Tuesday, October 4, 2011

penangan raja DURIAN ~ panassssssssssss


salam semua

kelmarin hari minggu akak balik kg kan .. kan .. hubby ajak ke kebun nenek kami .. alhamdulillah rejeki .. durian kebun atuk skrg nie x kira musim dahhh berbuah mcm buah anggur lebatnya .. tapi x semua pokok lah .. 

dlm belas2 pokok tuu ada dlm 5 buah pokok je yg berbuah lebat , sbb pokok2 yg lain tuu dah berbuah masa bulan 7 arituu .. aduhhh merasa lahh anak2, hubby dan ayah akak makan .. akak punn samee .. mcm org ilang akal semua .. dpt deyan , ngadap x hinggat dunia .. lepas tuu semua mcm cacing kepanasan lahhh .. huhuh

 tgkkkk siapa budak si baju ijooo tuu ... leka melihat aksi2 ayah membuka deyan .. huhuh


 yeahhhh inilah orgnya .. anak teruna akak sorang nie .. bab deyan dia no 1 , siap pegang sebijik bawak naik motor balik dari kebun .. dia cakap adik yg cari deyan2 nie ekekek .. :)

semua isi kuning , mcm musang king .. perghhhh , walau akak x pernah makan musang king uu tapi hubby cakap deyan nie lagi sedap lahh dari musang king tuuu .. terbaik dari kebun atuk akak .. x sia2 lah arwah atuk akak menanam pokok durian nie .. cuma arwah atuk x dan nak merasa muainya .. huhuhu

lepas makan nie , semua kepanasan .. nak2 zahrien siap bukak baju .. dia cakap adik nak mandi lahh mcm nie .. kenapa panas sgt ibu ?? ekekekek rasakannn penangan raja buah nie ! ... :))


32 comments:

  1. kuningnya...mesti sedap dan manis ni.
    amboi..hero akak tu layan jugak durian ni yer

    ReplyDelete
  2. orang dah abis musim tpi dia sedap mkn lagi ek...

    huhu, jeles!!!

    ReplyDelete
  3. nasib baik eida bukan penggemar durian...

    ReplyDelete
  4. waa byk tu kak 5 pokok,puas mkn... tp yana pun dh tk boleh makan byk2 sgt la niii...

    zahrien antu duyan rupanya ye...hehe

    ReplyDelete
  5. sedapnya...lama x mkn durian dh, tp klu makan kt kebun lg besssssssst kannn..

    ReplyDelete
  6. Bestnyaa ada kebun doyan sendiri..puas laa dpt makan.. tgk isinyaa pun padat dan kuningg..

    ReplyDelete
  7. ya Allah..
    dugaan betul..
    heheheh

    ReplyDelete
  8. huii ... cantiknya isi .. kuning .. teringin la plak .. tp x nmpak org jual la... kat sini..

    ReplyDelete
  9. sedapnya kak!!

    kalau saya dpt kuning cantik mcm tu, mmg saya boleh hadap sengsorang berbijik2 pun...

    ReplyDelete
  10. aduyai sdpnyer kak... antor ler sini skit.. eB dh ler poser.. hu3

    ReplyDelete
  11. waaaa.. sedapnya
    ingatkan musim durian da habes dah

    ReplyDelete
  12. wah..cantik jer isi dia..kuning..

    ReplyDelete
  13. cantik btol isi nye kak!

    ReplyDelete
  14. wowww..pesta durian ni.. isi kuning sior..msti manis kan??

    ReplyDelete
  15. Kak!!! Trliur dh teman ni.. Tmbh tgk pic last skali tu.. Org pggl KUCING TIDO ke apa kalo yg sbijik mcm tu.. ;)

    ReplyDelete
  16. skrg bukan musim doyan la kak,ni jeles ni akak dapat mkn.nk ckit.hihihi

    ReplyDelete
  17. nak jugak doyan tu kak ieda... skrg ni susah nk dpt doyan... bukan musimnya...sedappp nampak....isi kuning..nyummmm

    ReplyDelete
  18. amboiiiiiiiiiiiiiiiiiii..meriahnye warna dia kak..

    ReplyDelete
  19. ada lagi durian kat sini..jeles! dah a cantik isinya!

    ReplyDelete
  20. perghh!kuning giler isi duyan tu..mabeles!

    ReplyDelete
  21. waaaaaaaa....kak, xtahan pic duyan tu, meleleh2 dah air liur sy nih...huhu...sini xde duyan lagi...huawaaaaaaa....

    ReplyDelete
  22. kak ni kan.. saje je tau... tp kan musim durian lagi ke skrg ni.. byk tengok org jual tepi jalan tu... teringin la nak ajak suami singgah.. hihi... ntah nak ke tak dia tu..

    ReplyDelete
  23. kunig betul isi buah ni...hubby nieda plg suka aiskrim durian mak dia buat. Letak santan rasanya.

    ReplyDelete
  24. TERLIURRRRRR...Akk antu deyan sis..perghhhh isi dia mmg terbaekkkkk lahhh...kunin betulll...

    ReplyDelete
  25. aduhh!! sungguh mengiurkan huhuhu

    ReplyDelete
  26. gambo last tu betul2 menggoda kak.. sy pun antu durian.. dh lama rasanya x pekena durian nih.. huhu..

    ReplyDelete
  27. glurpppp..sdapnyaa kakak.......
    isik kaler kunin..sdp tuh

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...