Monday, October 31, 2011

TANAH ABANG ~ sopink ala kadar


salam semua

hurmm lepas puas ke tugu monas , kami decide nak ke TANAH ABANG .. tempat nie macam ala2 pasar borong lahhh .. banyak tingkat .. ada 12 tingkat uuu .. setiap level menempatkan pelbagai jenis jualan , ada fabrik , langsir2 , blaus wanita , pakaian kanak2 , beg tangan dan mcm2 layie .. mula2 sampai tuu fenin sbb macet sgt ! ( jem giler ) .. perghhh sampai anak2 x nak turun , hubby suh mereka balik ke bilik bersama ayah akak .. sib baikk mereka x kesah .. sbb memang tempat2 mcm nie x bagus bawak budak2 .. konperm mereka bosan kan .. sesuai utk kaum hawa je  .. ekkekek 

masuk2 je rah start rambang mata .. pandang sana pandang sini semua nak beli .. murah sikit lahhh standard harga pun ada .. nak2 jubah .. ada yg cantik2 dan ada yg murah2 .. mahal punn ada , kena pandai bargain lah kan .. nak2 bila mereka lihat kita org luar .. :) 

ok jom layan pic kami jalan2 cuci mata huhuhu




yang banyak kami rembat adalah telekung sembahyang .. kiriman mak2 saudara dan atuk .. hurmm oklahh akak dpt lah rembat satu .. x lah murah sgt tapi murah dari di mesialahhh .. :)


hubby nak cari suar jeans .. tapi sayang semua x sesuai dgn nya .. dia tinggi kan .. bila cakap nak yg macam nie mereka semua nie x pahammm huhuh , last2 hubby malas ! ...


wajah kepenatan kami huhuhuh

bayangkan kalau ada yg sesat di tmpt mcm nie .. mauuuu nangis !!!

yaaaaaaaaaaa ini lah hasil rembatan kami .. x nak lah tunjuk satu persatu .. barang biasa2 je .. selain telekung semayang , dptlah beg tangan , wallet buat hubby , sandal crocs anak2 dan hubby ... kalau blaus pula mak dan adik yg ada beli .. akak .. huhuhu budget x cukup :)


28 comments:

  1. aisehh banyak jeles tgk pic akak kat tanah abang..bila laa dpt pergi situ

    ReplyDelete
  2. kak ieda, sopping lah lelebih, wat hadiah GA hehehehhe

    ReplyDelete
  3. tu dia bestnya shopping

    ReplyDelete
  4. husband baru balik dari situ... memang jem giler bohsan sesangat...

    ReplyDelete
  5. byk tuh soping kak...
    nak fm seketoi... hahaha

    ReplyDelete
  6. wahhhh memang cantiknye tudung kat sanakan..memborong sakan nampak tu...bestnye

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum Ieda

    waduh wadhhhh...
    shoping sakannnnn.....

    Wassalam

    ReplyDelete
  8. nice pic... cntk telekung tu...

    ReplyDelete
  9. Perhh best k.ieda soping sakan tu.. Jeles la cmni..

    ReplyDelete
  10. shopping telekung tu yg plg best!

    ReplyDelete
  11. telekung kat sana cantik2 kan kak....

    ReplyDelete
  12. mmg bosan kalau p tempat shopping yang majoritinya barang untuk kaum hawa jer.. HUHU


    MySuaraBlog: Yeay! Dah Konvo Diploma..

    ReplyDelete
  13. wah seronoknyer dapat shopping...kawan saya pi saner pun suker shopping telekung and blazer...murah2 kan kak

    ReplyDelete
  14. Cantik2 jer baju tu kak..memang rambang mata jer tgk.. ;)

    ReplyDelete
  15. adeh
    tertinggal keretapi
    rupanya akak ke jakarta yerkkk

    uish....tengok pic2 akak nie
    teringat plak kenangan shopping kat pasar baru
    heaven sungguh....
    org kata...bandung lagi murah kalau nak di bandikan dgn jakarta

    ReplyDelete
  16. macam tu muka penat?

    maintain je?

    ReplyDelete
  17. wah... ala kadar byk g2.. hu3

    ReplyDelete
  18. Shopping ni teraphy minda,,,walau pun benda2 yg kechik kalau kita da suke memang seronok kan.

    ReplyDelete
  19. Tanah abg ada 12 tkt...huhu...klu sy ni dah sesat dah ni sbb sy klu shpg tu lupa jalan trs...haha

    ReplyDelete
  20. kak, deme kata telekung kat sana cantek & murah erk?! bestnya kak jalan2.. ;)

    ReplyDelete
  21. mmg syok kalau citer bab shopping.

    ReplyDelete
  22. beli telekung mmg berbaloi...tp baju kualiti kurengkan

    ReplyDelete
  23. kalau shoping ka kak .. memang duit tak cukup sebab semua benda nk di beli...

    ReplyDelete
  24. ehehee seronoknyer tgk bajuu2...tudung2 telekung tuh...

    ReplyDelete
  25. syiok shoppinggggg...nk kain telekungggg *mentang² nk raya haji :P

    ReplyDelete
  26. kat sinilah agaknya mom ema selalu shopping baju2 pengantin

    ReplyDelete

  27. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...