Thursday, October 6, 2011

dah x ada idea ~ NASI GORENG punn jadi lahh


salam semua

balik petang tadi , teringat ada pasar malam .. terus singgah .. memang kalau ikutkan anak2 akak semua nak makan nasi ayam lahh , nasi kerabu lahhh , mee grg lah .. last2 akak cakap x yah beli apa2 .. ibu buat nasi grg di rumah .. kebetulan akak memang selalu masak nasi sblm akak ke tmpt kerja , soo memang dah terfikir nak buat nasi grg je lahh .. sib baik anak2 ok dan paham :) syukuurrr ...

di pasar malam akak beli murtabak utk dimakan bersama nasi grg nanti .. kacang rebus memang kemestian dan keropok lekor .. sib baik akak ingat , esok di sek anak ada sambutan HARI KANAK-KANAK .. so akak beli bahan utk buat mee hun grg , request dari sabriena utk dibawa ke sek dan nina akak belikan nasi lemak pula , ok lahh nak buat banyak2 x pandai pulak .. kuali kecik .. nak buat asing2 takut x sempat .. hermm settle beli bahan2 akak balik

 nasi grg yg dah siap .. dah makan punn anak2 .. :)


 murtabak beli di pasar mlm .. sedapp , inti ayam :) makan panas2 memang sedap .. bila dah sejuk agak kureng sikit .. biasalahhh :)


ini dia si budak nakal .. tgk lah comot pipi tuu , entah dia main apa akak x tahu .. akak sebuk di dapur , panggil semua utk makan baru perasan muka dia comot2 mcm tuu .. huhuhu tadi kena pukul dah dgn akak .. degil sgt , dah mandi susah nak pakai baju , duk main ngan anggah dia .. tiga2 akak belasah .. hermmm kalau nak pukul kena pukul semua .. x leh pukul sorang2 kan :) baru rasa .. letihhh akak dibuatnya budak ber3 nie .. 
 

20 comments:

  1. nasik goreng pun selera jugak si comot.. heHe.. nmpak sgt lapar lps penat main..

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Ieda

    buat apa ler dipukul bebudak tu....

    Wassalam

    ReplyDelete
  3. nasi goreng ibu lg sedap dr beli...

    la..cian dah kena babap....3-3 lak tu..hehe.br 3 kak..klu tambah lg camni tu?anak2 mmg camtu..aktif sgt

    ReplyDelete
  4. mengancam nasi goreng tu...tak kisahlah masak apa2 pun..jnji anak2 suka...

    ReplyDelete
  5. nasi goreng mmg makanan yang paling senang nak buat..takde lauk pun xpe..hihi

    ReplyDelete
  6. Nasi goreng sama murtabak? Amboi kak, kombinasi menarik tu. Walaupun simple tapi tetap berselera kan..saya makan maggie je malam ni, dh lama kempunan nk makan maggie

    ReplyDelete
  7. murtabak mmg kegilaan ratu ni kak.menda wajib kalau g pasar malam.ehehe.sama ratu la...kalau sorang nakal dedua kena.adil.

    ReplyDelete
  8. akak....

    ila nak murtabak ja....hehe..

    sedappnya....lama dah xmakan murtabak..

    ReplyDelete
  9. sejibik muka akk kan anak laki akak ni..hehe...sejuk~

    ReplyDelete
  10. Nasi goreng pun sedap juga tu.. ;)

    ReplyDelete
  11. dah habis puasa ni, rindu pulak murtabak...hehehe

    ReplyDelete
  12. yus pun kalau tak tahu apa nak masak, nasi goreng je lah...:)

    ReplyDelete
  13. @atuk sesekali memang kena pukul budak2 tuu baru mereka paham atuk .. sakit tekak duk cakap je ekekek :)

    ReplyDelete
  14. @Oasis uikkk same je ngan akak nie .. ingat akak sorang je kempunan maggie ekekke

    ReplyDelete
  15. @ratusiput aah dikk kena adil kan .. kalau pukul akak memang akan pukul bertiga sbb tiga2 tu main sekali ekek :)

    ReplyDelete
  16. budak comot ttp control macho

    ReplyDelete
  17. nasi grg pun mmg jadi feveret kat umah ni kak... makan panas2 mmg syokkk abis!

    ReplyDelete
  18. nasi goreng sedap kak..sy suka yg pedas2..

    pukul sbb mngajar xpe kak..ala bkn pukul kuat pun kan...sy pun pukul ala2 jer..tp mulut je bising n bersuara kuat..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...