Thursday, October 13, 2011

KULIAH "SEKS" ~ syok sgt ye !!


salam semua

hurmmm apa lah nak jadi budak2 zaman skrg , kalau bukan cerita tentang buang anak , bunuh anak , bunuh mak ayah , cerita keruntuhan akhlak remaja sekarang sama naik je .. sedih mendengar masalah remaja skrg .. 

bila remaja mereka pergi dewasa , bila dewasa ada kemungkinan mereka inilah penyumbang kejadian buang2 anak , bunuh anak , emosi tergangu , bila ada diantara mereka kawin , mereka mendera anak tanpa belas kasihan .. huhuhuhu semua ini ada hubung kaitnya .. 

tidak kah masyarakat skrg sedar .. akak pelik lahhh , dimana rasa malu dlm diri mereka ini , x kan mak dan ayah mereka tidak mengajar mereka dan mengigatkan mereka selalu , kalau kita sebagai ibu di kalangan kita skrg nie , selalu menitikberatkan suasana pembelajaran dan pergaulan anak2 .. ye tak ..
bagaimana dengan ibu bapa mereka ?? jika diharapkan pertimbangan mereka sendiri x jalan rasanya .. dengan perkembangan zaman dunia skrg nie .. 
  ... yang paling memalukan mereka ini adalah penuntut ! penuntut kejururawatan ! oh ..


KUALA LUMPUR: Empat gadis bakal bergelar jururawat yang ponteng kuliah di sebuah kolej swasta di Klang, Selangor, sejak beberapa hari lalu, ditahan selepas didapati ‘berpesta seks’ bersama pasangan masing-masing di sebuah bilik asrama kolej berkenaan, malam kelmarin.

Dalam serbuan dilakukan pengurusan kolej berkenaan jam 7 malam, dua daripada pelajar perempuan terbabit dilaporkan dicekup dalam keadaan separuh bogel dan dua lagi berpakaian lengkap, manakala empat lelaki berusia awal 20-an bersembunyi dalam tandas asrama kolej.

Difahamkan, biarpun menyedari pemeriksaan mengejut dilakukan pihak pengurusan kolej, keempat-empat lelaki terbabit gagal menyelinap keluar menyebabkan mereka bersembunyi di dalam tandas bagi mengelakkan dicekup, namun gagal.

Menceritakan semula kejadian itu, sumber berkata, pihak pengurusan kolej menerima banyak aduan salah laku keempat-empat gadis terbabit daripada pelajar lain dan pensyarah sejak seminggu lalu.

“Antara salah laku yang dilaporkan ialah tidak hadir kelas dan sering membawa lelaki masuk ke asrama sehingga menimbulkan ketidakselesaan di kalangan pelajar lain.

sumber : metro


takut nak hantar anak2 belajar jauh .. kalau benarkan mereka pun akan pastikan akhlak mereka kita awasi dan semaikan dengan baik , agar iman dan keperibadian mereka tidak tergugat bila berjauhan dengan kita , insyaalllahh kita sama2 doakan yg terbaik buat anak2 kita .. aminnnn 


25 comments:

  1. nauzubillah, jururawat ni terlebih eksperimen pulak..mintak dijauhkanlah kak ieda...eiii takut mdgrnya

    ReplyDelete
  2. Betullah kan ieda...

    yus pun rasa takut kadang tu nak lepaskan anak belajar jauh2 nanti, masuk asrama ke...huhu

    moga anak2 kita dijauhkan dari anasir2 jahat dan iman mereka tetap teguh kan ieda...

    ReplyDelete
  3. tu lah kan kak.td saya baca gak kat metro.mmg memalukan kan kak.

    ReplyDelete
  4. sbb tu ratu rasa lega korbankan keje utk tumpukan sepenuh perhatian pd anak2.takut tak banyak masa utk mereka....tp tgk gak keje kan kak.ratu kerani je jd takla rasa ralat sgt.kalau yg keje penting tu...ratu pun mgkin still bekerja lg skang :)

    ReplyDelete
  5. Sebagai ibu, memang tak pernah rasa tenang hati bila berjauhan dengan anak2.

    ReplyDelete
  6. Itulah Ieda kakak rasa paling takut dlm membesarkan anak-anak bila melihat persekitaran sekarang. Pada kakak apa-apa pun pegangan agama/iman kena kuat.

    ReplyDelete
  7. macam2 hal skrg..bimbingan ibubapa tu penting

    ReplyDelete
  8. Aduuuhhh.. Macam2 dunia sekarang ni kan...

    ReplyDelete
  9. Budak2 skrg nie..terlalu advance..sebab benda dan cerita yang bukan2 nie senang nak didapati di internet.. Sebagai ibubapa laa yang dpt membimbing anak2 ini..jgn terjerumus dlm kancah sex atau apa2 jua aktiviti yang tak bermoral

    ReplyDelete
  10. nauzubillah..janji syaitan tuk menyesatkan anak2 adam..mmg smpai ke akhir zaman mereka akan mencuba..smoga anak2 kita terpelihara dari segala kesesatan.

    ReplyDelete
  11. eiii betina gatal mcm tu....mak bapak berabis duit anta ko belajar, ko lak leh buat camtu...ish ish ish ...moga2 keturunan kite takde laa mcm ni kak.....

    ReplyDelete
  12. mcm2 budak zaman skrg..diperjauhkanlah dari anak2 kita.amin

    ReplyDelete
  13. takutkan kak..mintak di jauhkan kepada anak2 kita....amin....

    ReplyDelete
  14. dkna dah baca paper pagi tadi...ermmm...

    ReplyDelete
  15. mcm2 jer skrg ni..minta2lah dijauh perkara2 bgini kpd anak2 kita..

    ReplyDelete
  16. Sedih baca kes macam ni.. Bila nafsu dah memandu diri, banyak benda macam ni terjadi..

    ReplyDelete
  17. adoiii .. jurarawat tu dok tengah test amali ke praktikal ke.. haha..

    takutla dengan situasi sosial sekarang ...

    ReplyDelete
  18. Astagfirullah...hmm sesak nafas dibuatnya

    kak tom yam kfc kurang pedas dan rasa tom yamnye...kalau akak suka pedas la

    tp kalau akak krg pedas boleh kot :)

    ReplyDelete
  19. Salam Ieda...yg penting cara didikan kita & didikan agama yg diberikn kpd anak2.Insallh,berkat doa ibubapa yg tida henti2 & pegangan agama mereka yg kuat, anak2 kita takkan trjerumus dlm pekara2 yg memalukn mereka & kluarga.

    ReplyDelete
  20. semakin berani adik2 kita ni..boleh pulak bawak masuk dlm asrama...huhu

    ReplyDelete
  21. beraninya budak2 sekarang....ader geng sekepala pulak tue...

    ReplyDelete
  22. Bkn salah ibubapa ni kak, semua ibubapa dh beri didikan yg tbaik utk anak2 tp anak2 ni yg terlebih didikan & pengaruh dr kwn2 & keadaan sekeliling, mcm2 pengaruh xelok sng mereka terima, mmg skrg mereka xfikir sbegitu nti bila anak2 tu dah sebaya kita mereka akan bfikir mcm kita pulak tp itulah, semuanyer terpulang pd diri sndiri...

    ReplyDelete
  23. itulah yang membuatkan ibu bapa rasa x tenang bila berjauhan dengan anak2..minta di jauhkan la..

    ReplyDelete
  24. ya la kak eida..
    anak laki ka anak pompuan ka semua sama risau ja..
    moga dilindungi Allah perkara2 yg tidak baik

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...