ReplyDelete
  14. bestnya dpt bercuti dgn family

    ReplyDelete
  15. hahaaha..muka ank akk sorang tuh dah penat giler kan..tp enjoy kan
    bile ye intan nak smpi ke sini

    ReplyDelete
  16. Gembira tgk anak-anak tu kak...suka la tu dapat jalan2 ngan family kan..

    ReplyDelete
  17. bestnya dpt jalan2 mcm ni dgn family....

    ReplyDelete
  18. ada rezeki nanti eida lak nak g jalan2 kat sini...

    ReplyDelete
  19. Br sempat nk BW rmh akak ni, br nk round citer jelajah Jakarta akak...hehe

    Amboi! semua sakan posing yer & so lomantik la pic akak & hubby tu...ahak!

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...