Friday, October 14, 2011

HATI X SENANG ~ nina x sihat


salam semua

pagi2 lagi nina dah muntah2 .. tapi tidak lah banyak , katanya muntah air .. akak diam kan aje .. sambil siap2 dia cakap dia pening kepala .. akak suruh dia sapu minyak cap kapak .. dlm kepala nie fikir tentu angin tuu .. yelah sgt2 mengikut jejak akak nie .. pening2 dan muntah kerana angin yg ada dlm badan .. 

dlm kereta dia banyak diam , macam biasa samaada tidur atau berangan anak2 akak nie .. tapi pagi nie dlm kereta semerbak bau minyak cap kapak .. akak cakap kat nina " kalau akak x daya , akak rehat dlm bilik kaunseling , cakap kat cikgu , kalau ada apa2 suruh cikgu call ibu " 

tup2 dlm kul 9.30 tadi , cikgu nina call .. minta membawa balik nina .. katanya nina muntah berselang seli ngan berak2 .. huhuhuh risau tuhan sahaja yg tahu .. sambil2 duk fikir , nak bawa dia kemana ?? nak letakkan dia kat mana ?? , dlm rushing akak ke sek , ambil dia dlm keadaan keletihan , mgkin kerana muntah .. sib baik nina berbadan besar , kalau kena budak yg kecik dan kurus agaknya akak dah kena papah dia .. huhuh siann anak ibu

terus ambil nina dan singgah ke kelas sabriena , nampak je akak dan kakak dia , dia nangis .. nak ikut balik .. huhuhu anak cenggeng ! .. akak cakap mana boleh .. riena balik kul 1 , ibu ambil nanti , baru berhenti nangisnya .. yelahh dia memang sgt rapat ngan kakaknya , melihatkan kakaknya nak dibawa balik tetiba nangis .. nak rehat ngan siapa katanya ... lohhhhhhhhh aduhhh anak2 ...

nina dah selamat akak tinggalkan di jagaan , nasib baik ada jagaan .. kalau tidak x tahu nak bawa ke mana , suruh dia berehat dan tidur dan makan .. tgk tadi dah ok sikit .. mgkin sbb dah banyak muntah dan berak2 .. kalau still x ok , kena juga bawa dia ke klinik tgh ari nanti .. harap2 dia dah ok .. sbb bila tanye dia cakap ok sikit nie ... 

harap2 x ada yg merisaukan akak lah .. aminnnnnnnnnn


37 comments:

  1. get well soon nina..risaukan kak..klu anak xsihat kan..eida pun amani baru nak sihat...

    ReplyDelete
  2. mkn makanan yg berangin kot kak

    ReplyDelete
  3. moga nina cepat sembuh
    anak ai pow asyik x sihat deman 38.5 lagik dah 3 hary kejap turun kejap naik...dah la kat tadika dia ada budak kena virus baru....risau la if x cihat jugak esok kena buat test lain plak la

    ReplyDelete
  4. kak... anak saya si abg ngah pon x sihat... demam....
    skrg nih ader kt opis saya...
    tido jer dia... cian....
    saya pon amik 1/2 hari jer hari nih...

    skrg musim kan kak...
    smoga nina cpt smbuh...

    ReplyDelete
  5. bangi minum hundred plusssss....
    check suhu.. sekarng byk kess denggi dokter buat derk.. kerana terlalu byk kes..


    simptom mmg muntah2.. x dpt makan minum...

    ReplyDelete
  6. biasa cmtu tanda2 keracunan makanan kak.3-4 hari baru ok.kena g klinik tau kalau berlarutan kalau tak sian rina muntah2 n berak2.

    ReplyDelete
  7. yer la kan kak ieda..anak2 sakit ni kita memang susah hati... anak nomi baru2 ni pun muntah2 dan demam... risau gak kena amik cuti kecemsan la jawabnya...

    moga nina cepat sembah...

    ReplyDelete
  8. semoga nina cepat sembuh ye ...famliy kakak munna anak dia pun kena mcm ni kak...sampi 2 hari mc ...doc cuma kata perubahan cuaca je...

    ReplyDelete
  9. harap2 takde apa2..moga cepat sembuh ye nina..

    ReplyDelete
  10. get well soon nina...

    aqil anak saya pun demam dah 3 hari..huhu

    ReplyDelete
  11. @Zue AnnaLeeya oh ye ke .. huhuh nie tadi ajak dia ke office akak dia x nak .. segan katanya .. alahai anak .. huhuh

    ReplyDelete
  12. @A.s.t.i.n.a uishh kata2 astina merisaukan akak .. huhuh memang ingat mcm tuu , kalau still x ok nak bagi dia minum 100+ dan ke klinik lah .. harap2 x ada apa2 yg membimbangkan '
    risau gak denggi tu .. uishhh selisih

    ReplyDelete
  13. @ratusiput aah akak rasa mcm tu jugak
    tapi anggah pun makan food yg sama ngan nina nie , but she ok ...

    ReplyDelete
  14. @munna ha tulah akak rasa perubahan cuaca .. nak kata keracunan , anggah pun makan yg sama .. tapi x lah kena mcm tuu

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum Ieda

    moga cepat sembuh

    Wassalam

    ReplyDelete
  16. Mmg risau bila anak2 sakit ni..
    apapun moga Nina cpt sembuh..dia x de masalah mkn ubat kan..:)

    ReplyDelete
  17. tu lah kasih ibu kan kak.moga nina cepat sembuh kak.

    ReplyDelete
  18. harap2 nina cepat2 sihat ye kak. izan pun kalau anak2 muntah2 + berak2 ni mmg risau sgt. takut jadi kurang air dlm badan...

    ReplyDelete
  19. Get well soon niena..Susah hati kan kak kalau anak tak sihat..Runsing je..Akak take care ye :-)

    ReplyDelete
  20. kak ieda .. sekarang memang musim muntah2 n cirit birit.. kawan saya bg tau .. klinik dia pun budak2 ramai dtg sbb tu .. jaga air n pemakanan ..takut tercemar...

    ReplyDelete
  21. Sga cepat sembuh yer nina...

    ReplyDelete
  22. ala syiannyaa..
    get well soon nina

    ReplyDelete
  23. alahai!! cukup kesian kalo anak sakit ni.. sedih rasanya.. get well soon sayang.. ;)

    ReplyDelete
  24. aunty doakan semoga nina cepat sihat ye sayang...

    ReplyDelete
  25. harap anak akak ok...anak sy pun cenggeng, manja sgt hehehe

    ReplyDelete
  26. cpt2 smbuh nina..kak ieda jgn ssh hati k..insyaAllah xde ape2

    ReplyDelete
  27. moga nina cpat smbuh yerk kak ieda..

    ReplyDelete
  28. Mcm2 penyakit la skrg ni kak..risau juga...bawa la ke klinik..

    ReplyDelete
  29. bagi minum 100+ bagi dia segar skit...

    kalo tak baik jugak...better bawak klinik tu...

    ReplyDelete
  30. doakan nina cepat sembuh..takmo sakit2 ya sayang :)

    kak..mmg..kalau anak tak sihat kita jd tak tenteram sgt..bykkan bersabar ya kak :)

    ReplyDelete
  31. so camana perkemabangan dia kak skang?

    harap makin baik & dia dah lincah semula...

    mmg risau sgt ank muntah sbb takut tak cukup zat kan, iyelah semua yg masuk akan keluar balik...

    p/s: mekasih kak psl kes D tu,
    sya sgt2 hargai...
    tak sangka komen sya disalaherti...
    berjurai2 airmata tadi...huhu

    ReplyDelete
  32. kak,better g bawak g klinik awal2 kak.tangguh2 takut bahaya plak nnt.

    ReplyDelete
  33. semoga neena cpt sembuh kak..skrg dha ok ke kak?sian dia..

    sedih plak bila akak cite riena pun sedih n nangis ckp xde kwn nk rehat...rapat ye kak dorang tu..

    ReplyDelete
  34. semoga nina cepat sembuh. ieda sementara dia muntah berak tu jangan bagi dia makan makanan yang berasid dan buahan mentah, bagi makan bubur nasi ngan air suam atau hundred plus je.

    ReplyDelete
  35. skrg dah sihat ke kak? cian nina akak..

    moga cepat sembuh!~

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...