Monday, October 31, 2011

KETOPRAK , BAKSO & bubur sum - sum ~ semua ada


salam semua

lepas penat lelah mencuci mata kami makan di food court TANAH ABANG nie .. not bad , banyak pilihan .. walau semuanya pada akak agak2 pelik .. memang berbeza dari menu2 di mesia .. 

alhamdulillah walau banyak pilihan tapi kami tetap mengutamakan makanan halal disini .. syukur sbb dah puas belek2 menu dan perhatikan dengan betul2 tanda halal tuu barulah kami berani makan dan menemui menu yg menyelerakan .. yuk layannnnnnnnnnn


ingat nak cuba makan bakso nie .. nak rasa sama tak mcm di mesia .. sayang masa kami sampai dah tutup @ x buka rasanya .. 

yeahhhhhhh kami makan di rest nie .. ok lahhh sbb menu2 dia semua masuk dik akal ekekek


akak order air nie .. es doger kelapa .. sedap sgt2 .. 

dan ini ala2 cendol kalau di mesia .. hurmmm pun sedappp , masih terasa lekat di tekak air gula kat bawah tuu :)

yeahhh ini menu2 kami .. akak , adik dan mak makan menu yg sama .. nasi ape ?? x hinggat dohhh namanya ekkeke 

dan ini menu pilihan hubby .. dia x nak makan ayam dah .. soo amik ikan sungai nie ..


air yg akak minum tuu adalah ais doger kelapa .. sedappp sgt2 .. ada campuran santan dan gula dibawahnya , kena gaul dulu baru minum .. yumx3 

puas nak habiskan bahan2 dlm tu .. nasi dia sikit je .. yg banyak adalah bahan terutama tahu grg .. besar betul , seketui2 mereka letak huhuh :) mcm biasa tukang habiskan adalah mr hubbyyy !! :)

dekat sini kalau uols nak tahu banyak makanan yg di letakkan tanda halal .. tapi ada juga kedai2 yg dlm masa yg sama menjual daging *B ... soo memang kena hati2 lah .. tgk betul2 tanda halal itu dan rajin2lah bertanya  .. kalau tidak huhuhuh x dapekkk nak nolongggg huhuh


24 comments:

  1. Assalamualaikum Ieda

    tempat tu...selessa dan bersih

    Wassalam

    ReplyDelete
  2. sedappppp nya tengok makanannnnnn!

    ReplyDelete
  3. kak, tu ikan gurame kan kak...feveret anak saya si abang tu...hubby pun minat gak...

    ReplyDelete
  4. makanan tu semua nampak sedap.. ;)

    ReplyDelete
  5. asben suke bakso, tp sy kureng..
    mkn bebola die aje.. hehehe

    yup, aircendol die namapak menareeekkk.. terliur daa.. ;-p

    ReplyDelete
  6. kt indon ni, bile nk cr makan, kena tgk betul2...ktrg g sana pn x mkn sembarangan kedai, sbb risau..

    kdg2 ayam dia pn bkn ayam tau..tp tikus...haaaa~~~ takot x? eheheh

    ReplyDelete
  7. nk bunuh diri tgk food akak
    den tgh diet ni
    huwaaaaaa

    ReplyDelete
  8. pelik2nya nama makanan tu..
    ketoprak tu apa yer?
    bubur sum sum tau lah..sebab sy ni kan ada darah jawa sikit2, hehehe

    ReplyDelete
  9. @wahida ekekke erkkk ikan gurame .. aduhh memang akak x pernah dgr .. tapi kata hubby ikan sungai .. dia memang sukelah :)

    ReplyDelete
  10. @sha a.s ahaaaaaaaaaaaaaaaaa huwaaaaaa sha bikin akak terbuntang mata .. huhuhu memang pelik2 makanan disana kan ..

    mcm yg akak tgk dlm menu x berani nak order melainkan kami tgk betul2 bentuk makanan tuu hurmm dah yakin barulah order .. :)

    ReplyDelete
  11. @wida akak x sempat nak tgk menu ketoprak tuu ape .. sbb masa sampai memang x terfikir nak makan makanan yg dlm stall mcm uu risooo :)

    ooo wida ada darah jawa .. same lah kitee dik :)

    ReplyDelete
  12. napok sedat ngat.... bubur sum2 tu ganer ?/ sme j ke dgn bubur kita.. ikn sungai y hubby akak mkn tu pon napok sdap ngat..

    ReplyDelete
  13. tu la kak, sana kena betul2 usaha keras sket cari yg halal kan....sbb mereka selamba campur je...

    comel je sambal dia ada bungkus kecik cam tu...hehehhe

    ReplyDelete
  14. pelik sgt nama makanan tu hiihhi..ms eli p bandung dulu, jenuh jgk nk cr mknn halal yg ikut tekak eli ni hihi

    ReplyDelete
  15. Set nasi tu nampaknya macam set nasi ikan/ayam penyet. :)

    ReplyDelete
  16. suka tgk set makanan hubby kamu..ikan goreng tu nampak nyum nyum...telekung cantik2 kan sis...dulu masa pegi Bandung 10 psang akk beli...

    ReplyDelete
  17. makanan kat sana pedas2 ke kak?

    ReplyDelete
  18. sambal yg makan dgn nasi tu mesti sedap terangkat .

    ReplyDelete
  19. sy kan kak kalau ke Indonesia hari2 minum jus avacado hmm lazat sekali :)

    minuman akk tu mmg buatkan sy teringin. bestnya dpt luangkan masa bercuti-cuti bersama keluarga kan kak :)

    nota: kak,sy dah email add kt email akk.sy guna email company sy tau.tq kak.

    ReplyDelete
  20. besnyer jalan2...sambil makan2..

    ReplyDelete
  21. lama x makan ikan sungai...wuwu nampak sedap nye kak!!

    ReplyDelete
  22. nama menu dia pelik2...tp bila tgk mcm sama je kat mesia..mungkin dornag pggil lain kita pggil lain kan kak..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...