Friday, October 7, 2011

HIDUP di kota kena cari rezeki MUAI ~ Kak Kathy



salam semua

alhamdulillah , banyak dah skrg nie artis yg suke cari bidang masakan sebagai penerus nafkah hidup mereka kan .. kalau nak harap2kan duit lakonan , nyayian dan mcm2 lagi rasanya x cukup , anak2 bertambah , kos sara hidup bertambah .. huhuhu tu punn mereka tuu artis yg banyak income .. bila dah lama sikit berkurangan lahhh , adatlah tuu .. hermm kita2 org biasa nie punn kalau ada peluang buat side income kita nak cuba buat kann .. janji x menggangu asal pendapatan kita ..

akak punn sama , x lepaskan peluang , mcm jual maajun kat atas tuuu .. jual sabunn .. bila ada org nak murahlah sikit rejeki kita disamping saling membantu kan .. :), yelahhh , hidup x kesah dibandar besar atau kecil , sama sahaja .. harga barang tetap naik , x der nye kalau bdr pekan x naik hanya di kota .. hurgghhh same je .. nasi lemak tetap rm 2 ringgit sebungkus , kuih tetap 3 rm 1.00 .. huhuh 

akak tertarik dgn artis vateran kita nie kak Kathy nie .. dia ada membuka rest masakan .. sambil2 tuu menjual perencah masakan uuu .. hermmm rejeki dia kan .. perencah dia pelbagai pula tuu .. sure lah mendapat sambutan , sbb katanya atas permintaan org ramai yg makan di rest dia .. hurmmm sedap erkk masakan rest dia ?? :) 

Khadijah Ibrahim jual perencah masakan

PETALING JAYA: Penyanyi Datuk Khadijah Ibrahim meluaskan cabang perniagaan apabila mengeluarkan produk perencah berasaskan makanan Melayu selepas menerima respon positif daripada pelanggan mengenai masakan yang disediakan restorannya, Khadijah's Kitchen.

Khadijah atau lebih selesa dipanggil Khaty berkata, idea membuat serbuk perencah mula timbul apabila pelanggan-pelanggannya sering bertanyakan resipi masakan yang dinikmati menjamu selera di restorannya.

"Pelanggan selalu bertanyakan resipi masakan di restoran saya. Sebab itu saya mengambil inisiatif untuk mengeluarkan produk serbuk perencah. "Antara serbuk perencah yang dijual ialah rendang tok, sambal ikan bilis, laksa Johor dan pajeri nenas. Harganya pula tidaklah mahal, ia mampu dibeli oleh semua orang. Hanya RM6 sebungkus," katanya.

Tambah Khaty, dia juga turut membuat bungkusan khas sebagai tanda kenangan untuk disimpan selepas menggunakan serbuk tersebut. Sementara itu, Khaty juga kini membantu golongan muda yang meminati bidang masakan untuk menyambung pengajian di kolej swasta, Kolej Olympia.

sumber : mstar


hurmmm lepas nie nak tambah jual apa erkk ( statement tamak haloba eekek ) .. eh eh eh .. baru akak perasan tadi ada salah seorang officemate dan pengguna maajun akak ada advert pasal maajun akak dlm satu laman social nie .. huhuh malu lah pulakk :) cer lah pi tgk .. mana tahu berminat :))


20 comments:

  1. tak reti nk berniaga ni mcm mane kak...hurrmm..

    ReplyDelete
  2. Digalakkan berniaga sbg sumber mata pencarian kan kak?!! ;)

    ReplyDelete
  3. bisnes ai bejalan sabtu ahad

    alhamdulillah, ada la skit duit sampingan

    ReplyDelete
  4. boleh eB tau khasiat makjun tuh? :)

    ReplyDelete
  5. bisnes kak jgn t.bisnes. maajun tu dh smpai kl ke kak? mcm nk try gak klau ada buka cwng kt sini

    ReplyDelete
  6. @eB ezrin seperti yg org komen diatas dik .. banyak kebaikan nak2 yg makan wanita .. tasak dalaman wanita dikk .. dah makan baru tahu ekekek :)

    ReplyDelete
  7. teruskan berbisnes, rezeki masyuklah selalu..hehehe

    ReplyDelete
  8. @So Shy Lady dikk x sampai KL dikk .. leh je order ngan akak .. akak poss dikk :)

    ReplyDelete
  9. huhu.. saya tak pandai nak menjual-jual ni
    takde bakat kot
    camno nak jadi bisneswoman? :(

    ReplyDelete
  10. Jika ada minat & kepandaian..harus digunakan untuk menjana pendapatan keluarga kak..

    ReplyDelete
  11. betul2...ratu setuju.atleast kite ade gak duit sampingan walaupun skit...lama2 jd bukit...

    ReplyDelete
  12. org yg berniaga ni kalau kena tempat cpat dpt untung kan kak.

    ReplyDelete
  13. betul tu kak...saya pon baru jinak2 jual apam dot dot...alhamdulillah, pasni dh abis musim nk jual apalah pula

    ReplyDelete
  14. suker tgk org berbisnes...
    murah rezeki..

    ReplyDelete
  15. sedap sgt ker makanan kat restoran dia dulu tue ek??? teringin nk rasa ngeeee

    ReplyDelete
  16. kalau berniaga benda makan,
    kompem ada untung tapi nak kena sedap la..kan??

    ReplyDelete
  17. bila da kemahiran...mudah nk cr rezeki

    ReplyDelete
  18. selagi tak tutup mata, selagi tu kena kerja :)

    ReplyDelete
  19. xminat berniaga..sbb xsbr nk untung..haahhaha:;p

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...