Friday, October 14, 2011

kenapa perlu TIMBANG BLOG


salam semua

uols selalu tak timbang blog uols ?? haaaaaa perlu sgt2 tau .. untuk mudah org nak masuk dan jalan2 umah kita .. kalau dah loading nya slow maknyanya berat lah tuu .. jgn buat main2 .. kalau dah berat haruss org x akan singgah dah .. yelahh bukan blog kita je yg mereka nak singgah kan ..
banyak lagi blog2 yg lebih mesra pengunjung .. haaaaaaa bukan main ayat akak ekekek .. serius tau .. sbb akak cakap mcm tu , sblm nie blog akak berat lah jugak dlm 200 ++ KB .. perghh memang terasa beratnya , dan bila masuk loading slow ya tuhan .. 

lepas mendapat komen2 dan pandangan2 dari blogger2 lain, akak banyak kurangkan apa2 wedget yg x patut2 tuu , cth LAGU , KLIP2 kat sidebar kanan kiri , gambar yg x penting , bloglist yg panjang
( kebanyakan nye yg dah lama x update ) ,templete yg entah ape2 .. huhuh semua tu menggangu loading blog kita bila ada yg menyingah ..

biarlah blog kita nie mesra pengunjung , nie dokk ada sesetengah blog tuu nak komen ya tuhannn sloww sgt2 loading dia disebabkan faktor2 yg entah ape2 .. berat dengan klip2 lah .. rama2 terbang lahh , adoiiiiiiii .. feninnn !!!

blog akak nie punn masih berat dan akak masih x puas hati .. kalau ikutkan dah ok sikit dari dulu .. hurmmm apa lagi yg patut akak kemas kini kan erkk ??

kalau uols nak tahu apa yg patut buang dan yg x harus ada untuk lebih mesra penggunjung selain dari apa yg akak nyatakan diatas tu, haaa jenggah2 lah blog OTAI2 kita .. banyak cth di luar sana  !!!



26 comments:

  1. betul tu ieda...

    blog lambat sangat loading, mmg malas kadang tu nak tunggu...

    blog yus pun masih berat, tapi rasanya dah kurang berbanding dulu..:)

    ReplyDelete
  2. salam kak..blog akak msh larat saya dukung..hehe.nak masuk blh lg.jgn risau.blog adik akak ni pun msh berat.klu tak silap td timbang 128 kot?dah tmbh widget target nak kurus lak..mmg berat blog saya.hehe.blog akak byk gmbr..mmg la berat sket

    ReplyDelete
  3. blogcetusanminda.blogspot.com/
    156.5 KB
    0.57 seconds
    0 seconds

    erm...ringan skit dari ieda arr...hehe;)

    ReplyDelete
  4. kak camne nk timbang blog kak?tak pernah buat ni.blog ratu berat tak?tu skang bloglist pun takde display dah..tgk kat dashbod je...gambar tepi2 pun yg pntg je.iklan mmg takde la kecuali nuff atas tu je...risau gak kan kalau berat2 ni..

    ReplyDelete
  5. @ratusiput yang pi sini

    http://www.iwebtool.com/speed_test

    ReplyDelete
  6. betul tu kak...


    kak link tuk timbang blog ni ada?

    sy dah hilang..lama tak timbang..last year rasanye last timbang

    ReplyDelete
  7. bab lagu mmg mia x leh tinggal..pentin ble nk mengarang..hehe.bab lain leh buang jika x penting

    ReplyDelete
  8. setakat ni blog eida ni masih laju loading nya..sebab tu saya selalu singgah.tak dan nak tengok tv la kalau buka blog eida ni...

    ReplyDelete
  9. betul kak, ina tension sggh kalo bkk blog yg jenis lmbt loading ni.. jenuh nunggu.. blog akak ok.. x slow.. ;)

    ReplyDelete
  10. berat blog mmg penting..sebab dia beri faktor jugak utk pengunjung dtg blog kite..
    alhamdulillah blog nabila ringan
    SIZE:72.72KB
    LOAD TIME :0.17seconds

    tiap minggu mmg nabila akn timbang blog nabila..sbb takut berat..
    blog akak pun ringan jugak , sbb loading page cpt ^^

    ReplyDelete
  11. betul tu ieda , cik ina suka kosong je, tak delah orang lain susah nak bukak blog kita.

    ReplyDelete
  12. sy rase blog sy pon berat kak,.tapi xtau la nak buang ape lagi dh,.huhu,.rasenye la berat,.dh lame xtimbang sejak sebelum puase lagi,.hehe

    ReplyDelete
  13. blog saya masa Diana review beratnya
    150++...
    skrg dh tkr plk background x tau la brp dah

    ReplyDelete
  14. blog akk ok je loading.x lama sgt.blog saye lama x kak loading?

    ReplyDelete
  15. blog sy lak 257.78 KB.. agak berat.. kena buang la widget2 x penting tu.. huhu..

    ReplyDelete
  16. berat sgt nanti org nyampahhh nak masuk

    ReplyDelete
  17. hari tu ema dah buat..rasanya dah ringan...skrg ni entahlah..kak ieda masuk rumah ema ni berat ke tak?...heheh

    ReplyDelete
  18. timbang kati la nie nyek kak..kekekeke

    ReplyDelete
  19. @MamaEma setakat nie ok lagi .. nampak bila masuk cepat loadingnya :)

    ReplyDelete
  20. @ct rahani aah banyak yg ct kena buang .. x molah gadget2 yg x guna tuu .. dan kalau boleh jgn lah ada blink2 tuu .. huhuh tu semua buat blog kita jadi berat :)

    ReplyDelete
  21. @rara pinkmafia blog rara sgt cumeil .. ok je loading so far laju ..

    ReplyDelete
  22. nak timbang blog jugalah,tq info.

    ReplyDelete
  23. betul ckp ieda tu.. kalau masuk blog tp loadingnya lambat sgt.. terus rasa malas nak singgah.. kalau singgah pun jarang2.... hehe..

    ehh.. tp cemana nak timbang blog tu ieda? akak tak reti ler.. huhu

    ReplyDelete
  24. apa link nya kak?

    klu nak check PR tu cuba kat
    http://www.checkpagerank.net/

    ok :)

    ReplyDelete
  25. betul ckp akak...kalu blog ringan sedpa je kita masuk blog org tu..blog sy berat x kak?

    ReplyDelete
  26. akak bg kita link nk timbang blog tu..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...