Friday, October 28, 2011

suratan @ kebetulan ~ TAHYUL .. uols percaya @ tidak ??


salam semua

hurmm kita berhenti sejap kisah2 di jakarta , boleh kan ??
nie kebetulan akak jalan2 di rumah abang nara tadi .. baca kisah tentang uncle seekers nie .. uols sure ada yg x perasaan dia ada meramal kematian Allahyarham Dato Ahmad Jais .. adakah kebetulan @ suratan ??

kalau diikutkan memang kita x leh percaya semua ini kan .. sbb semua yg tahyol2 nie adalah haram disisi allah .. uishh takut nak mempercayainya .. nak2 atas ramalan dan bomoh2 nie .. kalau semua itu x betul bukan ke jadi kes naya tuu 

uols percaya ke ?? rasanya ramai yg x mempercayainya ... minta di jauhkan lahh sbb kita kena percaya satu sahaja , iaitu allah yg maha kuasa .. dengan dia kita menyerah segalanya .. tapi akak pelik sbb uncle seekers nie berani lah .. hurmm dan apa tindakan kerajaan @ pihak berwajib kepada dia erkk ?? risau kalau dia dan ramalan dia menjadi ikutan dan akhirnya mereka taksub dengan uncle seekers ini ..

Ramalan Mimpi Uncle Seekers: Suratan Atau Kebetulan?



petikan : blog NARA

cerita ni dah hangat sejak Allahyarham Dato’ Ahmad Jais meninggal dunia. Yang jadi hangatnya ialah kerana Uncle Seekers telah membuat ramalan kira-kira sebulan sebelum itu yang seniman terkenal itu akan meninggal dunia di blog beliau.

Bukan itu saja, antara yang diramalkan oleh Uncle Seekers juga termasuk beberapa selebriti lain dan orang-orang penting dalam negara. Kami ada juga curiga sama ada ini perkara yang benar diramalkan atau auta saja. Tapi takkan beliau begitu berani ya tak? Antara yang diramalkan ialah Anuar Zain yang tidak akan berkahwin sampai bila-bila, Juliana Evans yang akan berkahwin dengan orang ternama, Lisa Surihani dan Yusry KRU yang tidak akan berkahwin dan ramai lagi. Kalau korang rajin dan curiga, bolehlah membacanya. Bagi kami, sekadar masuk ikut mata keluar telinga kiri dan kanan saja.


adoiii ramalan anuar zain x akan kawinnn tuuuuuuuu huhuhuhu


23 comments:

  1. mcm tahyul pn ada..hurmm semua tu qada' dan qadar..klu ty sy..sy mmg xcaya pn dgn ramalan pakcik sorg nih..huhu~

    ReplyDelete
  2. Susah nak percaya.. ramalan2 gini mmg tahyul..laa.. Apa2 yg berlaku semuanya adalah dari Allah.. Dia yg maha mengetahui..segalanya.

    ReplyDelete
  3. uncle seekers ni mmg ntah pape lah...bosan dgn die..

    kak, anuar zain tak kawen sbb kecewa sy dah kawenlah...huahuahuahua...

    ReplyDelete
  4. jangan sesekali kita percaya walau apa pun alasan yang ada..
    itu semua nak menyesatkan kita saja..
    percaya hanya pada Allah yang satu..

    ReplyDelete
  5. macam2 kan...kadang2 dalam kita xsedar..benda cam nie pun leh memesongkan akidah kita kan kak...menakutkan...

    ReplyDelete
  6. ini dah menduakan Allah taala. percaya orang lain selainNya

    nauzubillah..

    ReplyDelete
  7. Ishh kalau dah namanya org Islam..baik jauh2kanla bab2 camni kan...

    Nauzubillah...

    ReplyDelete
  8. em kalau kite ade basic insyaAllah tak perlu nk percaya2 kan tp kena gak amik tau menda2 cmni tgkkan je tindakan dia yg selanjutnye ble kite buat pengajaran...

    ReplyDelete
  9. La tabaghadu wala tahasadu...(baca seterusnya) Hadis ini telah mengatakan 7 dosa besar dan satu daripadanya ada menilik. Jauhkan darinya. Wallahualam...

    ReplyDelete
  10. huhu..kuat kontroversi uncle ni.. igt lg kes dia dgn bekas permaisuri aisyah tu.. baca pasal tu..eeee..menakutkan jer...

    ntah la.. knabg psikologi kot.. semua ajal maut/jodoh d tangan tuhan.. sape lah kita nak meramal apa y tjadi tu

    ReplyDelete
  11. kalau betul itu kebetulan kan..... semua sudah tertulis oleh yang maha Esa..

    ReplyDelete
  12. yg part anuar zain tu mmg x leh terima..tringin nak tawu siape wanita bertuah tu..huhu

    ReplyDelete
  13. anuar zain ni penah putus harapan...harapan yg tidak kesampaian..kesiann..

    ReplyDelete
  14. Adehh!! susah nak percaya, tapi myra tak percaya, sebab kita cuma kena yakin dan percaya pada Allah SWT sahaja kan kak..

    ReplyDelete
  15. ni namanya uncle auta.....hahahaha

    ReplyDelete
  16. ntah la kak semua keja tuhan,sya ada jugak sorang kazen yang boleh ramal kematian ni,tapi untuk percaya ni susah la,ajal maut di tangan tuhan

    ReplyDelete
  17. Hanya Allah saja yang tahu.. syirik lah percaya benda2 mcm ni

    ReplyDelete
  18. munna tak percayalah semua ni kak....

    ReplyDelete
  19. syok sendiri la mamat ni kan kak

    ReplyDelete
  20. ieda..elok kita tak ambik tahu..sebab..menelek nasib/meramal..salah disii agama kita..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...