Wednesday, October 19, 2011

RENUNGAN bersama


salam semua

akak x bersiaran skrg nie  .. entry auto publish .. ishhh nak kena cakap ke ?? suke ati aku lahhh nak wat auto ke , manual ke ekekke .. haaaaaaaaa aci ! .. ok2 .. x sampai ati nak biarkan blog kesayangan akak nie sunyi sepi .. so akak dah siap2kan beberapa entry utk tatapan semua .. lebih2 lagi akak bercuti panjang bermula 19-23hb nie ...  :)

pic : ihsan google


Barangsiapa merasa cukup dengan apa yang telah diberikan Allah, maka dia kaya.

Barangsiapa suka memandang harta orang lain, dia akan mati miskin.

Barangsiapa tidak redha (tidak rela) dengan apa yang telah diberikan Allah kepadanya, maka dia telah menentang keputusanNya (qadha’Nya)

Barangsiapa memandang remeh kesalahannya, maka dia akan memandang besar kesalahan orang lain.

Barangsiapa memandang besar kesalahannya, maka dia akan memandang remeh kesalahan orang lain.

Barangsiapa membuka aib orang lain, maka aib keturunannya akan tersingkap.

Barangsiapa menggali lubang untuk mencelakakan saudaranya, maka dia sendiri akan terjerumus ke dalamnya.

Barangsiapa bergaul dengan ulama, maka dia akan dimuliakan.

Barangsiapa memasuki tempat-tempat biasa dikunjungi orang-orang bodoh, maka dia akan direndahkan.

Dan barangsiapa memasuki tempat-tempat kemaksiatan, maka dia akan dituduh berbuat maksiat.

ps : now ontheway ke KL .. lalallala :)

15 comments:

  1. selamat bercuti kak...

    take care yer...

    ReplyDelete
  2. slamat bercuti, nk gi maner eh?

    ReplyDelete
  3. lamanya kak ;)

    tp takpe..nnt balik updated citer terkini :D

    happy holiday :)

    ReplyDelete
  4. awal kak pergi holiday.hihi.kitorg lusa baru gerak g KL.

    ReplyDelete
  5. Bestnya kak bercuti.. ;) TC kak..

    ReplyDelete
  6. maka, jikalau kita melakukan atau mendekatkan diri dgn perkara2 baik sahaja, kita akan dimuliakan juga? alhamdulillah :')
    happy holiday!

    ReplyDelete
  7. thanks beb utk renungan yg bermanfaat..

    hepi olidaaaayyyy!!sonotnye diaaa..hehe

    ReplyDelete
  8. salam kak eida,

    nanti kasi email address yeh..
    ena nak invite akak utk blog ena.. sent ke irdina2010@yahoo.co.uk

    ReplyDelete
  9. Sama2 kita renung2kan..

    Selamat bercuti kak..enjoy ur holiday.. ^_^

    ReplyDelete
  10. sangat berguna kata2 ni untuk peringatan kita semua..

    selamat bercuti...

    ReplyDelete
  11. tq kak.bestnya bercotii

    ReplyDelete
  12. bz benar akak skang...

    manyak kije eh?

    ReplyDelete
  13. sampai kl tue xmo date ngan kitorang kat kl ke???

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...