Sunday, October 30, 2011

makan banyak2 ~ TUGU MONAS monumen negara


salam semua

ok kita sambung citer ... bangun pagi2 anak akak dah ajak nak berendam dam bath tab .. hurmm bukan main suke si kecik zahrien tuu .. x hinggat dunia .. sib baiikkk x pecah bath tab tuu dibuat budak2 nie ekkekek .. yelah sesekali kan .. sib baikk otel x der kolam renang .. kalau ada , mauuu mereka x naik2 kan .. 

lepas mandi2 kami bersiap bfast di bawah .. makan banyak2 kata tok mi dia .. sbb risau kalau lapar .. bukan ape .. bukan x makan dah tapi anak2 akak nie x menentu masa nak makan nye .. mana2 tempat kalau singgah adeee je mulut tuu nak kunyah kan .. sooo awal2 kena suruh makan banyak

destinasi kami pagi2 tuu adalah ke TUGU MONAS jakarta .. alahhh ala2 KL Tower tuu cuma yg unik dan bezanya tugu monas nie dibhg atas sekali di salut dengan emas tau ! .. sungguh kagummm , boleh tahan kaya indon nie kan .. kata pak jamal ini dibina zaman sukarno dulu ..


pic bawah seksi sikit ... ekekke pejam mateeee

v



v



v



v



v



 anakkk oh anak kannnn :)


 bfast akak di pagi tuuu .. sedappp mee grg dia x sama mcm yg akak grg ekekke

 tgk lah si kakak .. makan penuh semangat ! .. :))

 lepas makan mee akak mencuba bubur dia .. urmmm boleh lahh tahan :)


 kuar otel nampak bapak yg menjual pelbagai makanan panas nie .. dijamin HALAL kata pak jamal .. kalau beli pagi2 ok lah .. kalau dah sampai tgh ari x elok sbb dah banyak lekat habuk huhuh .. yelah mereka nie jual di tepi2 jalan je ..

 menuju ke TUGU MONAS .. si budak bertuah yg nak macam2 .. banyak lak org menjual sepanjang kami berada disana huhuhu


 berdua itu perlu .. tu pun puas nak ajak bergambar bersama .. huhuh malu katanya .. MALU ! huwaaaaaaaaaa


 pic nie punnn puas nak amik ekekkeke

bergambar bersama .. kat bawah nie ada jalan terowong menuju ke bahagian atas tugu tuu .. kami masuk dengan bayaran rm 3 sekepala rasanya .. bolehlahh .. nak masuk monumen dia pun boleh .. bayar jugak huhuhuh , semua dengan duit yeeeeeeeeee .. no free2 .. :)


alkisah selepas kami berada didalam nie .. kamera akak jatuh dan JEM ! huhuh geram sbb adik akak x tercapai masa akak hulurkan padanya .. huhuhu soo lepas2 nie pic adalah dari kamera adik akak .. huhuhu nampak gayanya konperm lepas nie kena cari kamera lainn lahhh huhuhu


18 comments:

  1. seronok jalan satu keluarga sampai ke seberang tu...:)

    alahai, dia suruh sambar dslr satu tu ieda...ekekek

    ReplyDelete
  2. amboi...bukan main seronok anak2 sis yer..

    ReplyDelete
  3. syoknyer 3 beradiktu berendam.. kemain lagi.. hehehehe...

    wahh.. romantik n kak dgn hubby bgambar tu... bkn snang kan...

    ReplyDelete
  4. ieda..anak2 kemana pun suka berendam kan

    ReplyDelete
  5. seronok kan ke Jakarta. Tapi i taklalu pegi ke Tanah Abang. Pening...

    Pegi tak Masjid Istiqlal?

    ReplyDelete
  6. tak pernah sampai lagi ni...
    mesti seronokkan jln2 mcm ni...bile la nk gi niii...

    ReplyDelete
  7. tak tahu la tahun bilanya nak samapi situ.. best la tengok akak & family jalan2..

    ReplyDelete
  8. wah seronoknyer makan2 bubur tu cam menyelerakan betul kan kak...

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum Ieda

    lenguh jalan kaki ke situ....

    Wassalam

    ReplyDelete
  10. wah..bestnya g holiday bersama insan2 tersayang ye..banyak ke shopping batik jawa Ieda?:))tak de member yg berkirim ke? hehe

    ReplyDelete
  11. bestkan bila bercuti bersama keluarga yg tercinta,
    hihihihi...

    :)

    ReplyDelete
  12. sonok jln2 yer..Monas ni sha singgah sekejap je mase pegi hr tu....

    ReplyDelete
  13. Salam ziarah,Amboi syok nya mandi..tentu seronok kan bila boleh kelur bersama ngan keluarga camni.

    ReplyDelete
  14. bestnyer satu family jln2.......

    ReplyDelete
  15. lomentiknya gambo berdua tuh kak.... hehehe

    ReplyDelete
  16. bukan anak2 je seronok berendam dlm bath tub..g pun suke kalau dpt peluang sesekali...hehee

    bestnyaa jenjalan ya...

    yeyy pasni dpt kamera baru...beli dslr lah kak :)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...