Tuesday, October 18, 2011

hurmmm kalau dah suke ~ TAKO oh TAKO


salam semua

hurmm petang tadi akak ada belikan sejenis kuih yg memang menjadi kegemaran anak2 skrg nie .. nak2 zahrien , bukan main suke lagi .. tulah akak bukan lah selalu beli , tapi kali nie akak order ngan kawan office akak .. pandai dia buat .. sedap dan lemak2 rasanya .. 

hurmm lepas nie kena order lagi .. rm 3.00 utk 4 ketui !! :)) hurmmm x tahu sama ada uols biasa tgk atau tidak .. kalau di kt nie sgt2 terkenal ..

 zahrien yg x sabar2 nak makan .. setiap kali balik sek .. lapaarr je dia nie .. huhuhu kuat makan !


dgn kakak2 dia sekali .. x sabar2 nak makan .. lum masuk kereta dah makan .. masa nie akak baru saja ambil mereka dari jagaan mereka ..
nak tahu kuih apa ??


v





v





v





v





v





v





v




v




v





v





v





v




inilah dia KUIH TAKO ... haaaaaaaa sgt2 sedap dan manis :) ok lahhh , nak pi hantar anak2 akak tuisyen lakk .. lepas nie baru leh BW .. tunggu yaaaaaaaaaa, 
letih sebenarnya nie .. lawatan pagi tadi sgt2 memenatkan huhuh , esok sehari lagiiiii , ok BYE !



24 comments:

  1. izan sellau beli kat tmpt mak RM1 4 ketul hehe...tapi ada titik merah tgh2..memang sedap kan.

    ReplyDelete
  2. emm ratu lak tak pernah cuba rasa...kuih tako ngan tepung pelita cam sama kan.apa ye beza dia...lupa...ke mmg sama...

    ReplyDelete
  3. 3 seringgit sekarang kat segamat.dulu sedap..sbb dlm dia ada sengkuang cina.skrg ni kosong je..lg suka buat sendiri sbb leh bubuh sengkuang cina dlm tu..

    ReplyDelete
  4. ma jat da pesan tepung tako suh beli kat indon.haha

    ReplyDelete
  5. pandai anak2 mkn kuih tako yer..sy x berapa suka sgt kuih manis2 ni

    ReplyDelete
  6. kuih tako ni kuih apa kak..amy x pernah dengar pun.

    ReplyDelete
  7. mcm kuih tepung pelita ke kak..???

    ReplyDelete
  8. tepung pelita pun macam ni jugak kan..
    tapi saya lebih suka tepung pelita
    sebab bawah dia macam tak kering...

    ReplyDelete
  9. mcm tepung pelita ke kak? MCM TAK PERNAH MKM JE ADA merah kat tengah.. tu apa ek? hehe..

    kalo tepung pelita anak2 ena pun suka jugak.. hihi

    ReplyDelete
  10. Sedapnya Zahrein Dan kakak mkn Kuih tu, tembam betul geram tgk, sama mcm anak no 2 Aju tu, kuat mkn ;)

    ReplyDelete
  11. slh satu kuih Fav hubby juga ni.. ;)

    ReplyDelete
  12. @ratusiput kuih nie x sama kuih tepung pelita dik .. tepung pelita x ada isi dlm kan , cuma gula

    kuih nie ada isi mcm sengkuang cina @ jagung .. sedap .. gesture dia lembut sgt2 .. di balut dengan daun pandan tuu :)

    ReplyDelete
  13. @Amy Syaquena kuih terkenal di pahang nie .. bukan tepung pelita , tapi gesture dia lembut dan ada isi dlm atas putih dan bawah warna hijau ..
    isi dlm adakalanya mereka letak sengkuang cina @ jagung ! ..

    yg akak beli nie isi jagung :) sbb mgkin sengkuang cina tu mahal :)

    ReplyDelete
  14. @Ena bukan tepung pelita dik
    yg merah tengah tuu akak x pasti apa ..
    tapi kuih nie x ada merah tuu .. kuih nie lembut dan manis2 je rasanya :)

    ReplyDelete
  15. kak,titik merah tu nk bg cantik je makcik kata ekeke..

    ReplyDelete
  16. macam tepung pelita la... kalau kat sini 3 rm1... hehe..

    ReplyDelete
  17. Wah anak akak semua suka kuih tako ek...sy tako tak suka tp tepung pelita atau limas sy suka...

    ReplyDelete
  18. kat tempat sya leh lagi dpt rM2 5 ketul...

    klu org teror uat, mmg syok makan sbb dia sejuk je kat tekak kan...

    ReplyDelete
  19. tako tu tepung pelita ke???

    ReplyDelete
  20. Nmpk sedap je anak2 akak dok mkn tu..

    Klu kuih tako tu kat cni susah cari klu kat PARAM byk la, kn tgu bln puasa la br blh makan..,hehe

    ReplyDelete
  21. Ya Allah dorang ni... kenapalah sgt cumilllll~

    ReplyDelete
  22. akak pun suka gak kuih ni, tapi kalo nak dpt yg betul2 sedap, mmg susah. slalu beli, byk yg tak sedap...hehehehe

    ReplyDelete
  23. emm sedapnyer kuih tako susah nak jumpa kat kl ni....

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...