Thursday, October 20, 2011

bubur kacang RAJA BUAH !


salam semua

hurmm balik kg arituu , masih ada keguguran buah durian ! .. aduhh merasa lagi .. anak2 akak memang xcited .. nak2 tgk deyan yg ada tuu besar ya tuhan ! ... haaaaaaaa memang x sangka sbb deyan kali nie adalah deyan kawin .. 

deyan siam kata nenek akak .. tapi kannnn isi nya walaupun kuning keemasan .. rasanya agak menghampakan .. bukan ape .. bila besar , kami takut nak bukak , risau x berapa masak sbb kulit luarnya nampak mcm muda .. bila buka dah lebu sikit .. dan isinya x selemak deyan2 yg terdahulu .. 

apa nak buatttt dah bukan rejeki kami .. anak2 semua x suke .. nak2 buah dia besar ya amat ! ... naik takut mereka ekekekek .. akak lak .. dah makan satu rasa kenyang mcm makan sebiji buah deyan .. haaaaa


besar kan .. masa belum bukak tuu .. rasa mcm belah bola je ekekek .. cuma dia lonjong bukan bulat !

dan 

akhirnya .. kami decide nak buat ini menggunakan deyan yg x laku nie :)

v



v



v



v



v



v



v



v



v


bubur kacang deyan ! ... ahhahahah licin maaaaaaaaaa , dah jadi bubur kacang nie , semua makan .. sedap dan lemak2 gituuu ( ecehh puji diri sendiri lah puloookkk ) .. :)



37 comments:

  1. Memang kegemaran hubby qema bubur kacang durian nih hehe..

    Kalau tmpat qema durian besar tu dipanggil durian bangkok, xtau nape pgl gitu tapi betul isinya xsedap.

    ReplyDelete
  2. pergh..kuning isi dia ..mesti sedap ni

    ReplyDelete
  3. tgk isinya kaler kekuningan camtu..sedapnya

    ReplyDelete
  4. gemarkan nya..saya suke la kak ieda, mmg layan la...kuah color coklat, color putih tak layan, heeeee~

    ReplyDelete
  5. buat aiskrim malaysia pun sedap kak :)

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum Ieda

    Alaaaa...
    dah licin pulakkk

    Wassalam

    ReplyDelete
  7. ye la kak...tgk dari kaler kuning dah mcm durian tembaga...rupenye rase tak berape yeak...seb baik akak kreatif gak buat bubur kacang....laju menyuap hah heheeheheh

    ReplyDelete
  8. sedapnya..kalau sy simpan kat peti sejuk..buat aiskrem, sodapp

    ReplyDelete
  9. Nyum2 sedapnya tgk durian tuh.. lagi sedap campur dlm bubur kacang.. :)

    ReplyDelete
  10. alaa..saje je nk buat izwa terliur akak nie...

    ReplyDelete
  11. semalam petang baru makan bubur kacang tp tak de durian...kalo ade durian lg sedap ek...dapnyer kak....

    ReplyDelete
  12. isi dia kuning diraja!

    ReplyDelete
  13. feveret ni..bubur kacang durian..nak cikit..:)

    ReplyDelete
  14. sy x suka sgt kalau cmpur dgn kacang kak..sy suka bubur durian mcm tu je..hehe

    ReplyDelete
  15. jeles tau tgk kak ieda dpt mkn raja buah ni... huhu.. sini nan ado nyer...huhu..

    ReplyDelete
  16. Baru nak mintak sikit..dah licin lah pulak..

    ReplyDelete
  17. bila ada durian, bubur kacang yg saya tak baper suka pun boleh jadi teramat suka.. hehe

    ReplyDelete
  18. perghhh....meleleh2 D tngk bubur kacang tu kak...

    ReplyDelete
  19. pic mknan akk masak mmg best2~

    untungnya anak2 dpt ibu pandai masak :)

    rasa nak mkn bubur kacang+durian tp nak akk yg buatkan :")

    ReplyDelete
  20. kalo dah namenye deyan, masak ape pun sdp..sampaikan belik sambal tempoyak se plastik kecik pun 2 hengget kak..mkn tempoyak x pndg dah rege..haha

    ReplyDelete
  21. haduiii menggoda jiwa la beb!haha

    ReplyDelete
  22. alah bestnya doyan... memangler kalau dapat makanni tak hengat dunia.... tapi tuler kontrol... bubur doyanni memang sedap tapi selalunyer nak buat macam2 ngan doyanni tapi kalau dah bukak sedap lak tak menyempatnyer...

    ReplyDelete
  23. kalau buat air batu malaysia pun sedap tu kak..

    ReplyDelete
  24. Ada lagi durian ek? Tetiba rasa tak sabar nak tunggu musim durian. Kalau masa musim, sampai buang2 durian, dah takde musim, baru ler dok teringat2.

    ReplyDelete
  25. bubur kacang durian?1st time jat dgr tau kak.sedih betul jat.

    ReplyDelete
  26. Perghhhh!! Kak ida buat org demam ni terliur tau.. ;)

    ReplyDelete
  27. tu lah kak..el cam tu gak..kalo ada doyan yg x bape nak sedap tekak buat jek bubur or pengat konfem licin hahahaha

    ReplyDelete
  28. wahhhh....sedapnya bubur durian...

    ReplyDelete
  29. Kak Ieda..Alin ni hantu durian tau..sebiji tu blh sorang je licinkan..hehehehe

    ReplyDelete
  30. perghhhhhhhhhhhhhhhhh...


    terliur dah ni kak...

    ReplyDelete
  31. sedapnya...tunjuk plok time duyan x dop doh.....terliur tau...huhuhu..

    isi kuning plok tue...mmg manis leting laaaa

    ReplyDelete
  32. amboi... menariknya bubuq..:)

    ReplyDelete
  33. sedap gak makan time hujan2 ni pastu tidur....

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...